Wat te doen aan een chronisch vitaminetekort

Wat te doen aan een chronisch vitaminetekort

Ik ga vandaag vertellen hoe het kan dat je vitamines en mineralen niet blijven zitten, als je de ziekte van Lyme hebt of een andere ziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie of een virus. Dat maakt immers dat je maar steeds ziek blijft of dat het iedere keer terugkomt, wat uiterst vervelend is! De wetenschap heeft er wel iets van ontdekt wat mij ter ore is gekomen, maar de rest heb ik zelf ontdekt door mijn eigen onderzoek. Bij mij en veel anderen werkte het, dus misschien wil jij het ook lezen. Je weet nooit.

 

Chronische tekorten aan voedingsstoffen

Sommige ziektekiemen maken iets in je lichaam kapot. Ze veroorzaken niet alleen een ziekte, maar doen tevens iets waardoor je lichaam voedingsstoffen niet meer herkent als iets nuttigs. Het zou kunnen zijn dat je wel eens hebt gehoord van gemuteerde eiwitten bij mensen met de ziekte van Crohn. Cart-15 of ook wel NOD2 heten ze en deze gemuteerde eiwitten herkennen indringende bacteriën in het maagdarmkanaal niet meer als zodanig. Daardoor gaan ze de wél goede darmflora aanvallen, terwijl ze de ziekmakers laten zitten en zo blijf je dus ziek. Een dergelijk geval vindt plaats bij eental ziektes. Bij de ziekte van Lyme, drie soorten candida-infecties, de ziekte van Crohn dus en twee coronavirussen heb ik het ontdekt. Je lichaam herkent voedingsstoffen dan niet meer als iets wat het nodig heeft en gaat zich ertegen verzetten in plaats van ze opnemen en door je bloedbaan je lichaam doorsturen, zodat je geneest van je ziekte. Of de wetenschap hiervan weet, heb ik niet opgezocht. Het is allemaal heel moeilijk te vinden in medische onderzoeken en ik heb geen toegang tot alle materiaal. Ik vind het eerlijk gezegd ook belangrijker om te weten hoe je het weer repareert!

Er is een oefening voor met een paar edelstenen en kruiden. Als je dat raar vindt, moet je het zelf weten, maar dan blijf je maar ziek worden. Zelf doe ik liever iets wat ik eventjes wat vreemd vind dan dat ik ziek blijf, maar dat is een persoonlijke keuze. Door middel van deze oefening vertel je je hersenen in de taal die zij verstaan, dat zij meer hersengolven op een bepaald bereik moeten aanmaken.

Benodigd:

  • één of meer robijnen en als je die niet hebt, een paar bergkristallen. Eerst hou je ze ongeveer een minuut lang onder de stromende kraan om ze af te spoelen.
  • een takje liefst verse (peper)munt, bijvoorbeeld ‘Marokkaanse’ munt,
  • een takje liefst verse rozemarijn,
  • een koperen schaaltje. Heb je dat niet, dan leg je een koperen voorwerp erbij en neem je een schaaltje van of hout of aardewerk. Spoel het koperen voorwerp eerst even af onder de kraan.

Dan heel simpel: je legt je handen erop en ontspant je. Geen kracht zetten, niet pushen, niets doen. Alleen rustig zitten. Bij mij was er een kwartier nodig en toen zag en voelde ik dat de terugkerende cyclus van de ziekte afgelopen was. Dat voelde ik in mijn achterhoofd, dat helemaal tot rust kwam. Dus dat voel je wel en anders doe je het gewoon een kwartier lang. Werkt het niet, dan moet het of nog een keer of is je ziekte niet cyclisch. Zo eenvoudig kan het zijn.

 

Dieet dat helpt

Hierin ben ik streng, want ik weet exact wat wel en niet geneest. Geen veganistisch dieet, geen calorieëntellen, geen steentijddieet of paleo zoals het nu weer schijnt te heten en liever ook niet vegetarisch. Als je nog andere bizarre diëten volgt, dat ook niet! Tenzij het een medisch dieet is, uiteraard. Normáál eten en daarbij op een paar dingen letten, die doodnormaal gezond zijn. Of je geneest met gezonde voeding, hangt van een aantal factoren af. Heb je een flinke shockervaring of trauma gehad, voordat je ziek werd, dan dien je die eerst goed te verwerken. Geen EMDR dus, maar degelijke traumaverwerking! Anders genees je in ieder geval niet. Als je lang ziek bent of bij verkeerde therapeuten bent geweest, is genezen ook moeilijker dan als je niet zolang ziek bent en niet bij therapeuten bent geweest, die allerlei vreemde ‘therapieën’ op je loslieten. Is de ziekte genetisch, dus hebben je voorouders die ook gehad, dan dien je dat ook te repareren om echt te genezen. Dat is het wel, geloof ik. Vroeger deed ik dat allemaal voor de mensen, maar men vond dat men het beter zelf kon. Ga je gang, zou ik zeggen.

Dieet: het mediterrane dieet is het allergezondste op de wereld. Hier heb ik erover geschreven. Verder heb je veel fruit en/of vruchtensap nodig om te genezen. Als je dat om welke reden ook niet kunt verdragen, kun je beginnen met dagelijks een paar koppen kamillethee. Als het kan, met honing en citroen, anders zonder. Het aller-, allerbelangrijkste is namelijk dat je je geen zorgen maakt! Plus alles wat ik hierna vertel, voor zover je het kunt verdragen. Dat weet ik uiteraard niet op afstand van iedereen die dit leest. Sterke koffie, sterke thee en volle zuivel heb je eveneens nodig. Zelfs een paar eieren per week! En goed brood zonder broodverbeteraar erin (chemische stof): biologisch, plat brood of stokbrood. Een paar keer per week vlees en één keer per week vis. Veel groente, maar je hoeft niet te overdrijven. Niet te veel water drinken ook en van die rare smoothies met spinazie erin enzo heb je echt niet nodig! Als je van smoothies houdt, maak ze dan normaal met fruit of voor mijn part met groente als je dat lekker vindt, maar niet door elkaar! Daar krijg je nou een voedselintolerantie van. Ik ben niet tegen af en toe een sigaretje of sigaartje roken, maar als je maagdarmklachten hebt, zorgt regelmatig roken ervoor dat je niet kunt genezen. Hetzelfde geldt voor alcohol: op een feestje een keertje prima, maar niet dagelijks doen!

 

 

© Natassa Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.