header
Zo komen roddel en indoctrinatie tot stand en zo stop je die

Zo komen roddel en indoctrinatie tot stand en zo stop je die

Misschien ken je in je persoonlijke leven wel mensen over wie altijd en eeuwig geroddeld wordt. Mensen die een slechte reputatie hebben en over wie zo’n vervelende sfeer hangt, terwijl het doodnormale mensen zijn. In ieder geval ken je een hele bak met voorbeelden van beroemdheden over wie de meest gruwelijke leugens verkocht worden. Wat dacht je van Vladimir Poetin bijvoorbeeld? Kijk naar één van zijn video’s, waarin hij uitleg geeft over zijn visie en zijn politiek en je weet dat hij geen gevaarlijke dictator is. Michael Jackson, die kinderen met kanker een mooie ervaring gaf in zijn prachtige fantasieplek Neverland en die zelfs na zijn dood nog achternagejaagd wordt met de leugen dat hij kinderen misbruikt zou hebben. Kijk één interview met hem en je weet de waarheid! Nog één? Bill Cosby, die altijd de leuke vader speelde in een aantal hartstikke goeie en gezellige series uit de jaren ’80 en ’90. Kijk naar één zo’n aflevering en je weet dat deze man nooit een vrouw verkracht heeft.

Het feit dat je zulke sprookjes gelooft, komt doordat de boodschap constant herhaald wordt, er kracht op gezet wordt, er zogenaamde bewijzen bijgehaald worden en het slachtoffer dermate in diskrediet gebracht wordt, dat die zichzelf niet meer kan verdedigen. Er wordt een spinneweb gespannen, waarin je steeds verder gevangen wordt, zodat het slachtoffer steeds minder gezien wordt en niemand meer luistert naar wat hij zegt. Getuigen worden gehersenspoel en/of omgekocht. Nog erger: zijn eigen kinderen worden tegen hem opgestookt, wat heel gemakkelijk is, want die zien dat hij hen als ouder niet meer kan beschermen nu hij zo zwart gemaakt wordt. Ze lopen daardoor angst op voor het leven, want hun gevoel van veiligheid wordt onderuitgehaald. Zo vallen ze juist in de netten van de kwaadwillende roddelaars, die de kinderen, partner of andere familie en vrienden van het slachtoffer misbruiken om steeds meer voet aan de grond te krijgen met hun haatcampagne tegen hem. Zij doen zich voor als de zogenaamde stabiele factor in het leven van de kinderen, de ouders aan de kant duwend. Bedenk maar eens wat dát met een kind doet! Exact zo zijn Cosby’s kinderen ook tegen hem opgestookt en daardoor gelooft niemand de man meer. Een andere grond voor de leugens over hem is er niet. Bij Poetin is het zijn ex-vrouw Ludmilla die de haatcampagnes begonnen is.

armpjedrukken
Jij staat sterker en daarom doen ze alles stiekum

Over mijzelf is en wordt ook nog steeds de meest walgelijke waanzin verteld: ik zou psychisch niet in orde zijn, ik zou liegen en ik zou een waardeloze, incapabele vrouw zijn. Dat is nogal wat om over iemand te zeggen, vooral omdat er geen woord van waar is. Toch blijft het maar sudderen. Het probleem is dat zulke leugens ergens vandaan komen. Niet dat er iets van waar is, maar ergens heeft iemand iets over je gezegd en daar kracht op gezet. Dat is bij Vladimir Poetin ooit eens gebeurd, bij Michael Jackson, bij Bill Cosby en bij nog een hele vracht andere mensen die onterecht een slechte reputatie gekregen hebben. Omdat ik het bij mezelf heb uitgezocht, zal ik je nu vertellen waar al die waanzin vandaan komt. Het is vers van de pers dus ik ben er nog boos over. Wie heeft immers het recht om mijn eer en goede naam te misbruiken om zelf belangrijk en interessant te lijken??? En wie heeft het recht om iedere keer weer van alles in het geniep achter mijn rug om te zitten brouwen, gewoon omdat ze wéten dat niemand ze gelooft als ze het voor mijn neus doen?

 

Zo komen roddels en indoctrinatie tot stand

De meest hardnekkige van de drie leugens die over mij wordt verteld, is dat ik zogenaamd psychisch iets zou mankeren. Nooit is er zoiets vastgesteld en de paar keren dat ik bij een psycholoog geweest ben, vond die me juist beresterk op dat vlak. Maar er is toch iets: mijn adoptieouders konden niet met kinderen omgaan en vonden me druk. Mijn moeder was kleuterleidster, maar deed alleen een paar jaar lang wat invalwerk, omdat ze ook niet tegen de kinderen in de klas kon. Nu was ik niet zo’n kind dat je op de bank zette en dat daar dan de hele dag rustig bleef zitten. Ik was een kind dat vol leuke ideeën zat, dat als een vlindertje van het ene spel naar het andere ging, dat graag met mijn vriendinnetjes touwtje sprong, hinkelblokte, in bomen klom, tenten bouwde, bloemetjes plukte en verstoppertje speelde. Allemaal doodnormaal in de tijd waarin ik opgroeide, maar mijn ouders konden geen kind in huis verdragen en togen naar een of andere Miep ‘opvoedkundige’. Ze hebben het me nooit verteld en ik heb het dus in mijn geest moeten opzoeken. Toen kreeg ik het gesprek te zien dat zij met z’n tweeën, zonder mij erbij, met dat mens hadden. Ik vertel het je, zodat je weet hoe kinderachtig, maar ook hoe stiekem en o ja hoe debiel het allemaal is.

