Ziekte van Lyme of een psychische stoornis?

Ziekte van Lyme of een psychische stoornis?

Heel veel mensen hebben de ziekte van Lyme en daarvan een héleboel uiteenlopende klachten. Dat kan gaan van migraine via hartkloppingen en gewrichtsontstekingen tot ernstige verlammingen. De bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt, heet Borrelia Burgdorferi. Er zijn meerdere soorten borreliabacteriën, maar dit is de bekendste en meest voorkomende. Daarnaast kun je ook nog last hebben van co-infecties, maar vandaag vond ik daar eindelijk de juiste informatie over. Die blijken meestal koortsaanvallen te veroorzaken en de lymeborreliose is op zich al erg zat om echt óveral in je lijf zware klachten te hebben. Tijd dat de artsen die dit allemaal negeren, dit eens zien en beginnen deze ziekte serieus te nemen!

 

De ziekte van Lyme en co-infecties ervan

Meestal moet ik een heel aantal websites bij langs om voldoende informatie te vinden, waarmee ik een goed artikel kan schrijven. Vandaag vond ik echter onmiddellijk een Amerikaanse website met staatjes in kleurtjes zó duidelijk dat zelfs een leek het snapt, over co-infecties. Hier is ‘ie. Een co-infectie is een andere ziekte dan lymeborreliose, die teken ook nog bij zich dragen. Als je dus door zo’n ding gebeten wordt, kun je meerdere ziektes krijgen, niet alleen die van Lyme. Alle co-infecties staan helder beschreven op bovenstaande website, met alle symptomen die ze veroorzaken. Het kan beslist aan mij gelegen hebben, maar zulke goeie informatie heb ik eerder nog nooit kunnen vinden over de ziekte van Lyme. Een Nederlandse site vond ik ook nog, die van de Lymevereniging. Daarop vond ik alle symptomen eindelijk eens duidelijk, duidelijker, het duidelijkst op een rij gezet en ik snap nu dat alle klachten die ik de laatste pak-um-beet 10 jaar heb, allemaal van dat vervelende Borgdorferikrengetje afkomstig zijn.

Wat nou het probleem was, waardoor mijn huisartsen allemaal zogenaamd niet geloofden dat ik de chronische ziekte van Lyme zou hebben, weet ik wel: Jeugdzorg wilde mij in diskrediet hebben om mijn jongens te kunnen afpakken. Er is een overduidelijke diagnose, die ik kan lezen, dus zij ook! Ze wílden het niet, dat is het. Ik heb de uitkomsten van mijn bloedtests naar vier verschillende huisartsen meegenomen, maar ze keken er even verward naar, zo van ‘je denkt toch niet dat ik dit snap?’. Toen ik terugkeek van ‘ja, dat denk ik wel, want ik kan het toch ook lezen?’, gooiden ze het snel aan de kant, beloofden ze het aan mijn dossier toe te voegen en deden ze vervolgens net alsof ik géén ziekte van Lyme had (!). Het enige dat ik niet had, was een medische verklaring van de Lymearts. Die had ik niet gevraagd, omdat ik een eigen bedrijf heb en er dus geen baas of een arbo-arts was die erom vroeg. Mijn huisarts vroeg er ook niet om. Maar het woord ‘positive‘ stond er toch overduidelijk op. Ik ga het je laten zien, want ik zet ze hier neer. Wedden dat jij dat gewoon kunt lezen, of je nu wel of niet arts bent?

uitslag-lyme1
Pag. 1 van een bloedtest uit ziekenhuis De Gelderse Vallei te Ede. Overigens is hiervan ook een kopie aan mijn toenmalige huisarts gestuurd, zie ik nu bovenaan staan.
uitslag-lyme2
Pag. 2 van dezelfde bloedtest. Wat ze vonden, was een schildklierafwijking, veel te weinig vitamine D, hoog vitamine B12, slecht functionerende bijnieren en een infectie door parasieten (= de Lyme).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder volgen de tests uit de Verenigde Staten van het speciale lymelaboratorium IGeneX te Palo Alto in Californië. Het is niet erkend door de Amerikaanse gezondheidsraad de FDA, want dat vond die laatste niet nodig, stond er nog ergens op. Bij de gemeente Wageningen waren ze weer eens scheel, want toen ik om hulp in huis vroeg in het kader van de WMO waar ik recht op had, zagen ze staan dat IGeneX zogenaamd geen erkend lab was (nee, er stond dat erkenning niet nodig was!) en kreeg ik geen hulp. En zó ben ik op een heleboel manieren bewust ziek gemáákt, ziek gelaten en hebben ze me laten stikken door de verlammingen tussen 2012 en 2014. De enige test ter wereld die Lyme kan aantonen, heet Western Blot en die test is gedaan, zoals je hieronder kunt lezen. Er ontbreekt absoluut NIETS aan de test of de diagnose, maar wél aan vier huisartsen, een gynaecoloog en drie neurologen die dit expres negeerden en aan Jeugdzorg. Kijk maar:

