Wie ons regeren

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Krijg je op Kerstdag nog even mij voor je kiezen. Ja, het opruimen van monsters en het vrijmaken van het pad voor mooiere dingen gaat altijd door! Stelling van vandaag:

 

Als je niet dom wilt lijken, moet je het niet zijn.

 

Ik laat je nu zien wie de ministers in ons land zijn en in nog een aantal andere landen. Je kunt hier zelf met eigen ogen zien wat het voor mensen zijn en misschien kun je ook zien of dat krachtige mensen zijn of een zootje struisvogels.

En nu wie ons regeren

Ik laat je even zien wie onze ministers tegenwoordig zijn. Hierboven zie je ze, van deze website geplukt. Vijftien plus Mark Rutte maakt 16 en dan zijn er nog 8 staatssecretarissen. Die zie je hieronder.

Ik ben heel benieuwd wat jij op de foto’s ziet! Het zouden normaliter allemaal mensen met innerlijke kracht, visie en wijsheid moeten zijn, maar is dat ook zo? Gaan we eerst even naar de eerste foto, goed? Als je het leuk vindt om je mensenkennis te laten werken, kijk dan gewoon eens goed en probeer te zien wat dit nou voor mensen zijn. En lees daarna pas wat ik denk, okee? Kijken of we het eens zijn.

Nou, op die eerste foto zie ik één man die een beetje stevig overkomt. Dat is de tweede van links bovenaan en die heet Erik Wiebes (Economie en Klimaat). Beetje tegenstrijdig ministerie lijkt me: zowel zorgen dat er cente komme als dat het milieu intact blijft. Een minister zie ik niet echt in hem, maar wel iemand die in elk geval iets kan. Ik hoop op zijn vakgebied. Ik zie ook nog iemand die d’r gehakt van maakt, maar die de olie dan weer vergeet, waardoor het zwartgeblakerd uit de pan komt. Dat is Ank Bijleveld (middelste rij in het midden), van Defensie. Gelukkig niet van onderwijs ofzo.

Dan zie ik twee dames die het – mijns inziens – wél in zich hebben om een minister te zijn: middelste rij en onderste rij helemaal rechts. Middelste rij is Cora van Nieuwenhuizen voor Infrastructuur en Waterstaat. Onder rechts is Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Wat dat nou weer voor ministerie is, weet ik ook niet, maar zo heet het nu eenmaal.

En dan de rest. Ik zie één die liever fotomodel geweest was. Dat is Kajsa Ollongren (tweede rij links) en die is nog vicepremier ook. De man boven haar is ook vicepremier. Zeker een nieuwe trend om iedereen vicepremier te maken. Deze man wil aardig lijken en heet Hugo de Jonge. En dan zie ik er één die nog een boerenmeisje is (Carola Schouten), één die eigenlijk liever Emiel Ratelband had willen opvolgen (Ferdinand Grapperhaus), een aantal die van hun ouders moesten, een aantal die eigenlijk ziek zijn maar zich willen onderscheiden door altijd maar door te zetten, nog een paar provicincialen, een paar dandy’s, een paar die het doen om therapeutische redenen en dat is het wel zo’n beetje. Zoals ik het zie tenminste.

Vlaanderen

Nu even wat andere landen. Hierboven Vlaanderen. Kan het nog erger dan hier? Ik zie er niet één die de kracht heeft om minister te zijn, maar het kan aan mij liggen!

Het kabinet van Ghana

Afrika! Hier het Ghanese kabinet. Daar zie ik linksboven één vrouw in het geel die serieus is en de rest zit er voor z’n ego. Vrouwen te versieren, het fotomodel uit te hangen, ter vermaeck van ‘t volk en dat soort dingen meer.

Kabinet Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Daar zitten vier goeien tussen! Paula Benett, Amy Adams, Nicky Wagner en Judith Collins. De hele rest wil alleen maar leuk gevonden worden en had wat mij betreft net zo goed de showbizz in gekund. Maar ja, dan was het dáár weer zo overbevolkt en dus zitten ze toch maar in de politiek.

Kabinet Sri Lanka

Gaan we op reis naar Sri Lanka! Acht goeie spot mijn oog: helemaal links, bovenste rij met bril en nog één met bril twee verder. Middenste rij met bril en zwart haar, grotere foto met bril en onderaan de man met donkere huis en twee verder met grijze baard. Jammer voor de vrouwen: er is er maar één en daar zit totaal geen fut in.

Engelse kabinet

Hierboven zie je het Engelse kabinet. Daar zit maar één iemand met pit in en dat is Theresa May (midden onder). Heel sterke vrouw en ik denk toch dat ze het goed doet met dat Brexit. Laatst las ik er iets over en zag ik dat ze er de tijd voor neemt. Engeland maakt zich los over een aantal jaren verspreid. Dat vond ik heel verstandig, want het Verenigd Koninkrijk was dan wel niet één van de eerste leden met z’n toetreding in 1973, maar heeft een boel strijd gehad. Ze hebben andere meeteenheden, rijden aan de andere kant van de weg, zijn apetrots op hun ponden en zaten een beetje als een vreemde eend in de bijt in het verenigde Europa. Maar veel steun aan haar kabinet zal ze niet hebben, vrees ik. Misschien die ene vrouw twee naar links van May met donkerblauwe jurk.

Als ik zeg dat ik geen kracht zie in iemand, bedoel ik daarmee dat diegene niet rechtop blijft staan in een storm. Dat die persoon geen ruggegraat heeft om zuiver te blijven en zijn of haar plan ten uitvoer te brengen, ondanks tegenwind of omkopende partijen. Ze zijn ook niet capabel om mooie ideeën te krijgen als oplossing voor problemen en ze hebben het lef niet om out of the box te thinken. Van die niks-ministers die blunder op blunder maken, maar nooit eens ontslagen worden.

En dan heb ik hier nog een paar grote katten voor je – poema’s – die miauwen en spinnen. Krachtig zijn en toch aardig kan blijkbaar samengaan in een stevig karakter:

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Twitter   –   LinkedIn   –   Pinterest   –   Youtube

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.