Wel of niet vaccineren? Alles op een rij

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ik denk dat niet iedereen mij vandaag aardig zal vinden. Nu behoor ik tot de mensengroep die liever wél aardig gevonden wordt. Ik doe daar niets speciaals voor, alleen mezelf zijn, maar toch.

De hele dag word ik bekogeld met berichten over vaccineren JA dan wel NEE. Dat wil zeggen: ik geloof dat ik in totaal een stuk of vier à vijf zulke berichten ben tegengekomen in de laatste week. Maar dat zijn er 4 tot 5 meer dan op andere dagen en dus heb ik besloten er eens op in te gaan. Onderzoek te doen naar vaccins. Gewoon als niet medisch opgeleide (wél onderlegde) en nadenkende persoon.

Mensen die kritisch nadenken, worden in onze maatschappij al heel snel ‘complotdenkers’ genoemd. Maar als je informatie niet krijgt, ga je die zoeken, toch? Ik stel me dus niet op als tegenstander van kritisch nadenken. Wel van het als een schaap navolgen van wat de overheid óf de kritische club je vertelt. Ik sta voor onafhankelijk denken en voor het slaan van een brug tussen kritische mensen en de overheid. Zonder vooroordelen. Niet met modder gooien naar mensen die vinden dat je wel of juist niet moet vaccineren, maar in het centrum van de heisa blijven en objectief schrijven wat ik denk dat klopt. Hier komt ie dan, hou je vast!

De ingrediënten van vaccins

Ik dacht: dat wordt een kluif vandaag! Allemaal farmaceutische bedrijven bellen en hopen dat er iemand even een minuut of 10 tijd voor me heeft. Dat viel echter mee, want er is gewoon een ontzettend duidelijke website van de overheid. Daarop staat precies vermeld hoe het met de vaccins is gesteld, net zoals je vroeger alles over de dieren kon vinden in de Fabeltjeskrant. Die website vind je hier: http://www.rijksvaccinatieprogramma.nl/De_vaccinaties/Wat_zit_er_in_vaccins. De hele website staat vol met eerlijke informatie en ook bijsluiters van alle vaccins kun je hier vinden. Er zijn géén geheimen!

Eén van de bezwaren die mensen vaak hebben tegen vaccineren, is de lijst met ingrediënten van vaccins. In de kringen van tegenstanders wordt je niet verteld dat er gewoon informatie op het internet beschikbaar is over wat er wel en niet in vaccins zit. En ik had het dus niet ontdekt. Mensen met bruin haar kunnen ook dom zijn!

We gaan eerst even naar de basis van het principe van vaccineren: aan het einde van de 19e eeuw is er ontdekt dat je kunt voorkomen dat mensen bepaalde ziektes krijgen, door een héél klein beetje van die ziekte in de mensen te spuiten. Dan gaat het immuunsysteem namelijk antistoffen tegen die ziekte kweken. Op het moment dat je besmet raakt, word je dan niet ziek, omdat je met behulp van dat vaccin antistoffen hebt aangemaakt om de ziekte te bevechten. Niet veel later ontdekten wetenschappers dat het goed genoeg was, als je een afgezwakte variant van die ziekte bij de mensen inspuit. Als je de geschiedenis van de microbiologie in het kort wilt lezen, kan dat hier.

Dus je krijgt een heel klein beetje van het ziektevirus in je gespoten. Maar dat is niet voldoende, want je lichaam moet dat spulletje wel opvangen en inderdaad antistoffen gaan aanmaken. Het is immers best onnatuurlijk om een ziekte ingespoten te krijgen. Daar is je lichaam niet op voorbereid, dus moet je het eventjes vertellen wat de bedoeling is. Daartoe zitten er naast de werkzame stof (het virus) ook hulpstoffen in een vaccin en trouwens in alle geneesmiddelen. Als derde zitten er reststoffen in vaccins. Dat zijn ontzettend minieme restjes van stoffen die gebruikt worden tijdens het productieproces en tijdens de bewaring van het vaccin. Die worden er uitgehaald, voordat het vaccin de spuitjes ingaat en verstuurd wordt naar het consultatiebureau.

Ik ga even kort de lijst met je door van mogelijk twijfelachtige ingrediënten:

 • aluminiumverbindingen: die zorgen ervoor dat het vaccin je immuunsysteem beter bereikt en dat het dus werking heeft. Dat je niet voor niets spuit, zeg maar
 • antibiotica: dit zijn niet dezelfde antibiotica als die voorgeschreven worden bij ziektes. En ze zitten erin tijdens de productie en de bewaartijd van de vaccins. Voordat ze de spuitjes ingaan, worden de antibiotica er uitgehaald. Voor meer informatie verwijs ik je naar die website hierboven!
 • formaldehyde: dat wordt gebruikt om groei van bacteriën in de vaccins tegen te gaan ofwel het is voor ontsmetting, ook weer tijdens productie en opslag. Daarna wordt het spul er uitgehaald.
 • thiomersal oftewel kwikverbindingen: die worden NIET gebruikt en zitten dus ook niet in de vaccins.
 • kippeneiwitten: die zitten ook weer alleen tijdens het productieproces en de bewaartijd in de vaccins. Daarna worden ze er ook uitgehaald. Het doel ervan is om groei van het virus waartegen je inent, te voorkomen. In het vaccin zit immers een heel klein beetje van dat virus.

Het productieproces van vaccins

Er wordt gezegd dat vaccins gekweekt worden op apenieren. Plus er wordt gezegd dat er restjes DNA van kippen in vaccins zitten. Dat was iets lastiger uitzoeken, want daarover kon ik niet gelijk informatie vinden op de websites over vaccinatie. Toch was deze informatie ook gewoon openlijk beschikbaar en zelfs in het Nederlands. Op de website van de WUR, de Universiteit van Wageningen.

Wat staat daar nou? Vaccins worden inderdaad gekweekt in dierlijke embryo’s, meestal van kippen. Wat dat níet betekent, is dat er ongeboren kuikentjes op grote schaal misbruikt worden om vaccins voor mensen te kweken. Er zit maar heel weinig inhoud in een vaccin en met één bebroed ei kunnen er misschien wel een miljoen gemaakt worden. Plus er zijn ook kippen die op een ei broeden en het daarna verlaten. Op de website van Mens en Gezondheid vind ik nog een stukje informatie om dit goed te begrijpen.

Een bebroed kippenei vormt de juiste ondergrond om het virus zo te laten kweken, dat het niet te veel en ook niet te weinig groeit. Er moeten allerlei voedingsstoffen toegevoegd worden voor de kweek en het is niet zo simpel allemaal. Een vaccin moet om al die redenen op levende cellen worden gekweekt. Kijk maar eens onder het kopje ‘vaccinproductie’ op de hierboven aangehaalde website van de WUR.

Dan kweken op apenieren: ik heb erop gegoogled en kwam een mijns inziens heel mooi en kwalitatief artikel tegen van de Katholieke Stichting Medische Ethiek. Daar staat in dat inderdaad een paar vaccins op apenieren, uitgebroede kippeneieren of zelfs op cellen uit een menselijke foetus gekweekt worden. Dat zijn geaborteerde foetussen van mensen, die al tientallen jaren oud zijn. De kerk vindt het toch dubieus, omdat zij tegen abortus is. Ze vindt het belangrijk dat ouders hun kinderen toch laten vaccineren uit veiligheidsoverwegingen, maar vinden ook dat ouders moeten vragen van de farmaceutische industrie dat zij in moreel opzicht betere manieren gaan zoeken om de vaccins te kweken.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het helemaal met hen eens ben. Onderaan het artikel staat nog een verwijzing naar vaccinatie bij jonge meisjes tegen het HPV-virus. Zij stellen dat je dat virus alleen oploopt als je een ‘promiscue’ levensstijl aanhoudt. Als je met andere woorden niet met jan en alleman het bed induikt, krijg je die ziekte niet en dus vinden zij dát vaccin niet nodig. Ik denk dat als het je inderdaad lukt om dat voor elkaar te krijgen bij je jongvolwassen dochters, dat het dan niet hoeft. Maar dat weet je niet van tevoren en de maatschappij denkt op het moment héél anders over seksualiteit dan de kerk.