uitslag-lyme4
Op deze test geen Lymebacterie gevonden, oftewel: de hoofdletters IND naast het getal 39 betekenen ‘indeterminate’. Het is dus niet zeker of de bacterie gevonden is en dus is de uitslag niet negatief, maar onzeker.
uitslag-lyme5
Aan het omcirkelde woord ‘positive’ kun je zien dat de bacterie hier wél gevonden is. Op 5 plekken zelfs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer onderzoek is er nooit gedaan dan dit. De bloedtests uit het ziekenhuis (gele bladen) plus een paar consulten bij de in auto-immuunziektes gespecialiseerde arts. Mijn huisarts loog tegen het druk op mijn jongens jagende Jeugdzorg dat ik zogenaamd niets mankeerde – nee, ik was alleen maar verlamd, uitgeput, mijn hele lijf deed van top tot teen onhoudbare pijn en ik had chronische lymeborreliose, maar verder had ik niets – en dat ik zogenaamd psychische problemen zou hebben. Nou, de ziekte van Lyme is hierboven duidelijk aangetoond en op psychische problemen ben ik nooit getest. Dat is omdat ik die niet heb, zie je wel. Dan laat je je ook niet testen, wat wel redelijk logisch is natuurlijk. Als mijn huisarts me jaren eerder naar het ziekenhuis had gestuurd en dan níet de leugen daaraan had toegevoegd dat ze alles stil moesten houden en moesten doen alsof ik niets had, was ik waarschijnlijk nooit verlamd geraakt. De ontkenning van de feiten van mijn ziekte heeft namelijk gezorgd dat Jeugdzorg stiekem de kwakzalverij (!) bij mijn praktijk haalde, die mij niet eens leerde kennen en vanuit het niets meermalen een leugenartikel over me schreef of anders wel líet schrijven door anderen. Vergeet daarbij niet hun leugenmailings over mij aan allerlei artsen en anderen in de gezondheidszorg en andere onbevoegden, waarvan ik er één heb onderschept. Hun leugens staan nog steeds op een heleboel websites te lezen, die wel steeds moeilijker vindbaar zijn (ga alsjeblieft niet zoeken want dan komen ze weer boven en dat moet niet!) maar nog steeds aanwezig.

Dáárdoor raakte ik totaal onterecht in diskrediet en konden ze na nóg veel meer manœuvres mijn jongens afpakken. Volhouden dat ik geen goede moeder was, konden ze niet, want half Nederland kwam in actie om te bevestigen dat ik dat WEL ben en dat mijn ex een slechte vader is en een slecht mens bovendien. En dus gingen ze in het geniep zonder mijn toestemming – zwaar verboden! – met mijn zoon zitten miepen en dan liegen dat die zogenaamd gezegd zou hebben, dat hij Wageningen zou missen. Ten eerste had hij dat niet gezegd en ten tweede al wás dat zo, dan nog is het normaal dat je tijd nodig hebt om te wennen aan een nieuwe woonplaats. Als ik om de bewijzen vroeg, mocht ik die opeens niet zien of hebben, want oh de privacywet. Ik mag toch gewoon weten wat mijn zoon tegen hen zegt, zéker al wanneer ze hem illegaal zitten te ondervragen??? Omdat ze mij mijn kinderen per se wilden afpakken, vroegen ze mijn ex wél om toestemming én vertelden ze alles totaal tegen alle wetten in, aan hem en zijn advocaat. Het gebiedsteam heeft alles toegegeven en in het dossier van de Kinderbescherming staat het eveneens te lezen. En zo pakten ze mijn jongens af, sloten ze mijn praktijk en zorgden ze dat ik nooit meer kon genezen of een inkomen kan verwerven met een verpeste naam. Daarvoor heb je immers als eerste toch wel erkenning van je bestaan nodig!!! Die krijg ik nou niet echt, wel?

Toen ik vorig jaar na de zoveelste beroerte 112 belde en naar het ziekenhuis werd gebracht, werden al mijn klachten wéér ontkend. Er werd een MRI-scan gemaakt, maar het apparaat was bijzonder smal en lang. Alle andere patiënten die in dat ding moesten, kregen een kalmeringspil om geen claustrofobie te krijgen, maar ik die er bijna 3 kwartier in moest voor twee flinke scans, kreeg die pil niet. Ik kreeg toen een spontane herinnering aan mijn traumatische geboorte en in plaats dat ik daarmee geholpen werd, door even een psycholoog die geboorte met me door te laten nemen en verwerken, ontkenden ze dat er iets op de scan te zien zou zijn. Dat was een halve rugscan en géén hersenscan! Als je geen scan maakt, zie je ook nogal weinig, toch? Ze zeiden dat ik zogenaamd ‘FNS’ zou hebben, een verzameling vage neurologische klachten waarvan artsen niet weten waar die vandaan komen. Toen ik zei dat ik de ziekte van Lyme had, keken ze glazig en wuifden ze het weg. Ze vonden ook een vleesboom in mijn baarmoeder, die ze gewoon lieten zitten waar ‘ie zat en dat was dan de medische hulp, waarvoor ik honderden euro’s aan eigen risico kwijt was.

