Waarom is toch die aversie tegen alternatieve geneeswijzen?

Waarom is toch die aversie tegen alternatieve geneeswijzen?

Vandaag zal wel niet iedereen me aardig vinden, maar gelukkig heb ik nu een laagje spek om me te beschermen. Verder is mijn zelfvertrouwen genoeg gegroeid om niet altijd meer bang te zijn dat mensen me niet mogen (en me dan kwaad gaan doen). Ik ga het namelijk met je hebben over hoe je een ander heel erg lang ziek kon maken, terwijl je misschien zelfs wel dacht dat je die persoon juist genas. Niet leuk, maar wel even nodig om te weten. Het is niet helemaal uit het niets dat de rest van de maatschappij zo’n hekel had en nog steeds heeft aan alternatieve geneeswijzen.

En ja, ik heb dus echt een laagje vet overal onder m’n huid. Ben er hartstikke wijs mee, want het is nieuw en het hoort er te zijn. Ook dat. Zelfs mijn bovenarmen lillen íets minder dan eerder en dat is toch weer winst. Ik heb het laatste jaar schoorvoetend en doodsbang af en toe een heel klein beetje margarine in het eten gebruikt om dat vet aan te kweken. En natuurlijk moesten degenen die dat kweken tegenhielden, uit m’n systeem. Anders kun je per dag een heel varken opeten, maar dan hou je nog altijd geen vet vast. Nu hoefde ik geen varkensvlees te eten, waar ik erg blij mee was, want ten eerste vind ik dat vies en eigenlijk ook ten eerste vind ik dat die arme dieren een vreselijk leven hebben in die donkere stallen. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om die dieren op te eten.

Terug naar het onderwerp! Het ging immers niet over beter worden, maar over ziek worden en wel door toedoen van een ander. Toen ik ziek werd en geen les meer kon geven in 2010 eigenlijk al, besloot ik dus om deze praktijk te beginnen. Ik dacht dat iedereen kon wat ík deed, want dat zeiden heel veel andere zogenaamde healers: ik ben helderziend, heldervoelend enzovoort en ik haal meelifters weg en andere zooi die niet bij je hoort. Dat deed ik ook, dus tja … ik dacht dat ik één van de velen was. Niet! Mensen die af en toe even iets zien wat energetisch is, noemen zichzelf onmiddellijk helderziend, want dat draagt bij aan je cachet als alternatief behandelaar. Ze noemen zichzelf ook paragnost als ze wel eens eventjes iets over een ander weten. Maar zo simpel is het niet! Ik kan het hiernamaals helemaal in, zodat ik van daaruit naar de aarde kan kijken. Dan ben ik zowel hier als daar en zo kan ik zelf precies zien wat ik bij die andere persoon moet doen om die te genezen.

Omdat niemand anders die ‘gave’ heeft (zo leuk is het nou ook weer niet), zijn er methodes uitgevonden om toch in ieder geval de indruk te hebben dat je geneest. Dat is allemaal oplichterij en ego, want iedereen die ík bij me gehad heb en die naar een andere ‘healer’ was geweest, had allemaal heel dikke scheepstouwen en toestanden in zich en allemaal onbekende personen ook. Hun ziektes of andere klachten zaten dan helemaal op slot, waardoor ik eerst een paar behandelingen moest besteden aan het ongedaan maken van wat die ander verkeerd had gedaan. Reiki was erg, maar mensen deden ook veel kwaad met een totaal idiote healing die de naam Reconnection droeg. Ze moesten daar van die opleiding bovendien het buitensporige bedrag van €333,00 voor vragen, omdat de ‘uitvinder´ van die onzin, ene Eric Pearl uit de Verenigde Staten, dat zo’n mooi bedrag vond.

Ook heel erg was jassentechniek, een Nederlandse vinding. Dan zat degene die dat ondergaan of zelf gedaan had, misschien nog wel erger in de knup en was het haast ondoenlijk om die weer normaal te krijgen. En toch nog even over Reiki, nu ik toch op dreef ben. Toen ik de lucht behoorlijk goed schoon gekregen had daar in dat hiernamaals of de bovenwereld (noem het zoals je wilt), zag ik dus echt gewoon ziektes langsflitsen hè. Dat waren bijvoorbeeld hele lange lappen met gif (bacteriën enzo) erin, die mensen met dat energetische ‘geneeswerk’ in elkaar of in zichzelf hadden zitten moffelen en dat hen ziek had gemaakt. En dat werd dan even door zo’n zogenaamde geweldig kundige healer – je weet wel: zoeen die de hele dag loopt te kwelen “IK ben Reikimaster” – zo huppaaa door de lucht gekeild middels Reiki. De ziektes vlogen je letterlijk om de oren en ik overdrijf niet! Dat was niet in het hiernamaals, maar hier gewoon door de lucht die je om je heen ziet.

Ja en ook nog effies een of andere regenbooghealing die Shambhala heette en werkelijk alles sloeg. Shambhala was regelrechte zwarte magie. Daarmee maakten ze bepaalde gebaren met hun handen, waarmee ze van die rare symbolen namaakten eigenlijk. Heel snel ronddraaiende spiralen en dat soort janboel. Daar zetten ze kracht op en dan kwamen die symbolen tot leven. Mensen deden dat ook met behulp van bijvoorbeeld mandala’s en holie-me-loekie wat er dan wel niet allemaal gebeurde met de ander! Dan gingen die spiralen bijvoorbeeld in je hoofd zitten draaien of in je lever, waardoor je allerlei ziektes opliep. Het wilde ook wel eens iets uit iemand weghalen, maar nooit een volledige ziekte. Diegene werd dus later gewoon wéér ziek en meestal nog erger ook, terwijl er miljoenen anderen ziek werden door de ook hier weer ronddenderende bacteriën. Mensen zagen in die tijd wel eens van die zwartige draadjes door de lucht vliegen of belletjes en bolletjes. Wat dat waren? Rondvliegende ziektekiemen! Als je die lucht naar een laboratorium had gebracht, was de uitslag geweest dat er ziekmakende stoffen in die lucht zaten en hadden ze je daar gevraagd waar je dat vandaan had.

Die mensen maakten dus niet alleen hun patiënten ziek, maar de halve wereld, want dat waren immers echte ziektekiemen, die al eerder mensen ziek gemaakt hadden. Zo’n in bacteriën gedrenkte lap kwam immers niet uit zichzelf in iemand zitten! Die gasten gebruikten Reiki, waarmee ze even zo’n ding uit iemand konden verwijderen en wegsodemieteren. Ze hadden niet eens in de gaten wat ze deden en niemand die erbij nadacht! Als ík dan zei dat je eerst moest nadenken voordat je zomaar iets deed bij een ander, werd ik vierkant uitgelachen of stiekem nog erger ziek gemaakt met bovenstaande methodes. Zo’n ziekte die ze uit iemand wegtrokken, was dan nog in werking en zo’n lap werd iedere keer weer gedrenkt in een bad met ziektekiemen. Ranzig tot en met en dat is de reden waarom er zo tussen 2010 en 2015 zo ontzettend veel mensen bepaalde ziektes opliepen: ME of CVS, de ziekte van Lyme, MS, kanker, de ziekte van Crohn en wel tienduizend verschillende besmettingen met bacteriën …

Wat mensen óók deden, was verkeerde kruiden gebruiken. Hard-nek-kig! En woedend dat ze allemaal waren als ik vertelde dat ze van de kurkuma, de wiet en de kokos moesten afblijven! En o ja ook van de cranberries, die gewoon een Nederlandse naam hebben hoor: veenbessen. Klinkt alleen wat minder exotisch, maar zo heten ze en op de Waddeneilanden en in Noord-Holland stikt het ervan. Die hoef je echt niet te importeren uit Amerika. Ik vind ze trouwens ook erg lekker en nu kun je ze wel weer gewoon eten. Al die verkeerde kruiden zaten vol met extra stoffen, waarbij de basisstof die erbij hoorde, er níet in zat. Daarom waren ze gevaarlijk. Ik heb ze weer zitten repareren en nu kun je zoveel kurkuma, wietolie, kokosolie, paardebloemen en troep gebruiken als je wilt: deze planten doen he-le-maal niets meer.

Hoe anders was dat een aantal jaar geleden! Ik schreef op mijn blog geregeld iets over mijn eigen ziekte, omdat ik die alleen maar kon genezen als ik erkenning kreeg. Wat ik had, was diezelfde cocktail van hernia, MS, ALS, ziekte van Lyme, fibromyalgie, een heel hardnekkige candidabesmetting en ziekte van Crohn. Mensen die dat lazen, gingen me vaak ‘helpen’ en meestal – op een paar uitzonderingen na – was dat heel lief bedoeld. Ze vonden het sneu voor me dat ik zelf zo ziek was, terwijl ik anderen wél kon genezen en dachten dat ze mij wel beter konden krijgen met al die methodes die ik hierboven opnoemde. Ik mocht zien dat ik dat allemaal weg kreeg, zonder dat ik enige erkenning kreeg van mijn huisarts: er zat namelijk iemand met Shambhala tegen te werken, terwijl ik onder het MRI-apparaat lag en toen waren mijn ziektes onzichtbaar op de scan. Zucht. Mensen met goede bedoelingen … Ik maakte toen een enorm ijzeren vat onder mijn voeten, waarin die viezigheid overal vandaan werd opgevangen en dat ding zat binnen de kortste keren tot de nok toe vol. Moet je nagaan hoe erg het was met mensen die zichzelf, mij en elkaar ziek zaten te maken! Ik zei toch al ego! Ik waarschuwde bijna dagelijks via mijn blog dat je die methodes absoluut nooit op een ander mocht loslaten en liever ook niet op jezelf. Ook zei ik dat ik niet wilde dat mensen mij daarmee behandelden, maar ze deden het toch. Ze dachten immers toen nog allemaal dat zij het beter wisten dan ik, omdat zíj een diploma hadden en ik het zelf had geleerd.

Maar wat heb je aan een diploma als je niet eens weet waar je mee bezig bent?? Vergeet niet dat deze mensen in een beweging zaten, waar het verboden was je verstand te gebruiken: voelen moest je! Niet nadenken, want dan ‘zat je in je hoofd’. Heel gezonde bezigheid hoor, trouwens. Maar goed, ik had ook een inwijding in die Shambhala en in Reiki, maar die liet ik nooit los op een ander. Ik moest weten hoe het allemaal werkte, zodat ik kon zorgen dat mensen elkaar niet meer zo ziek konden maken met deze waardeloze rommel. In alles had ik mezelf getraind, ook Avatar, jassentechniek, universal healing, white time healing en hoe het allemaal mag heten. Bij jassentechniek was het helemáál het toppunt van brutaliteit: je moest dan een bruggetje oversteken en vervolgens een dik scheepstouw aan je slachtoffer vastknopen. Daarmee verbond je diegene zogenaamd met de ‘cosmos’, wat dat ook moge wezen, maar in feite verbond je die met andere zieke mensen. Dan zat je mekaar ziek te maken. Lekker vrolijk en je snapt nu hopelijk wel dat ik niet anders kon dan zorgen dat mensen dit niet meer konden doen. Naar mij luisteren of gewoon hun verstand gebruiken was er immers niet bij.

Omdat ik die mix van ziektes in eerste instantie had gekregen doordát iemand probeerde me op de verkeerde manier te helpen, moest het dus afgelopen zijn met dat gedoe. Ja, ik had die niet-ontdekte hernia en moest veel te hard werken voor mijn gezin, maar ik was ook naar een foute ‘healer’ gegaan. Dat was al in 2009 en toen had ik echt geen idee wat die mensen eigenlijk deden. Zo is het begonnen dat ik geen les meer kon geven en niet anders kon dan maar een praktijk beginnen. Daarna liet mijn ex ook nog even een stel imams op me los en zo ging het een hele lange tijd door. Energetisch werk was echt geen onzin, mocht je dat nog steeds denken. Je kunt toch ook visualiseren? Dat energetische doet dus iets met je en het bestaat gewoon. Wat mensen deden, was dat energetische gebeuren op een totaal corrupte manier manipuleren en ik was daar bijzonder vatbaar voor, omdat ik een paar vette trauma’s heb mogen meemaken in mijn leven. Die kon ik niet genezen, want toen wist ik dat nog niet en je kunt niet iets genezen wat je niet weet en dus niet ziet. Hoezeer zogenaamde ‘wijzen’ dat ook tegen je hebben gezegd. Nee! Ik ben degene die het allemaal kan zien en dus de expert op dit gebied en niemand weet dit beter dan ik. Hoezeer ze zichzelf ook oppompen met ego en internationale bekendheid genieten!

Nu heb je hier dus de reden waarom men in de reguliere geneeskunde zo’n enorme hekel heeft aan alternatieve geneeswijzen! Het is gewoon de schuld van die mensen zelf, die er een vette beestenbende van gemaakt hebben met hun ego en vaak met hun oplichterij. Bij een dokter weet je nog een beetje wat die met je doet, maar zo’n zogenaamde healer of andere energetische ‘therapeut’ vertelt niet wat hij of zij doet. Die mensen doen zelfs stoer omdat ze zo dyslectisch als een deur zijn en niet in staat om in woorden uit te leggen wat ze nou eigenlijk aan het doen zijn. Deden ze dat wél, dan ging echt niemand naar ze toe, dus de dyslexie bij deze typetjes is ook een béétje Oost-Indisch. Ze noemen zich ook allemaal therapeut, terwijl ze dat helemaal niet zijn. Gelukkig zijn er niet veel meer hiervan over en zijn we aangekomen bij het moment, waarop de reguliere geneeskunde ook eens onder de loep genomen wordt. Dat is zich nu aan het voltrekken en ik hoef daar niets voor te doen: het gebeurt volautomatisch, want mensen zien door mijn opruimwerk de waarheid beter en laten zich niet meer zo gemakkelijk een oor aannaaien door een ander.

Nú krijg je MS of fibromyalgie als je je te veel opwerkt. Je krijgt leverklachten als je te veel alcohol drinkt en de ziekte van Crohn kun je niet meer krijgen, want dat kwam door verkeerde therapieën los te laten op je darmen (naast bovenstaande ‘healing’ ook darmspoelingen) en die doen nu niets meer. Zo zijn er wel meer ziektes die je niet meer kunt krijgen, simpelweg omdat een ander je niet meer ziek kan maken, door een foute methode op je te gebruiken. Je merkt het wel, ik ga het niet spoilen door het nu al te verklappen. Als ik denk dat het nodig is, schrijf ik een andere keer nog over wat acupunctuur precies is, wat meridianen echt zijn, hoe voetreflexologie werkt, homeopathie en nog wel meer zulke dingen.

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.