DNA van kippen, andere dieren of mensen zit niet in de vaccins, ook niet als reststof. Er worden tijdens het productieproces ook vitamines en aminozuren aan de groeiende vaccins toegevoegd, niet alleen enge stofjes. Het kan zijn dat er een héél klein beetje overblijft, maar dat is echt een minieme hoeveelheid. Op de website van Rijksvaccinatieprogramma (bovenaan in dit artikel) kun je precies vinden hoeveel.

Effectiviteit van vaccineren

Een echte, ouderwetse grafiek van hoe effectief vaccineren tegen verschillende ziektes is, kan ik nog niet vinden. Het is misschien ook wel moeilijk om zoiets zo precies vast te stellen dat het in een grafiek kán. Wat ik wél vond, was een ontzettend informatief en gedegen artikel van een jonge microbiologe met een heleboel bevindingen en informatie over vaccineren, vaccins en de noodzaak ertoe. Dat vind je hier.

Wat mij onmiddellijk opviel terwijl ik het las, was de informatie dat de ziekte pokken in 1977 officieel uitgeroeid is verklaard. Toen is het vaccineren ertegen óók gestopt. Dit betekent voor mij dat er wel degelijk wordt bijgehouden of (kinder)ziektes nog levend zijn of niet. Als een ziekte écht uitgeroeid is, stopt het vaccineren ertegen ook. Dat vind ik een heel belangrijk bewijs om te weten dat je erop kunt vertrouwen dat je kindje geen vaccins krijgt, als het niet nodig is.

Nog een paar dingetjes uit het leven gegrepen: mijn adoptievader kreeg op zijn 16e jaar de bof en raakte onvruchtbaar. Zo ben ik bij deze ouders terechtgekomen. De mazelen is ook een levensgevaarlijke ziekte en wat dacht je van tetanus? Vroeger moest je direct naar de huisarts een zeer pijnlijke tetanusprik halen, als je gevallen was en een beetje diepe wond had. Anders kon je tetanus krijgen en dat was geen pretje. Tetanus is koudvuur en daar word je doodziek van, waarna je overlijdt. Je hebt het vast wel eens in films gezien. Van die stoere kerels, die een diepe wond oplopen, die uit stoerheid niet laten behandelen en er dan aan overlijden.

Kinkhoest, daar heeft mijn moeder me over verteld toen ik klein was. Ze was kleuterleidster en vertelde dat kindjes die ziekte vroeger nog wel eens kregen. Zelf had ze het ook gehad. Ze had niet veel herinneringen aan haar jeugd, maar dit wist ze nog goed. Het was zulke erge hoest, dat je je handen in de lucht moest doen om nog adem te krijgen en veel kindertjes gingen daaraan zelfs dood. Ze raakten vreselijk benauwd en dat was erg. Polio doet nog wel eens de ronde op de Veluwe, vlakbij Wageningen waar wij gewoond hebben, op de biblebelt. Dat is kinderverlamming en je hebt mij wel gelezen misschien, toen ik verlamd begon te raken. Doodeng was het en dat risico mag je je kind echt niet gunnen. Vind ik.

“Big Pharma verdient veel aan vaccins”

Het is waar dat de farmaceutische industrie groot en machtig is. Dat er veel geld in omgaat. Ja, klopt. Er is ook veel onnodige concurrentie onderling. Dat heb ik met eigen ogen gezien, toen ik taaltrainingen verzorgde bij een paar farmaceutische bedrijven in 2010. Maar een tijdje geleden stuurde een vriendin me een link naar een bedrijf dat geneesmiddelen test, met het doel om te zien of mijn medicijnen misschien door die club konden worden getest, zodat ze wetenschappelijk bewezen kunnen worden. Nou … dan moet je met een flinke zak gouden munten aankomen, want dat behelst nogal wat.

Medicijnen moeten – zoals gezegd – worden gekweekt, er moet worden onderzocht door wetenschappers wat er wel en niet werkt tegen welke ziekte, ze moeten worden geproduceerd en bewaard, er moet patent op worden aangevraagd om het geïnvesteerde geld terug te kunnen verdienen en het moet bekend worden gemaakt.  En uitgebreid, meermalen, getest. Waarschijnlijk moet er nog veel meer gedaan worden voordat welk geneesmiddel dan ook op de markt komt, maar dit zijn een paar punten om te bekijken hoe het achter de schermen werkt.

Wetenschappers zijn mensen met een doctorsgraad, die lang hebben gestudeerd en daarom een vrij hoog salaris krijgen. Op alle fronten is hoog gekwalificeerd personeel nodig en zelfs om medicijnen – dus ook vaccins – te testen, worden proefmensen betaald. De farmaceutische industrie heeft dús alleen al aan haar personeel erg hoge kosten. Dan hebben ze ontzettend veel materialen nodig in hun laboratoria en als je wel eens op een website hebt gekeken waar accessoires voor artsen verkocht worden, weet je dat die ontzettend duur zijn.

Voortdurend worden er onderzoeken gedaan en soms worden medicijnen afgekeurd of moeten ze verbeterd c.q. gemoderniseerd worden. Het is echt niet zo dat die bedrijven het maar gemakkelijk hebben en in het geld zwemmen! De winst die ze maken, wordt voor een groot deel geïnvesteerd in (nieuwe) projecten en er wordt ook iets uitgekeerd aan aandeelhouders. Dat zijn mensen die geld investeren in zo’n bedrijf, zodat het kan lopen. Die willen daar graag wat rente voor terug, zodat het voor hen ook een aardige bezigheid is. Of dat wat zij verdienen, te veel is, weet ik niet. Dat is voor toekomstig onderzoek, maar het is wél overal de norm. De farmaceutische industrie kan niet minder dividend uitkeren, want dan investeert niemand meer.

Ik denk dat we dus ook de winsten die gemaakt worden door verkoop van vaccins enigszins kunnen relativeren. Wat ik wél dubieus vind, is dat ik vaak hoor dat huisartsen verplicht zouden zijn om bepaalde hoeveelheden aan medicijnen voor te schrijven. Ik heb het enige tijd geleden daarom eens uitgezocht. Ben de website waar ik alle informatie vond, weer kwijtgeraakt, maar daar stond alle ethiek op voor artsen. Op deze website van de KNMG kun je dit ook wel vinden. Ik ben nergens ook maar één woord tegengekomen over dat er een minimum aan farmaceutische medicijnen zou moeten worden voorgeschreven door huisartsen.

Wat er wél speelt, is dat er artsen zijn, die eigenlijk een alternatieve praktijk houden, maar zichzelf regulier arts blijven noemen. Als een arts dat doet, vindt de LHV, de Landelijke Vereniging voor Huisartsen, dat hij of zij moet kiezen: óf een reguliere huisartsenpraktijk, óf een alternatieve of allebei, maar dan moet er wel een scheiding zijn. Dus mensen die een reguliere behandeling willen, moeten die wel ontvangen. Anders mag die arts niet stellen dat zijn/haar praktijk regulier is. Doet de arts dat toch, dan wordt het hem of haar verboden de artsentitel nog te gebruiken. Heel eerlijk gezegd vind ik dat heel terecht en redelijk.

En ja: er zijn artsenbezoekers. Dat zijn mensen met een medische basisopleiding, die huisartsen inlichten over nieuwe geneesmiddelen. Daar zal echt wel eens een opdringerig tiep tussen zitten, maar hoe licht je artsen anders in over nieuwe medicijnen? Ze hebben niet altijd tijd om alle tijdschriften door te lezen. Het is niet alleen reclame, maar er kan een medicijn zijn, dat goedkoper is dan het meestal gebruikte. Je weet dat de ziektekostenverzekering het niet goed vindt, dat er te dure medicijnen worden voorgeschreven. Of er kan een nieuw medicijn zijn tegen een bepaalde ziekte.

Conclusie

Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik met zo’n duidelijk veranderde mening uit dit onderzoekje zou komen. Tot nu toe vond ik de vaccinaties te veel en ik vond ook dat het voor bepaalde ziektes niet noodzakelijk was. Nu weet ik dat dat niet juist was en dat de vaccinatieprogramma’s niet onzuiver zijn of bedoeld om mensen voor de gek te houden. Of om er veel geld aan te verdienen.

Fruit helpt goed tegen bijwerkingen door vaccins!

Er worden ook geen onzuivere capriolen uitgehaald om die vaccins te produceren. Ja, het is een beetje vreemd idee dat die dingen op kippenembryo’s, apenieren of menselijke foetussen worden gekweekt. Heel eerlijk gezegd vind ik dat toch niet zo erg, want vrouwen krijgen soms een miskraam. Dat is al erg genoeg, dus als de medische wetenschap daarvan nog iets goeds kan maken, door een paar cellen van de foetus te gebruiken om epidemieën te voorkomen, vind ik dat persoonlijk prima. Het is gewoon lariekoek dat er dan DNA van die kippen, apen of foetusjes in de vaccins zouden achterblijven.

Ook is het best een heel verhaal dat er een moeilijk uitspreekbaar stofje zoals formaldehyde in zit – nou ja, minieme restjes ervan dan – en dat dat er niet uit kan. Maar in míjn bestand waarin ik heb uitgezocht welke substoffen bij welk volledig mineraal horen, staat formaldehyde bij mangaan vermeld. En dat zit in heel veel fruit, in rietsuiker, honing en avocado’s. Die eet je toch ook gewoon? Daar zit veel meer in dan in zo’n klein prikje.

Dan aluminium. Als dat níet in een vaccin zit, is het zinloos. Aluminium maakt dat je lichaam het vaccin verwerkt en verweerstoffen tegen de ingespoten, verzwakte ziekte aanmaakt. Daardoor krijg je de ziekte niet meer. In mijn bestand van mineralen en substoffen staat aluminium vermeld als onderdeel van het mineraal borium. Dat betekent dat het ook weer in bijna alle fruit zit en verder in broccoli. Daarin zit ook de rest van het borium en daarom is het belangrijk dat je als moeder (als je borstvoeding geeft) of kindje veel fruit eet, wanneer je kindje vaccins krijgt.

Ik vind vaccineren nog altijd een beetje eng en onnatuurlijk, maar we leven in een onnatuurlijke wereld. Het is toch ook niet normaal dat we zomaar ziek worden en dat kinderen een hele reeks aan kinderziektes moeten doormaken? En dat daar heel wat ongelukken mee gebeurd zijn in het verleden, waardoor de overheid van alle landen op de hele wereld – ja ook van die verlichte landen, die ik wel eens noem – besloten heeft om daar vaccins tegen te geven.

Zou ik nog bijna iets vergeten: als je gevaccineerd bent tegen welke ziekte ook, kun je altijd iets uit dit rijtje eten. Even een paar dagen lang wat meer van eten: fruit (maakt niet uit welk), broccoli, rietsuiker, honing, dadels en avocado’s. Kies er maar iets uit en neem daar wat meer van dan je anders doet. Het zijn heel normale dingen en nu begrijp je misschien waarom de meeste kinderen geen bijwerkingen door vaccinaties krijgen: zij of hun moeders eten deze dingen gewoon. Simpel!

sophia dijkhuis, gouden era, sophia vassiliou, vassilou, vasilou, healiia dijkhuis, gouden era, sophia vasssilou, vasilou,

© Vassiliou Empowerment

13 Comments

   1. Haha..Uiteraard!

    En dan zijn we dus betreft wel, of niet vaccineren, met wel of geen gevolgen middels die vaccinaties weer terug bij af?