O ja en ik kwam thuis met ook nog een candida-infectie én een bloedvergiftiging, omdat ze me een infuusnaald in mijn hand hadden gestopt, die er niet meer uit mocht al die dagen dat ik in het ziekenhuis verbleef. Drie weken was ik er zoet mee om dat allemaal weer in orde te krijgen. Ik kwam zieker uit het ziekenhuis dan dat ik erin gekomen was. In het verslag schreven ze dat ik ‘lief’ was, echt krankiorum gewoon. Je snapt dat ik echt nooit meer naar een ziekenhuis ga toch hè? Ik zoek het zelf wel uit, als iedereen rechten heeft, maar ik als enige op de wereld niet!

 

Symptomen van de ziekte van Lyme

Laten we het nog even over de ziekte van Lyme hebben. Zoals je op de website van de Lymevereniging kunt zien, duiken die borreliabacteriën je bloed in en maken ze alles kapot. Overal waar ze heen weten te komen, verwoesten ze je zenuwstelsel, je organen en … nou ja, gewoon alles! Epilepsie-aanvallen, MS-verlamming, een soort van beroertes en flauwvallen die je spraak bemoeilijken, hartritmestoornissen, koortsaanvallen, gewrichtspijnen en -ontstekingen, de ziekte van Crohn en een voedselintolerantie. Op scans en andere onderzoeken zie je díe ziektes soms niet, maar wel de ziekte van Lyme. Dat maakte ik inderdaad mee: ik kreeg toch echt MS, maar die was niet te zien op een scan, wat overigens veel vaker voorkomt. Ze ontkenden het, hoewel ik bijna geen stap meer kon zetten en bijna doodging van de pijn in mijn hele zenuwstelsel. Ik kreeg daarnaast tevens COPD, maar daar heb ik niet eens onderzoek naar laten doen en ook niet naar mijn maag en darmen, omdat men in het ziekenhuis toch niet eerlijk is over de resultaten. Ze weigerden zelf overigens ook verder naar me te kijken. De enige die eerlijk was en dan ook een echte ziekte vond, was die zelfstandige arts. De rest werd door Jeugdzorg Internationaal gemanipuleerd om over me te liegen. Die arts was echter onbetaalbaar en wist bovendien ook niet hoe je van zo’n erge ziekte moest genezen.

Bijzonder vind ik dat ik de ziekte van Crohn en een voedingsintolerantie niet terugzie in de lijst met symptomen van de ziekte van Lyme. Hier onderaan de pagina heb je zo’n lijst, van maar liefst ruim twee pagina’s (symptomen checklist), maar zulke klachten worden daarin niet genoemd en ook niet in het artikel zelf. Raar, want dat zijn wel de meest voorkomende klachten bij lymeborreliose.

Wat ik bovendien in de symptomenlijst zag staan, is dat je van die elektrische shocks kunt krijgen of opeens kunt gaan trillen door de ziekte van Lyme. Dat heb ik nooit geweten, want die zelfstandige arts was nogal brommerig en totaal niet informatief, mijn huisarts lachte me vierkant uit toen ik met de resultaten aan kwam zetten en verder heb ik nooit een arts gezien die hier iets over wist. Daar mocht ik immers niet heen, want ik stelde me aan en was niet ziek, weet je nog?! Nee ik ben alleen maar op het nippertje net niet gestikt door de verlamming. Verder was ik helemaal in orde en ook nu overleef ik iedere beroerte maar ternauwernood. Verder ben ik zo gezond als een vis. Geloof je het zelf? Wanneer is het eindelijk eens een keer genoeg???

Je mag dit artikel overal waar het zin heeft, delen. En geef even een like hè. Dat hoef ik toch niet constant weer te zeggen, hoop ik?

 

 

© Natassa Vassiliou

 

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Nelly

    Hoi Sophia,
    Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat het zwart op wit staat dat je de ziekte van Lyme hebt en alsnog geen enkele Nederlandse arts het wil erkennen (tot nu toe dan). De Amerikaanse expertise staat juist op dit gebied ver boven die van de Nederlandse. M’n eerste huisarts had hier ook geen kaas van gegeten (vind ik). Heel veel sterkte!
    Groetjes, Nelly

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.