Zitten als een zoutzak en opdrachten geven

pokemon-muk

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Muk, mijn favoriete Pokémon!

Misschien heb je allerlei leermeesters van indianen, uit India of anderen wel eens horen zeggen dat het leven hier op aarde eigenlijk maar maya is: een illusie. Ze zeggen dat we eigenlijk niet echt hier leven en dat er een soortement van projectie is of iets dergelijks. Ik heb een interessant stukje erover gevonden op de website van mevrouw Katinka Hesselink, dat je hier vindt. Zij ontleedt het Sanskriet woord ‘maya’ en vertelt dat het iets is wat je uitdeelt, begrenst en / of uitmeet. Kon het nog meer waar zijn dan dat? Volgens mij niet; kijk maar eens wat ik gevonden heb in nog weer een bezoekje aan die schaduwwereld hier om ons heen.

Ondanks dat het bitter was, heb ik er hard om gelachen. Het is een soort gigantische toiletpot, maar dan een brandschone die zeer zeker niet gebruikt wordt als w.c. Ik denk zelfs dat hij eigenlijk bedoeld is als fontein ofzo; de Fontein van het Leven (denk om de hoofdletters). Een sproeier zit er overigens niet op. Hij is rond in plaats van toiletvormig en is compleet met afvoer en toevoer. En … jawel, die pot zorgt dat er niet te veel goeie dingen op aarde kunnen gebeuren. Daar zorgen die toe- en afvoer wel voor. Als er iets goeds gebeurt, moet er verplicht ook iets akeligs gebeuren, want stel je voor dat de wereld eens leuker zou worden dan ‘ie nu is! Er is iemand die dat beslist niet wil.

Wie is dat? Nu komt het: de aap uit de mouw hoor! Niet schrikken. Ik heb altijd al gezegd dat dat mens dat we kennen als Eva uit de bijbel (in werkelijkheid heet ze Daradiya of Delilael, waarbij Lilith ook mag) het leven op aarde in d’r kop verzint. Zij is ooit begonnen met kwaad doen en dat deed ze in dat hoofd van d’r, omdat wij – de anderen die er toen al waren – ervoor hadden gezorgd dat ze geen nieuwe dingen kon creëren en ook niet nog meer kennis uit de kennisboom (uit de hof van Eden) kon halen. Blijkbaar dacht ze toen: ik ga wel zelf in mijn eigen hoofd die wereld van kwaad maken, die ik wil. En toen heeft ze dat gedaan. Hij is alleen wel degelijk echt en zij beslist grotendeels hoe wij leven. Dus even voor de duidelijkheid: we leven in het hoofd van een gek! Dát is wat er buiten het universum is. Die kop van dat mens en als je daar weer uitstapt, zit je in de hof van Eden.

Zeggen dat we hier in een illusie leven, is wat kortzichtig, vind je ook niet? Zoals die mevrouw Hesselink hierboven vertaalt: het domineert de zintuigen en het jeukt. En het kan behoorlijk jeuken ook! Voor sommige mensen is het leven aardig, maar voor de meesten is het een levende hel. De meeste mensen hebben totaal geen keuze om beter te leven. Ánders misschien wel, maar als onze Schoone Slaapster heeft bepaald dat jij een K.U.T.-leven (Kwalitatief Uitermate Teleurstellend) moet hebben, dan ontkom je daar echt niet aan! Of je moet haar slaafje worden en dus onzuivere dingen gaan doen: jezelf opkrikken ten koste van een ander. Dán kreeg je tot voor kort een heel bijzonder rare kracht, waar ontzettend veel mensen heel veel kwade dingen mee hebben gedaan.

Het was me wel verteld hoor, maar ik snapte het gewoon niet. Daarom kon ik het niet beter uitleggen. Die achterbuurvrouw van ons in Wageningen, die zomaar even de naam van de verschrikkelijk keihard blaffende hond naast hen fluisterde, waarop het beest zich koest hield, bijvoorbeeld. Deed ik het, dan bleef ‘ie gewoon tekeer gaan. De meid die altijd en eeuwig stil aan tafel zat, in concentratie: die zat dan d’r leven te sturen ten koste van anderen. En zo hebbie nog een heleboel meer mensen, die uit álle macht probeerden zich die onzuivere fluisterkracht toe te eigenen via The Secret en al die malle toestanden meer.

Nee, onzin was het niet! Je kon immers een ander volledig met de grond gelijkmaken en er zelf op floreren. Als je een lelijk karakter hebt, kun je je afsluiten voor andermans pijn en die ander nog laten zien ook wat je gedaan hebt. Hoeveel honderden keren heb ik dat niet moeten meemaken? Dat iemand me weer eens iets afgepakt had op die gemene fluistermanier en me dan even subtiel liet zien wat ze gepakt had. Delilael wist dat ik een einde aan haar ging maken en dat zou ze me betaald zetten. Waarvan akte.

Hele klassen vol met pubers kregen die mensen stil en nu snap je dus waarom heel veel anderen dat nooit voor elkaar kregen: hun natuurlijke overwicht werd platgewalst door anderen. Wilde je dus die kracht misbruiken en eigenlijk medecreator worden van deze verrekt nare wereld, dan moest je net zo doen als de Pokémon Muk hierboven: zitten als een zoutzak en opdrachten fluisteren. Niet leven dus, maar zeuren om van alles wat je hebben wilde en er dan niet van genieten. Daarom waren die mensen altijd zo bijzonder ondankbaar!

Toch was er ook iets leuks: dat je de gunsten van dat Delilaelmens ook weer kon kwijtraken. Om andermans geluk te stelen, moest je immers je eigen deur ook openzetten? Anders kon de buit er niet in! En als jouw achterdeur open stond, konden anderen het ook weer bij jóú weghalen, waardoor jij ziek en ongelukkig werd. Dit is de reden waarom veel zulke mensen blij waren dat ze die kracht door mijn werk kwijtraakten. Vind je het nog altijd cool wat je gedaan hebt? Of wat anderen jou aangedaan hebben? Dit is namelijk hoe het werkte.

Nu ik degene ben die creëert, is het niet zo dat alles in één keer anders wordt: zij heeft namelijk heel erg veel apparaten van enorme omvang neergezet om alles zo te houden als zíj het wil hebben. En ze heeft 6 miljard mensen aan haar kant staan. Mensen die het geen ruk boeit hoe een ander het heeft of die een ander zelfs alle ellende gunnen en die met deze fluisterkracht bestookt hebben, zolang ze dat konden. Die heb je echt niet in een of een paar dagen omver! Zoals ik al jaren zeg: mijn gelijk wordt wel bewezen en de waarheid komt langzaam naar buiten. Ziehier een flink stuk, want ik wed dat je wel mensen kent, die dit hebben gedaan!

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.