    gr Barbara

 1. Voor Sophia, als het epistel geen nut heeft of te lang doe je het maar weg..,

  Een meisje, geboren 31- mei 1947 uit trotse ouders die net aan het bijkomen waren van hun verblijf in het Jappenkamp.
  Misschien te vroeg geboren, want ouders waren behalve dat ze uitgehongerd waren ontdaan van alle voedingsstoffen waarmee een mens gezond en wel in leven blijft..
  Maar goed de blijdschap was enorm en mijn vader belde dan ook midden in de nacht al zijn vrienden op om deze geboorte uitbundig te kunnen vieren.
  Dat terwijl het kleine meisje huilend en wel aan het bijkomen was van een tangverlossing mocht die avond hun pret niet drukken.
  Dat huilen werd niet minder na vertrek uit de Bethlehem kliniek.
  Haar enorm vriendelijke babylachjes als er iemand boven de wieg kwam kijken deden ook aan niets denken wat er dan wel aan de hand zou zijn met dit zo gewenste kindje van de hoop voor betere naoorlogse tijden!
  Maar goed, er volgden in de jaren die volgden veel consulten bij diverse artsen.
  Het meisje zag er wonderwel goed uit maar pikte wel van alles op want er rondom speelde.
  Dat waren b.v verkoudheden van anderen.
  Conclusie was op een gegeven moment van een radeloze kinderarts: dit kind heeft totaal geen werkend immuunsysteem, maar tegelijkertijd noemde hij het een wonderkind, vanwege het heel vroege praten en het zuivere muzikale gevoel wat je niet snel zag op z’n jonge leeftijd.
  Ze moet gehard worden door er dagelijks flink aan te kleden en lange uren buiten in de kinderwagen of box te zetten en veel wisselende baden met warm en koud water..
  Dit bleek een wondermiddel te zijn, het ging de goede kant op met het meiske.
  Het was pas 10 jaar later in 1957 dat de Rijksvaccinatiedienst zijn werk begon te doen wat betreft het kunnen buitensluiten van kinder-, en overige ziektes.
  Maar in die tien jaar tussen mijn geboorte en 1957 werden er op een vreemde manier kinderziektes beleeft.
  Ik kreeg b.v bacillaire discentrie overleefde dat door 6 weken in leven te zijn gehouden met rijstewater, met uiteraard het gemis van allerlei noodzakelijk voedingsstoffen.
  Ik kreeg mazelen, overleefde het, maar kreeg nog twee keer mazelen omdat er kennelijk te weinig antistoffen werden aangemaakt in die eerste keer. Dat zelfde patroon herhaalde zich met de bof en waterpokken.Vreemd allemaal!
  Zelfde periode werd Polio geconstateerd bij meisje op de Veluwe of in Zeeland, meen ik.
  Ouders als de dood dat ik de volgende zou zijn die met verlammingen de rest van haar leventje door zou moeten.
  Immers ik pikte alles op wat er maar langs me heen kon fladderen of via andere contacten opgepikt kon worden.
  Heb b.v maar tien dagen op kleuterschool gezeten omdat ik zodra ik weer mocht had ik meteen de volgende ziekte te pakken..
  Ik kreeg als eerste kind een vaccin tegen polio toegediend, heel toevallig omdat kinderarts vriend was van mijn vader en wel snel aan dat spulletje kon komen.
  Weer een geruststelling voor bezorgde ouders, maar er kwamen gek genoeg tijdens de kleutertijd steeds meer ziektes tevoorschijn die niets te maken hadden met besmettingen door anderen .
  Het meisje kreeg op 7 jarige leeftijd astma aanvallen en migraines, en erg veel oorontstekingen, waarvoor ik vol gestopt werd met anti-biotica.
  Sulfadrankjes waren mijn snoepgoedjes omdat ze lekker werden gemaakt met pepermunt.
  Ze werd op 10 jarige leeftijd opgenomen wegens langdurige buikpijnen waar geen oorzaak voor te vinden was, maar bleek roodvonk te zijn geweest.
  Ondertussen hadden ze maar voor de zekerheid een blinde darm eruit gevist.
  Het kind groeide, zoals ze al eerder hadden verteld aan mijn ouders, op een dag over al die narigheid wel heen..
  Dat leek een poosje zo te gaan..
  Totdat rond de leeftijd van 20-25 jaar het stempel psycho-somatische klachten werd uitgedeeld voor de vele niet onder te brengen vage, maar aanhoudende,steeds terugkerende van aard wisselende klachten.
  Onverklaarbare duizelingen,naast de nog steeds actuele migraines, concentratie problemen, maar ook het opdoen van diverse stemmingen uit de omgeving, het reageren op wisselende weersomstandigheden etc etc deed het meisje belanden in een schuldgevoel.
  Het boze opstandige lichaam tegen haar altijd vrolijke, opgewekte humeur maakte schuldig en een tweestrijd op dat vlak werd een feit.
  Ze had toch alles wat haar hartje begeerde, had zorgzame ouders, vrienden, aan niets ontbrak het haar.
  Om een einde te maken aan epistel nu een sprong naar mijn lichamelijke gezondheidstoestand tussen mijn 40e en het heden..
  Geen hond (uit de medische wereld weet/wil het ware, of denkt maar enigszins in de richting van vaccinaties.
  Laatste wat hen restte was een diagnose te fabriceren die de naam kreeg van Fibromyalgie, dan kan dat in elk geval weer in een hokje worden geplaatst.
  Had het uitblijven van verschillende vaccins en sloten antibiotica andere gevolgen gehad voor dit leven? mvg Barbara

  1. Waar wou je het dán op kweken? Wou je het virus soms zelf in je krijgen om uit te proberen? Een virus moet toch uitgroeien tot een ziekte en dan moet het ingespoten worden, zodat je lichaam zelf afweerstoffen gaat maken? Dat wordt er later allemaal uitgehaald en alleen het vaccin blijft over.

   1. Niemand heeft het ooit over Apehersenen gehad, het zijn apeniercellen en cellen van geaborteerde foetussen… enig idee hoe we aan HIV/aids zijn gekomen?

 2. HET LIGT NOOIT AAN HET VACCIN !

  Overlijden van Xandro : uitslag van de autopsie was te voorspellen ..2012

  Het Nieuwsblad van 8 juni 2012 : « Peuter (1,5 jaar) sterft aan hartaanval enkele dagen na vaccinaties », met de opmerking dat er inmiddels autopsie was uitgevoerd en dat de wetsdokter concludeerde dat het hier om een natuurlijk overlijden zou gaan !
  En natuurlijk konden we hier op wachten… Wij hadden dit al zien aankomen nogvoordat de autopsie zou worden uitgevoerd : NOOIT zullen de autoriteiten het toegeven.
  Het ligt NOOIT aan het vaccin.

  Herinnert U zich nog die 7 sterfgevallen op 2000 patiënten bij de klinische testen van het H1N1 Pandemrix vaccin ? Ook hier werd NOOIT met een beschuldigde vinger naar het vaccin gewezen.
  Tijdens de klinische testen van het anti-rotavirus vaccin Rotateq, overleden 44 kinderen in de twee groepen (gevaccineerde- en placebogroep) en ook daar concludeerden de verantwoordelijken dat het vaccin NIET in verband kon worden gebracht met deze sterfgevallen (terwijl dit toch een hoge doodsoorzaak laat zien, 0,2% of één sterfgeval op 500 kinderen!).

  Hoelang gaat het publiek dit nog pikken zonder in te zien dat het hier in werkelijkheid ALTIJD gaat over het vrijspreken van een vaccin en het beschermen van de big business, zonder nog maar te spreken over het heilig verklaarde vaccinatiebeleid.
  Lees verder … http://initiativecitoyenne.be/article-overlijden-van-xandro-uitslag-van-de-autopsie-was-te-voorspellen-106675102.html

  Freek
  http://www.vaccinatieraad.nl/2013/12/overleden-na-bmr-vaccinatie-freek/

  Damian
  http://www.lindanieuws.nl/nieuws/andrea-46-verloor-haar-zoon-aan-een-vaccinatie-het-was-een-grote-nachtmerrie/

  https://www.gezondheidsnet.nl/medisch/drie-babys-overleden-na-vaccinatie

  Kees
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1027701197278297&id=288392891209135

  Milou
  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160413_02236142

  Miquel
  http://www.vaccinatieraad.nl/2014/02/dktp-vaccin-overleden/

  Ian
  http://www.iansvoice.org/

  Nicholas
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10211460398640007&id=1064329253

  Below are children who have died following vaccine injury.
  http://www.vaccinechoiceprayercommunity.org/we-remember.html

  Vijftien kinderen zijn om het leven gekomen nadat ze waren ingeënt tegen de mazelen.
  Het gaat om kinderen van onder de 5 jaar.
  https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/15-peuters-dood-door-fout-met-vaccin-tegen-mazelen

  Ouders van 14 kinderen die ziek zijn geworden door de inenting tegen de Mexicaanse griep stellen de Nederlandse staat aansprakelijk.
  http://nos.nl/artikel/2129395-nederland-aansprakelijk-gesteld-voor-vaccinatie-mexicaanse-griep.html

  Valentino
  http://www.regeltante.nl/vaccineren-wel-of-niet-doen/

  Ryan’s story

  Dexter

  Caitlin https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/sinds-de-vaccinatie-mijn-dochter-heel-erg-ziek-al-vier-jaar

  Porter

  http://www.vaccinatieraad.nl/2014/03/onhandelbaar-na-bmr-vaccinatie/

  http://www.vaccinatieraad.nl/2014/03/allergieen-astma-bmr/

  http://www.vaccinatieraad.nl/2014/01/bmr-reuma-epilepsie/

  http://www.vaccinatieraad.nl/2013/12/vaccinatieschade-antibiotica-bijwerkingen-adhd/

  http://www.vaccinatieraad.nl/2013/11/rode-hond-zwangerschap-vaccinatie/

  http://www.vaccinatieraad.nl/2014/03/epileptische-aanvallen-na-dktp-vaccin/

  http://www.vaccinatieraad.nl/2013/12/vaccinatieschade-in-belgie/

  http://www.vaccinatieraad.nl/2013/11/vaccinatie-autisme/

  http://www.vaccinatieraad.nl/category/vaccinatieverhalen/

  ☆https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland-sinds-de-vaccinatie-mijn-dochter-heel-erg-ziek-al-vier-jaar

  https://m.facebook.com/groups/290905964320887?view=permalink&id=1103924156352393

  https://www.vaccinvrij.nl/vaccinreacties-en-herstel-van-vaccinatieschade/

  Parents Voice: Children’s Adverse Outcomes Following Vaccination
  http://www.followingvaccinations.com/home

  PO PIERWSZE, NIE SZKODZIĆ – Ten eerste, geen kwaad doen .. Nederlands ondertiteld
  Een Poolse documentaire over twee kleine meisjes die het slachtoffer zijn geworden van vaccinaties..
  https://m.youtube.com/watch?v=ajpVJEQUeDY&feature=youtu.be

  US Vax Court Sees 400% Spike in Vaccine Injuries!
  http://www.themomstreetjournal.com/increase-in-vaccine-injuries/

  Vaxxed

  The truth about vaccins
  https://go.thetruthaboutvaccines.com/

  HSM TV dialoog ‘De Waarheid over Vaccinaties’

  Vaccinvrij
  https://www.facebook.com/groups/vaccinvrij/
  https://www.vaccinvrij.nl/

  1. Dat is verschrikkelijk. Echt heel, heel erg. Ieder leven is heilig. Maar ik ben wel degelijk verhalen tegengekomen, waarin werd toegegeven dat overlijdens wél aan het vaccin lagen. En nog weer andere over mensen die overleden, omdat ze géén vaccin gehad hadden. Dat waren er veel meer. En het is allemaal heel erg.

   Je hoeft mij niet te geloven. Dat hoeft niemand. Ik heb mijn onderzoek gedaan en mijn conclusies getrokken. Daarmee hoop ik ook anderen een stap verder te helpen en meer is toch niet mogelijk als partijen zó lijnrecht tegenover elkaar staan

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: