Wonderen bestaan wel hoor

wiel-tedruk

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Mensen zijn er niet aan gewend aan dat er wonderen gebeuren. Ergens hebben we geleerd dat dat niet mag en daarom gelooft bijna niemand er meer in. Toch heb ik er een heleboel meegemaakt. Kleintjes misschien, maar ze waren het wel.

Ze zijn ook niet altijd leuk, zoals vorig jaar februari toen ik in één nacht tijd opeens 5 kilo aankwam. Ik had niets misdaan, zelfs geen vreetbui. Natuurlijk zit er achter een wonder gewoon logica, maar dat maakt het niet minder bijzonder. Op mijn 18e viel ik binnen een week plotseling 10 kilo af. Dat had te maken met het oestrogeen, waarvan ik minder aanmaakte, toen de puberteit klaar was.

Mijn ogen gingen ook door de jaren heen 5 punten vooruit, waardoor ik nu -6 draag. Dat is nog altijd belachelijk veel, maar -11 is een heel stuk erger. Toen ik vanmiddag nog een lens van -6 ging halen in de winkel, geloofde de verkoopster me met moeite toen ik zei dat ik echt -11 heb gehad. Het is maar heel even geweest, maar dat maakt het niet minder waar.

Verder ben ik zo door mijn leven heen toegelaten tot banen en clubs, waarvan ik nooit gedacht had dat ik die ooit zou krijgen. Ik kreeg bijzondere dingen voor elkaar en ach op allerlei vlakken in het leven gebeurden er van die kleine, schijnbaar onverklaarbare dingen, die alle verdere ellende eventjes verlichtten. Ziektes die genazen is zelfs een groot wonder. Per ziekte een groot wonder, ook al kan ik exact uitleggen hoe ik het gedaan heb.

Als je niet gelooft in het schijnbaar onmogelijke, zie je het niet eens wanneer er zoiets in je leven gebeurt. Dat je opeens een pracht van een baan krijgt, dat die persoon van wie je al jaren hield, opeens jouw liefde beantwoordt, dat je opeens weer fit en gezond bent en ach, zoveel dingen. Op mondiaal niveau had toch nooit iemand verwacht dat de twee Korea’s over vrede zouden onderhandelen? Dat er in Gambia een goede president zou komen? Dat de Koerden in Noordoost-Syrië zelfbeschikkingsrecht zouden krijgen? Dat de Zweden met een schandaal kwamen te zitten en dit jaar geen Nobelprijs voor de literatuur kunnen uitreiken? Dat de Verenigde Staten de ergste clown tot president zouden kiezen? Dat ze ondanks hun verschillen toch met Rusland gingen praten?

Ja. En wie had er verwacht dat Sophia ooit hormonenpilletjes zou innemen? Of dat ze ooit naar Friesland zou verhuizen? Dat ze na 9 jaar nóg steeds niet wereldberoemd zou zijn vanwege haar unieke en fantastische ontdekkingen op onder veel andere het gebied van gezondheidszorg?

Ik kom net uit de winkel om naast lenzen ook melatonine te halen. Dat zorgt namelijk voor succes en daar is het tijd voor! Melatonine zorgt ook dat je inslaapt, maar dat is omdat je dan succesvol bent op het gebied van slapen. Het sleutelwoord voor melatonine is echt succes en niet slapen. Als er nog allemaal mensen en andere toestanden bovenop je zitten te zitten, helpt dat spul niks. Die heb ik er dus eerst vakkundig afgekiept en nu eens 2 weken bekijken wat er gaat veranderen. Ik laat het je wel weten. Je moet supplementen nooit langer dan een paar weken innemen. Dan helpen ze namelijk niet meer en krijg je last van bijwerkingen.

Een vet monster blijf ik zeer zeker niet, een puistenkop ook niet, slapen doe ik al door de progesteron – zie je wel dat je geen melatonine moet nemen om te slapen? Zeg ik toch al jaren – en mijn ogen worden iedere keer een stukje beter. Ik slaap gewoon als een dragonder en zonder probleem 6 uur achter elkaar. Bovendien is mijn vrouwengebeuren helemaal tot rust gekomen en heb ik er bijna geen last meer van. Eigenlijk ben ik dus al redelijk succesvol. Nu jij nog, maar daar heb je mij voor nodig en daar hebben we het al over gehad.

 

© Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

2 Comments

 1. Hallo Sophia!

  Ik geloof er wel in en ik hoop dat er snel een hoop grote positieve wonderen zullen komen. Wie niet :).
  Een aantal wonderen heb ik ook zeker wel gezien. Vanochtend nog: gisteren avond heeft Betül bijna een uur met een pincet en een naald onder mijn voet lopen wringen om een super kleine, maar irritante, doorn eruit te krijgen. Het kwam er maar niet uit, niet eens een klein puntje. Betül kreeg het idee om er olijfolie op te smeren voordat ik ging slapen. Vanochtend kon ze de doorn er gewoon met haar handen uitpakken nadat ik vroeg of ze er even naar wil kijken voordat ik ging werken. Super klein wondertje waar ik heel blij mee was! Het heeft een logische verklaring – wellicht de olie – maar je moet er maar opkomen 😉
  Bedankt voor dit mooie bericht Sophia!

  1. Dank je wel Orçun! Ja ze bestaan en mogen veel vaker voorkomen! Ja klopt, je moet er maar op komen en splinters kunnen gaan infecteren. Dan krijg je heel veel last brrr … Gelukkig kwam ie er snel uit!
   Groetjes Sophia

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: