header
Zo word je ziek en daarom is genezing WEL mogelijk

Zo word je ziek en daarom is genezing WEL mogelijk

Al vele malen heb ik uitgelegd hoe je ziek wordt, maar nog niet heel kort door de bocht in Jip-en-Janneketaal. Vandaag is daar een mooie dag voor. Vandaag is altijd de beste dag om iets moois te doen! Het is alleen jammer dat mijn laptop het opgegeven heeft, nadat er na een paar glazen ranja ook nog een kop koffie overheen gegaan is. Dan kan ik niet lekker buiten zitten typen, maar er zijn ergere dingen op de wereld, nietwaar?

Om dit artikel in te leiden: ergens de afgelopen week las ik op Facebook waar ik een paar kranten zo’n beetje volg, dat bedrijven minder plastic willen gaan gebruiken. Het ging in dát artikel vooral over Albert Heijn, die de groente en het fruit gewoon weer los wil verkopen zoals vroeger en die wérd me afgezeken in de commentaren! Erg gewoon. Toch hebben die af en toe wel weer komkommers of courgettes zonder verpakking en die heb ik elders al heel lang niet meer gezien. Maarrr … gisteren ontving ik de nieuwe Kampioen (blad van de ANWB voor de niet-autobezitter) en die zat voor de eerste keer sinds jaren niet meer in plastic. Mijn complimenten aan de ANWB, die niet oeverloos zanikt over het wel of niet verpakken van hun spul, maar die gewoon het plastic van hun tijdschrift afhaalt. Geen woorden, maar daden, zei Piet Hein eeuwen geleden al. En wat is er beter om te doen dan actie ondernemen, als je wilt genezen van wat voor ziekte, klacht of stoornis ook? Niets toch?

Ondertussen blijft de vraag branden: hóé word je nou toch ziek? En hoe kan het bijvoorbeeld dat de ene persoon zichzelf 60 jaar lang het lazerus rookt en geen kanker krijgt, maar de ander al heel snel ziek wordt? Eerst vraag 1. Je wordt ziek, doordat je een trauma of shockervaring meemaakt. En dat trauma of die shock wordt in veel gevallen opgewekt, doordat iemand je iets naars toegewenst heeft. Die macht hebben negatieve mensen nu niet meer, maar je moest eens weten wat ze allemaal konden met die achterbakse mindtrucs van ze! Noem het het boze oog, magie, wetenschap die we nog niet goed genoeg hebben uitgezocht of nog anders, maar het is een feit dat deze mensen hun eigen ziektes, ongeluk, frustraties en ander afval maar zo even op een ander konden afschuiven. Het minste dat er dan gebeurde, was dat jij dan hun pijn mocht dragen, terwijl geen arts bij je kon vinden wat je mankeerde en je te horen kreeg dat je maar naar de ggz moest.

Dit gebeurde wanneer jijzelf geen schade ergens in je hersenen of in je lichaam had, waardoor je de desbetreffende ziekte of klacht van die ander ook echt helemaal kon krijgen. Functioneren je longen dus goed en krijgen ze een goede toevoer van alle stoffen en stofjes die ze nodig hebben, aangestuurd vanuit je hersenen, dan krijg je geen longziektes. Schuift iemand dan toch bijvoorbeeld COPD op je af, dan krijg je wel last van je longen – kortademigheid, benauwdheid en dat soort dingen – maar een arts zal geen COPD kunnen vaststellen. Dat kan alleen als je ergens in je leven iets hebt meegemaakt, waarvan je geschrokken bent en dat tot gevolg heeft gehad dat je longen een of ander stofje niet meer toegediend kregen. Of dat die hele kleine bronchiën of bloedvaatjes dichtslibden. Heb je zo’n shock niet meegemaakt, dan zal iedere arts meteen zeggen dat je ‘stress’ hebt en maar eens met een psycholoog of psychiater moet gaan praten. Alsof stress niet iets lichamelijks is! Maar dit is hoe het in het dagelijkse leven werkt.

Gelukkig kunnen negatieve mensen niemand meer ziek maken met zo’n mindtruck. Tussen 2012 en 2017 heb ik ze allemaal weten te stoppen, terwijl de rest van slapend Nederland me voor gek zette. Ik heb in de voorgaande artikelen al uitgebreid uitgelegd hoe dat allemaal kon en dat is geen gemakkelijk verhaal om mensen voor te schotelen, dus dat doe ik hier niet nogmaals. Het kan niet meer, klaar. Wat wél helaas nog het geval is, is dat de ziektes die je van anderen hebt mogen overnemen of die je opliep doordat je een shock kreeg, nog aanwezig zijn. Als iemand zoiets gedaan heeft, zit diegene energetisch gezien bij je en als ik die er uittrek, ga je alvast een stuk genezen. Hoe meer ik er uithaal aan energetisch afval, des te meer je vooruitgaat en als we dan ook nog (indien nodig) aan je zelfvertrouwen werken en de shockervaringen verwerken, genees je steeds verder. Als dit alles niet waar was, was ik in 2013 al overleden aan verlammingen door andermans ziekte (MS, ALS en ziekte van Lyme tegelijkertijd van verschillende mensen) en had ik het je niet kunnen navertellen.

Ik weet wel dat het hevig in de mode is om alleen de wetenschap te geloven. En dat het moeilijk voor je is om mij te vertrouwen, terwijl ik dingen zeg, die níet hot zijn of supermodern. Maar de wetenschap kan alleen symptomen wat verminderen, áls dat al lukt. Echt van binnenuit helemaal genezen, zodat je niet meer ziek wordt, kan alleen met de kennis die ík ontdekt heb. Die verandert ook niet, zoals je ziet als je me al wat langer volgt. De wetenschap verandert haar inzichten aan de lopende band, dus hoe betrouwbaar is die eigenlijk? Ik zeg en bedoel niet dat je je tegen de wetenschap zou moeten keren, maar wel dat je die een beetje mag relativeren. Iemand die arts is, is zeker niet alwetend, ook al doet hij of zij wel net alsof. Ik heb een heleboel artsen in mijn familie en vriendenkring gehad zo door mijn leven heen en ze denken echt allemaal dat ze boven alle anderen staan. Alleen maar omdat ze wat langer hebben gestudeerd dan veel anderen. Dat is onterecht! Een arts is best nuttig voor een aantal zaken, maar lang niet voor alles.

Als je last hebt met je gezondheid, is het goed om ook eens verder door te denken dan alleen maar het reguliere circuit. Mij hebben ze met geen enkele ziekte kunnen helpen en wat ze wél deden, was me zo erg voor schut zetten dat ik nog erger ziek werd door de schrik en dat mijn praktijk kapot ging. Ook stond mijn medische dossier vol met zulke lelijke kolder, dat geen arts me meer serieus nam en pas toen ik het liet wissen, werd ik daar eindelijk van geschoond. En ik ben echt niet de enige! Ik ken een heleboel mensen die juist door toedoen van artsen in grote problemen zijn geraakt. En ik bedoel … waarom zou je blijven zitten met je autisme, je longklachten, je eeuwige pijn of jeuk, je blaasklachten, je depressies en alle andere zaken, als er iemand is die je er wél mee kan helpen? Ik zie de logica niet hoor. WE leven in een tijd, waarin je geacht wordt rationeel te denken en verantwoordelijkheid te nemen voor je leven. Nou, dan toch ook op het gebied van je gezondheid, of niet dan?

Muziek! Okee, het is misschien discriminatie voor de heren onder ons, maar de buikdans is een ontzéttend helende dans. Zoals je ziet, kun je het ook als man gerust doen trouwens! Dit is mijn favoriete zangeres aller tijden: de Griekse Eleni Tsaligopoulou en het nummer heet Μακάρι νά’ξερα (makari náksera) oftewel ‘wist ik het maar’. Als je wilt genezen, kun je hier alvast mee beginnen en kontswingen zoals we vroeger deden in de 80-er jaren (op de bank blijven hangen tijdens het dansen), kan ook! Het nummer gaat over de vraag of de zangeres van de man op wie ze verliefd is, moet blijven houden of moet proberen hem te vergeten, want ze houdt het niet meer vol om achter hem aan te hobbelen. Weer een actievraag dus!

 

 

© Vassiliou Empowerment

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu