Wat het nu, verlichting, ontspanning, angst en genezen gemeen hebben

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zonet heb ik volgens mij het allermooiste cadeau ooit ontvangen: dat ik ein-de-lijk kon ontspannen. Een vriend hielp me daarbij, door me de weg erheen te wijzen. Eerder was ontspannen onmogelijk, omdat er anderen bovenop mijn ontspannen ik zaten. Ik kon er gewoon letterlijk zelf niet meer tussen en nu na 8 jaar hard werken om ruimte te creëren, waren er nog maar twee indringers over. Daar ging ik gewoon bovenop zitten. Dat waar ik nu zo’n beetje in zit, is wat goeroes “verlichting” noemen. Als je in die staat kunt verkeren – en dat kun je! – kun je gaan genezen van alles wat je dwarszit. En je kunt alles ook weer aan.

Ik heb er nooit zo in geloofd, in die zogenaamde verlichting. Vond het altijd maar oplichterij. Iedereen bij wie ik ben geweest voor spirituele ontwikkeling heeft me altijd juist onzekerder gemaakt in plaats van meer zelfverzekerd. En ik ben zelfs bij twee beroemde ‘goeroes’ geweest. Hoe kan zo iemand een echte spirituele leraar zijn, als die mijn wijsheid niet eens ziet? Toch bleek er dus iets te zijn wat dan vaak als ‘verlichting’ wordt aangeduid. Die Eckhart Tolle heeft het er ook over, maar die sluit mensen op in een soortement nepstaat van zorgeloos zijn. En het is echt zoooo simpel.

Die vriend ging gewoon tegenover me zitten en deed helemaal niets (hij ontspande zichzelf). Van de weeromstuit ging ik óók maar niets doen. Ik hield mijn mond en keek een beetje naar de tafel. Zoiets doe ik normaal nooit, dus dat wat er gebeurde, gebeurde anders ook niet. Ik voelde mezelf omhooggaan binnenin mezelf en ik zag alles helderder. De zorgen waren opeens weg. Mijn eeuwige angsten, die zeer zeker reëel zijn, want we zitten in een heel moeilijke situatie, waren ook weg. Het mooie was dat er verder helemaal niets veranderde. Ik kon dus gewoon blijven nadenken en alles doen wat ik anders ook deed. Eerlijk waar: ik heb niets anders gedaan dan misschien een halve minuut even niet nadenken en alleen rustig naar de tafel kijken, waar ik aan zat. Ik vertrouwde erop dat er iets zou gebeuren en vond het ook best als dat níet zou gebeuren.

Tot op het moment waarop de mensen die onzuivere krachten kregen en buiten zichzelf gingen, zat IEDEREEN ALTIJD in deze situatie. Zó makkelijk is het. Dit probleem bestaat nu 51 jaar en 3 weken. En dat is mooi geweest.

Dus: als je altijd in die staat hebt geleefd die we tegenwoordig ‘verlicht’ noemen, dan kun je daar gewoon weer naar terug! Daarvoor mag je je hele situatie zoals die nu is, eerst accepteren. Niet omarmen als ie niet leuk is, maar wel accepteren. Nu is het zó. Als je iets wilt veranderen, dan ga je ontspannen zitten, je neemt er een pen of potlood bij en een stuk pampier. Je schrijft op wat je niet fijn vindt en hoe je het graag wél zou willen hebben. De weg daarnaar toe hoef je niet gelijk te tekenen. Die wordt je wel duidelijk, want als je zelfs maar een beetje ontspannen bent, zie je wel wat je moet doen om daar te komen waar je graag wilt zijn. Als je wilt, kun je dat opschrijven.

Nog een leuke: áltijd heb ik me afgevraagd hoe mensen uit de geschiedenis nou toch op ons zouden reageren, als ze ons hier in onze tijd konden bezoeken. Druk, lawaaiig, vol met stress, dacht ik en dat zal heus ook kloppen. Maar wat ze als eerste zouden zien, dat is dat wij tegenwoordig onszélf kwijt zijn! Brahman vertelde me eens dat ze onze muziek juist geweldig zouden vinden. Vroeger hadden ze niet veel instrumenten hoor. Een luit en een soort van doedelzak was het meestal, maar niet veel mensen waren in een concertzaal geweest en hadden ooit een symfonisch orkest gehoord. Dat je gewoon altijd en overal naar geweldige muziek kunt luisteren, zouden ze onvoorstelbaar vinden!

Wat verlichting níet is

Verlicht zijn is geen staat van onberoerd zijn. Ongevoelig, onaantastbaar, onverschillig enzo. Magisch is het ook niet. Dat je opeens allerlei bijzondere kunstjes kunt ofzo. Nee, niks. Je bent wel beschermd en dus in enige mate onschendbaar. Als iemand kritiek op je heeft, kun je daar ontspannen mee omgaan zonder jezelf gelijk te verdedigen. Verder is er helemaal niets spiritueels aan en niets groots. En het is niet ver bij je vandaan. Het is wie je echt bent: jij zonder de lading stress en angsten die je meestal met je meedraagt. En die maar voor een klein gedeelte of helemaal niet van jezelf zijn.

Er wordt altijd gezegd dat je niet mag denken. Dat je per se verplicht moet voelen en in je hart zitten. Daar wordt enorme druk op gelegd in die spirituele kringen. Het leuke is nu dat deze vriend van mij en zijn partner onderscheid hebben gemaakt tussen het tot rust komen van je ‘mind’ (je gepieker) en van je ‘hart’ (je overbelaste gevoel). Wat ik altijd zeg: denk nou wél na, ontwikkel je logica nou, want dan ben je niet meer zo hoogsensitief, dat bleek weer eens te kloppen. Alleen zeiden zij het anders.

Omdat iedereen óók altijd zegt dat je niet meer vecht, wanneer je in die verlichting zit, kreeg en krijg ik altijd heel veel commentaar op mijn gevechten met dat zootje demonen in de bovenwereld. Dan antwoord ik altijd dat de Ghostbusters dat toch ook doen, maar ze blijven vinden dat ik niet mag vechten. Nou … als ik niet mijn leven lang héél hard oorlog had gevoerd tegen die kwaaje pierlala’s, dan had de wereld nu niet meer bestaan. Als ze mij die staat van gewoon mezelf zijn namelijk niet hadden afgepakt, waren we allemaal nog normaal geweest, zie je?

Je leven besturen vanuit die ‘verlichting’

Het is niet zo dat die verlichting of dat gewoon echt lekker in je vel zitten – want dat is wat het is – een staat van zijn is, waarin je niks mag veranderen. Dat mag wel degelijk en sterker nog: juist vanuit die staat kun je je schip beter besturen dan vanuit je dagelijkse stressgebeurentje. Als je daarvoor moet vechten, kun je dat juist vanuit die rust in jezelf beter doen en gemakkelijker winnen. Het is ook niet zo dat niemand je kan aantasten als je in die staat bent. Nee, het is geen tovenarij! Het is gewoon rustig zijn wie je bent. Verder niets.

Moet je nou eens zien hoeveel miljarden euro’s er worden verdiend door allerlei oplichters om mensen zogenaamd in die “staat” te krijgen! Ja, iedereen wil in z’n eigen lijf zitten. In z’n eigen vel, lekker ontspannen zijn en niet bang of gestresst. Daar hoef je als leraar helemaal niet stinkend rijk mee te worden of dik over te doen. Nee, want als je weet wat ik nu weet, dan maak je daar geen business van. Dan doe je gewoon je werk en verdien je daar een normaal inkomen mee.

Ik keek later eens in mijn mineralenbestand bij het onderwerp ‘ontspannen’. En wat zag ik? Biotine en cortisol: ontspannen zijn, altijd jong blijven, gerespecteerd en gezien worden en vertrouwen hebben. De voorwaarden om te kunnen genezen van letterlijk alles waar je last van hebt. Mijn lijf is de hele dag al aan het werk om alle stress – die helemaal niet natuurlijk was en ook niet van mijzelf – eruit te jagen. Als mijn lichaam weer rust heeft, kunnen eindelijk al die kilo’s overtollig vocht er eens voor altijd uit. Hoop ik dan, want je weet nooit of er nóg meer oorzaken zijn, waardoor het blijft zitten waar het zit.

De stress houdt onze klachten en ziektes vast en doordat die stress zo ontzettend muurvast zat, kon ik die er niet eerder uitkrijgen. Nu wel en dat moet gevolgen hebben voor iedereen! Op afstand kan ik je niet beter uitleggen dan ik al gedaan heb, hoe je tot rust komt. Mijn vrienden zijn daar goed in, maar hun website is nog niet klaar. Wat je zou kunnen doen als je hier een cursus in wilt volgen, is mij een mailtje sturen of een appje. Of een berichtje via Facebook, kan ook. Ik ben nog altijd een beetje bang voor de mail en gebruik die alleen voor instanties enzo. Tussen mij en het gebruiken van e-mail zit nog altijd een flinke berg stress, waar ik nog mee bezig ben om die op te lossen. Maar ik stuur het wel naar hen door en kun je kijken of je het wilt. Ze wonen in Leiden.

Ik heb nog ontspannende muziek voor je om je alvast een handje te helpen bij het weer helemaal terugkeren naar jezelf. Een oud nummer van Sade: Smooth operator uit de jaren ’80. De meest ontspannen stem die je waarschijnlijk ooit zult horen.

 

©Sophia Vassiliou

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn  –  Pinterest  –  Instagram

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction