Wat flexibiliteit voor je betekent

Buig mee als het riet

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Door Theo Belhuizen. Sophia Vassiliou vroeg me of ik wilde melden wat zij allemaal aan resultaten boekt met haar praktijk en daarbuiten. Om het pad naar genezing te volgen, heb je flexibiliteit nodig, die je van je vooroordelen afhelpt. Even een korte uitleg hierbij.

Gisteren hielp Sophia haar inmiddels ex-huisarts van een paar hardnekkige vooroordelen af. Die ‘vond’ (!) dat zij nog psychische problemen uit haar jeugd had, waardoor ze nog steeds wantrouwig zou zijn. En ze moest maar eens in therapie. Wat Sophia ook zei, ze liet zich niet overtuigen van het tegendeel. Totdat Sophia het aandurfde om haar te laten uitspreken en daarmee een flexibel stapje achteruit deed. Toen herinnerde ze zich iets wat ze moest vertellen om de arts te overtuigen: dat ze in Griekenland altijd wél zeer gerespecteerd en gewaardeerd was geweest en daardoor meer dan voldoende compensatie had gekregen om haar zelfvertrouwen terug te winnen.

De dokter keek haar verwonderd aan, terwijl Sophia doorging en vertelde dat ze als student succesvol had bemiddeld tussen twee van haar hoogleraren, die zij erg waardeerde en die haar ook hoog hadden, maar het met elkaar niet best konden vinden. Ik geloof dat de woorden ‘compensatie’ en ‘hoogleraren’ iets bij de arts losmaakten. In ieder geval stond ze stomverbaasd dat Sophia dit zo vertelde en was het vooroordeel gelijk verdwenen. Deze mevrouw vond dat iedereen naast een positieve ook een negatieve kant had en als ze die niet kon vinden, dan verzon ze er wel één. Zo had ze vanuit deze overtuiging naast iets aardigs ook iets ónaardigs over Sophia tegen de Kinderbescherming gezegd, wat haar nodeloos heeft geschaad.

Krek!
Krek!

Van nu af aan zal deze arts nooit meer zomaar iets tegen jeugdzorg zeggen over een gezin. Waarom? Omdat ze tijdens het gesprek liet vallen dat ze vorig najaar al met die andere jeugdzorgclub Veilig Thuis had gesproken en toen alleen iets aardigs over Sophia had gezegd. Dát stond niet in het rapport dat die lieden vervolgens schreven en daar was het bewijs dat Sophia zocht: zij willen inderdaad niets positiefs over haar horen en gaan desnoods over lijken om haar zwart te maken. Zo ontving Sophia gisteren een brief van de politie, waarin stond dat Veilig Thuis aangifte van smaad / laster heeft gedaan tegen haar, maar dat zij het niet aangiftewaardig vonden. Sophia’s aangifte tegen de Kinderbescherming vonden ze wél aangiftewaardig. Krèk noemen de Friezen dat.

Zie je wat flexibiliteit brengt? Openingen! Een deur om je problemen of zorgen op te lossen. Denken in overvloed of in mogelijkheden, als je dat liever zegt. Niet denken in tekortkomingen, dichte deuren en schaarste, want dat lost niets op. Er zijn genoeg mensen die geen negatieve karaktertrekken hebben! Die hoef je dus niet op te zoeken in de mensen. Het is bovendien een veel effectievere instelling in het leven om juist naar iemands goedheid te zoeken. Dat is wat Sophia doet. Zo kon zij bemiddelen tussen haar hoogleraren en kreeg ze ook haar huisarts mee. Als je je oefent in flexibel zijn, zijn je hersenen in staat om veel meer oplossingen te bedenken voor al je problemen en zorgen!

Ik ga nu naar andere voorbeelden op het gebied van gezondheid, waarbij het óók heel erg belangrijk is dat je openstaat voor nieuwe mogelijkheden. Je krijgt veel informatie binnen, dat weet ik best en je kunt niet álles schiften. Maar als je je erg vasthoudend opstelt, krijg je ook je ziektes niet weg. Lees maar eens verder als je wilt!

 

Slapeloosheid

Mensen die aan slapeloosheid lijden, nemen eigenlijk standaard melatonine in. Dat is ten eerste een deelstof, waar nog meer stoffen bij horen die je dan ook moet innemen, ten tweede moet je supplementen áltijd in korte kuren nemen, ten derde is het doel van melatonine niet om je te laten slapen en ten vierde kan het zijn dat je iets anders nodig hebt. De ervaring met melatonine is dan ook inderdaad dat je er een paar nachtjes op slaapt en daarna gá je weer. Dat komt omdat melatonine eigenlijk succes brengt en een van de voorwaarden voor succes is dat je goed slaapt.

Dus wat deed Sophia? Ze zocht uit hoe het nou zit met ‘hormonen’, die dik maken en je vrouwelijke processen verstoren. Kwam erachter dat ze progesteron nodig had en na overleg met mij besloot ze het gewoon te bestellen via dokteronline. Eén pakje en dan kijken of het werkte. Omdat ze helemaal geen progesteron aanmaakte, moest ze de eerste dag meerdere pilletjes ervan innemen, net zoals met vitamine D nodig kan zijn. Ze durfde het en twee weken later had ze een aantal mooie resultaten: haar menstruatie was wel 75% minder erg (en dat mocht ook wel), ze kreeg er wéér een stuk innerlijke rust bij én …. ze kon eindelijk slapen!

Iedere nacht rond de 6 uur aaneen en dat is voor haar voldoende. Haar probleem was onder andere dat ze de hele tijd naar het toilet moest, doordat ze haar kringspieren niet meer kon trainen. Daarna kon ze met geen mogelijkheid meer inslapen en werd ze iedere ochtend gebroken wakker. Toen ze progesteron innam, kon ze dat opeens wél en nu kan ze goed slapen. Nog leuker: ze neemt het nu al een paar weken niet meer in (pakje was leeg) en ze slaapt nog steeds goed. Dat komt omdat ze het probleem met wortel en al heeft opgelost en in dat proces waren die pilletjes slechts een fase.

Ik ga je niet aanraden om ook van alles bij dokteronline te halen en al helemáál geen hormonen. Sophia had een huisarts die haar vaak niet wilde helpen en ze heeft er haast mee om te genezen. Ze moet haar (toekomstige) patiënten immers laten zien dat ze de waarheid vertelt. Bovendien heeft zij rijkelijke medische en paramedische kennis, waardoor ze weet wat ze doet. Dat is een bijzondere situatie.

 

Zelfonderzoek

Die weg bestaat uit zelfonderzoek om te bepalen wat de diepste oorzaak van een klacht of ziekte is en daarna één voor één alle stukjes van de klacht uit jezelf verwijderen. Daar is ook nu nog een beetje healing voor nodig, omdat er mensen zijn, die je genezingsproces in de weg staan. Dat zijn van die mensen die je sowieso in de weg staan in het leven. Die nooit eens positief denken, maar overal beren op de weg zien, waardoor ze jou ook blokkeren en soms ronduit nare mensen, die je iets akeligs hebben toegewenst, wat ook nog uitgekomen is. Na de healings kun je je voeding aanpassen en met beleid wat supplementen nemen.

 

Sluimerende en latente ziektes

Daarnaast heb je ook ziektes in je schuilen, die je nooit gekregen hebt. Dat kunnen erfelijke ziektes zijn, die in je DNA zitten, maar waar je alleen drager van bent. Maar ook ziektes die je nooit gekregen hebt, omdat je bijvoorbeeld een bepaald eetpatroon had of iets anders per ongeluk goed deed. Sophia kreeg nooit reuma, omdat ze zeker 30 jaar lang iedere dag tomaten at. Ik weet wel dat tomaten niet bekend staan om hun ontsmettende en ontgiftende werking, maar dat is wel wat ze doen! Beter dan gember!

Deze sluimerende ziektes moeten wel degelijk weggehaald worden, want anders geef je ze door of krijg je ze later in je leven alsnog. Als alle ziektes die je wél hebt gekregen, weg zijn en er zijn nog latente ziektes achtergebleven, krijg je die immers! Dat is hoe ziekte werkt. Dat is de reden waarom Sophia vaak ziektes bij mensen opspoort, die ze niet daadwerkelijk hebben óf waarvan ze alleen een paar symptomen hebben, die door artsen worden aangezien voor iets anders. Zolang ze niet zijn herkend, kun je ze niet genezen. Zo zie je maar weer hoe belangrijk (h)erkenning is!

 

Wees als het riet

Zoals je bovenaan dit artikel ziet, had de oud-Griekse schrijver Aesopus een mooie fabel over een bosje riet en een eik. De eik verweet het riet: “Jij buigt met alles mee en hebt helemaal geen ruggegraat!”. Maar toen het herfst werd en het begon te stormen (in Griekenland is dat overigens in de winter met de noorderstormen!), werd de eik geveld, juist doordat hij niet meegaf. Het riet overleefde iedere storm, doordat het meebewoog. Natuurlijk zijn standvastigheid en loyaliteit prachtige eigenschappen, maar combineer ze met een beetje flexibiliteit en je krijgt alles voor elkaar!

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.