Veteránenteam

Dinsdag 9 december 2014

Al jaren heb ik last van de ziekte van Lyme en van MS-aanvallen.

Brazuca, de bal van het WK 2014
Brazuca, de bal van het WK 2014

Dan zakt opeens mijn bloeddruk en ben ik uitgeput. Er komt dan niets meer uit mijn handen. Het was een tijdlang over, maar toen viel ik van de trap en begon het weer. Op een andere manier dan eerder, maar vermoeid zijn is vervelend. Ik heb ook bij tijden slecht zicht en begin dat hinderlijk te vinden. Tijd om mijn lijf eens te gaan trainen in wie er de baas is, vond ik. Dus ik besloot dit weekend dat ik maar weer eens zo zachtjes aan wat moest gaan sporten. Dat mag absoluut niet als je deze klachten hebt, maar ik had er genoeg van.

Mijn jongste zoon en ik waren op het moment van die gedachte bij de voetbalvereniging waar hij voetbalt, om te kijken naar de wedstrijd van een vriendje. Ik maakte gebruik van de gelegenheid om eens in het clubhuis rond te vragen of ze geen team hadden voor ouwe wijven. “Een vrouwenteam bedoelt u?”, klonk het vriendelijk. Ik bevond me inmiddels in de kamer van de mensen van de vereniging. “Ja”, grimaste ik, “een team voor kneuzen, want ik heb MS en kan er niet echt op los sporten”. Ach so

Nou, ze hadden wel een damesteam. Eén van de mensen van de club zat toch achter de computer en hij ging eens even voor me kijken wat ze in de aanbieding hadden. Hij vond ze al snel. Het was een team van jonge meiden rond de 20 jaar. Hij keek blij: “Ah! Ze staan op nummer één!”. “Wow, jullie hebben een súperteam”, zei ik goedkeurend, “maar daar kun je mij niet bij zetten hoor! Ik ben nog lang niet genezen en ben niet tot meer in staat dan een beetje bewegen”.

Eén van de dames van de club begreep het: “Jij zoekt een veteránenteam“, knikte ze beslist. Ik keek haar verbaasd aan: “Een veteránenteam??? Dat klinkt spannend!”. “Ja, een team voor … (onderzoekend keek ze me aan om mijn leeftijd in te schatten) … 35+”, besloot ze. Nu ben ik een ietsje ouder dan 35, maar ik weet dat ik er niet zo uitzie. Bovendien klonk dat ’35+’ alsof ze 100+ zei. Dus ik zei braaf: “Ja, zoiets, een ouwekneuzenteam”. Helaas was dat er niet. Wel een herenveteranenteam, maar voor dames boven de 18 was er alleen dat geweldige team, dat bovenaan de lijst stond. Ze waren de beste van 13 teams die samen in een poule zaten. Ik ging thuis gelijk het internet op om een veteranenteam voor ouwe vrouwen te zoeken, voor mijn part therapeutisch voetbal – geef het een naam – maar ik vermoed dat de vrouwen in onze regio meer van het wandelen en de hockey zijn. Roeien, zwemmen, dammen, maar geen voetbal.

Maar ik heb toch mooi een nieuw woord geleerd, zo afgelopen zaterdag. Eens kijken of Van Dale het ook kent: http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=veteranenteam&lang=nn#.VIYhYoU2ztQ. Nee, leert een zoektochtje en op de voorpagina staat dat de kandidaten voor het woord van het jaar er al zijn. Jammer, anders had dit woord misschien nog mee kunnen dingen naar de eer … Als je nog wilt stemmen, kan dat overigens hier: http://woordvanhetjaar.vandale.nl/nl//

Cheers!

Sophia

Twitter: @sophyvass   –   facebook/sophyvass   –   LinkedIn

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.