Van mijn tante die verloskundige was, hadden ze gehoord over de ‘stoornis’ MBD: Minimal Brain Damage, de voorloper van AD(H)D. Zonder dat ik daar ooit op getest was, hadden ze besloten dat ik dat dan maar had en zo belandden ze bij deze opvoedMiep. Ik was immers maar geadopteerd, dus zou wel allerlei ziektes met me meedragen, zo dachten ze. Ja, onze dochter is zo druk, klaagden mijn ouders. Ze vertelden er uiteraard niet bij dat een ándere opvoedkundige al eerder gezien had dat ik een trauma had opgelopen, voordat ik bij hen gekomen was. Dat zij doodleuk verzuimd hadden mij daarvoor te laten behandelen en mij alleen maar de hele dag zwart zaten te maken. Wie zou daar níet neurotisch van worden? Zonder dat de nieuwe opvoedMiep me gezien had, besloot die dat het heel goed mogelijk was dat ik inderdaad behept was met MBD. Ze adviseerde mijn ouders om me maar niet te laten testen, want ja, die MBD dat was toch nogal wat hoor allemaal.

sophia-flessenbodems
Ikkes 11 jaar oud met flessebodems van inmiddels -10

Wat ik óók zag, toen ik het filmpje van dit consult te zien kreeg, was wat er gebeurd zou zijn als dit mens mijn ouders aangeraden zou hebben om me wél te laten testen. Ik had altijd zo’n dikkevette bril hè, als kind. Dit was toen ik 9 jaar oud was en toen had ik al ergens rond de -7. Als ik getest zou zijn, zou de psycholoog (of andere tester) me hoogstwaarschijnlijk gevraagd hebben dat ding af te zetten en dan zou ze gezien hebben dat ik opeens veel rustiger en meer ontspannen was. Ze zou geconcludeerd hebben dat mijn brillenglazen veel te sterk waren en dat ik psychisch totaal niets, maar dan ook helemaal NIETS mankeerde. Ik werd iebelig en onrustig van die veel te sterke glazen en dan nog was ik zeker niet driedubbelextradruk.

Zie je hoe roddels tot stand komen? Iemand doet iets achter je rug om, waar je nooit achter kunt komen en zet daar kracht op. Het kan ook zijn dat het slachtoffer van de roddelpartijen in zijn of haar jeugd iets naars heeft meegemaakt, waardoor negatieve mensen een ingang kunnen vinden om die persoon in een kwaad daglicht te stellen. Dan heb je eigenlijk een soort van gat in je ziel, zal ik maar zeggen. Het is net als een tochtgat in je huis of een lek in je fietsband. Daardoorheen kunnen onwaardige mensen jouw leven binnendringen en je ziek maken, voor schut zetten en je zelfs de gevangenis in krijgen voor iets wat ze zelf gedaan hebben en weet ik wat allemaal meer. De andere twee leugens laat ik lekker zitten. Het hoeft hier geen boek te worden en je snapt nu wel hoe het werkt, denk ik.

 

Solidariteit

hersenspoelen
Hersenen wassen en spoelen

Indoctrinatie is ontzettend gevaarlijk en dat weten we allemaal. Toch heb ik iets om daar tegenin te brengen: iemand die z’n logica op de rit heeft, trapt daar niet in. Nooit, wát je ook tegen hem of haar zegt en hoe overtuigend het ook allemaal klinkt. Iemand die logisch denkt, heeft ook empathie en gelooft niet zomaar allerlei indianenverhalen, die de ronde gaan over een ander. Dus indoctrinatie is echt niet gevaarlijk voor alle mensen, maar alleen voor dombo’s en van die valse slangen, die er sowieso op uit zijn om een ander aan de kant te schoppen. Die kunnen hele wiggen zetten in een gezin, in een relatie, tussen vrienden en collega’s, in de rechtszaal, letterlijk overal! Daarom is een beetje partner ook niet vatbaar voor roddels en laat die zich niet inpakken door een andere vrouw of man, die achter hem of haar aanzit. Gebeurt dat toch, dan is die partner getraumatiseerd en niet meer bestand tegen slechteriken.

En verder: je kunt gewoon je verstand er bijhouden en degene over wie gelogen wordt, steunen! Dat heet solidariteit en is een pracht van een eigenschap. Doe dat maar van nu af aan, want het is onmenselijk eenzaam en verdrietig om beroddeld te worden. Dat zegt iemand die weet wat het is om je leven lang bestookt te worden met de meest verschrikkelijke haatcampagnes, waar je je niet tegen kunt verzetten.

De kracht van indoctrinatie is herhaling. Steeds meer mensen hersenspoelen door op hun angst te werken en die vervolgens misbruiken om de leugens ook te verspreiden, waardoor het een net wordt waarin het slachtoffer gevangen wordt. Het is een soort mantra. Deze persoon wordt immers niet meer vertrouwd op zijn of haar woord en alles en iedereen wordt tegen hem of haar gebruikt om de persoon steeds verder in diskrediet te brengen. De leugens worden met zo’n enorme kracht vastgeplant in de hersenen van de mensen, dat die letterlijk als een luciferhoutje omvallen en de waarheid niet meer kunnen zien. Als je hier slachtoffer van bent, kun je nooit meer een rechtszaak winnen, krijg je geen arts of advocaat aan je kant en word je bedolven onder de vooroordelen tegen je en de valse beschuldigingen over steeds meer dingen, die je nooit gedaan hebt en die je zelfs niet eens weet.

Wie heel erg vatbaar zijn voor indoctrinatie, dat zijn kinderen! En dat is vreselijk, want hoe gemakkelijk is het om kinderen tegen hun ouders op te stoken! Ik heb het zelf mogen ervaren. Mijn oudste zoon begint na een jaar of 8 eindelijk héél zachtjesaan in te zien dat ik helemaal geen gestoord mens ben met psychische problemen, zoals hem járenlang door zijn opa en door een paar scholen waar hij op heeft gezeten, voorgelogen is. Moet je nagaan dat ik dag in dag uit bij hem was, altijd goed voor hem zorgde en keihard voor hem vocht, zodat hij ondanks alle bewuste tegenwerking van de leerplicht te Wageningen, onderwijs mocht krijgen. Dat ik zodra het mogelijk was, bij mijn man wegging, onder andere om hém te redden van die narcist die hem altijd sloeg en de grond intrapte. En nóg geloofde hij de leugens van zijn opa. Hij dacht ook dat zijn opa hem had grootgebracht en dat ik altijd weg was, toen hij klein was. Toch was ik altijd bij hem en is hij door míj, zijn eigen moeder, opgevoed. Wat indoctrinatie al niet kan doen met een mens …

 

Zo kom je van de indoctrinatie af

Nu heb ik zelf ook een korte periode in mijn leven meegemaakt, waarin ik een beetje soort van geïndoctrineerd was. Ik geloofde in chemtrails, in buitenaardsen en ik dacht dat het verkeerd was om je kinderen te laten vaccineren. Ondanks dat ik een ontzettend logische persoon ben en in tegenstelling tot de hele toen nog grote kliek die hier óók in geloofde, erg open was, meende ik zeker te weten dat het leven zo in elkaar zat. Dat is een uiterst pessimistische en deprimerende manier van denken, want je bent constant bang dat de AIVD of een andere overheidskliek je weer hebben moet voor teen of tander. Ik kon het redelijk relativeren allemaal, maar deze manier van denken had me wel een beetje in z’n greep. Wat ik toen heb gedaan, is met internet en telefoon naast me gaan uitzoeken of chemtrails nu wél of níet bestaan. Het kostte me twee dagen van zoeken en bellen met allerlei organisaties, maar toen wist ik het antwoord dan ook. Enfin, het staat in het artikel. Hetzelfde deed ik voor de vaccinaties en van buitenaardsen wist ik inmiddels allang dat die niet bestonden. Toen was ik van dat akelige, zuigende gevoel af en was mijn hoofd weer mooi helder. Het probleem is alleen dat de meeste anderen zichzelf niet uit zo’n indoctrinatie weg kunnen krijgen. Wat doe je dan?

Nou, naar mij toerennen! Want een heleboel ervan is energetisch en dat moet eerst eens weg. Dat is niet even in één behandeling verdwenen! Het kost echt wel een paar keer totdat dat weg is en daarna dient er gecoacht te worden. Er moet weer zelfvertrouwen komen, de waarheid moet zoveel mogelijk met bewijzen gestaafd worden en met voorbeelden doorspekt en shockervaringen, die gemaakt hebben dat degene in kwestie foute dingen is gaan geloven, dienen geheeld te worden. Ik heb ladingen mensen de waarheid laten inzien en heb zelfs een paar mensen een heel end teruggehaald, die uiterst onwillig zijn en enorm tegenwerken. Met hen kan ik alleen zeer voorzichtig op afstand werken en dat gaat natuurlijk niet echt heel snel. Dit is het moeilijkste om te genezen van alles, dat mag je weten! Als iemand de waarheid omkeert, is het zelfs voor mij heel veel werk om die weer goed-om te keren. Want iemand die de waarheid niet meer gelooft, is getraumatiseerd en durft het niet meer te geloven. Of de persoon gunt het zichzelf niet meer om een mooi leven te krijgen. Dat kan ook. Afijn, ik weet er wel wanten mee, dus kom gewoon langs.

 

 

© Vassiliou Empowerment

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu