Vervolg feniks en as – crowdfunding

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nou, daar sta je dan. Kruis door je praktijk en dan eens rondkijken wat je nog wél kunt doen om de feniks weer te laten vliegen. Ik ging dus mogelijkheden scannen:

  • in een bloemenwinkel werken … nee, te veel wat in de weg staat: geen ervaring, geen diploma en ik zal ook wel véél te oud zijn
  • weer het onderwijs in … ja, mogelijk
  • met mijn bedrijf trainingen geven bij bedrijven in iets anders wat ik nog ga verzinnen … dat is nog lastiger dan de bloemenwinkel
  • een bedrijf beginnen dat logo’s maakt … leuk, maar de mensen die ik ken en die dat doen, verdienen er niet veel mee
  • ergens een baan als manager aannemen … stress dat je dan hebt! Dat is het geld niet waard.

header vierkant

Nou, onderwijs zou dus kunnen, want op de taalscholen geven ze al jaren niet meer gewoon Nederlandse lés aan buitenlanders, maar die volkomen debiele inburgeringscursus. Daar weet ik wel een oplossing voor, die niet te duur is en veel beter. Ik leer die mensen in no-time de taal, zoals ik altijd deed. Dat is het probleem niet. Ooit heb ik een heel simpel logo gemaakt, maar wilde toen een internationalere uitstraling en heb het bewaard. Kijk hier is het. Ik kan zo beginnen en taalonderwijs is vrijgesteld van btw, jippie!

Logo Vassiliou Empowerment
en ik hou zo van dit logo!

Waar het om gaat, is dat mijn hart niet ligt in het lesgeven. Iedere dag moest ik het uit mijn tenen halen en dat was niet omdat ik toen al ziek aan het worden was. Ik wil iets wat van mijzelf is, iets waar mijn creativiteit in zit. Iets wat ik bén. Iets waar ik niet alleen mezelf mee help, maar de hele wereld. Dat is namelijk wie ik ben. Zo’n gekkie die altijd wat voor een ander moet doen haha.

Mijn praktijk gaf een hoop gedonder met geesten en omgang met jaloerse mensen. Dat werk is nu mooi klaar, dus ik heb zeer zekers iets bereikt. Fantastische medicijnen maken en vervolgens verraden worden door maar liefst drie personen en een enorm machtige organisatie, die me het licht in mijn ogen niet gunnen. Ja, ik heb iets in handen wat me niet zomaar wordt gegund en dus moet ik deurdonder’n. Die feniks schiet alleen niet op. Hij hep een duwtje nodig.

Er is een potentiële markt, bestaande uit maar liefst 7 miljard mensen. Vandaag sprak ik een meneer uit ons dorp, die vertelde dat hij drie keer huidkanker had gehad. Ik schrok ervan toen hij de littekens in zijn gezicht liet zien, waar de tumoren uit hem zijn gesneden en legde hem geschrokken uit dat zijn DNA nog niet genezen is. Dat de ziekte daardoor steeds terugkomt. Hij wilde mijn olie wel proberen en die ga ik hem brengen, met een paar pakken sinaasappelsap. Hij is de eerste persoon die ervoor open staat om mijn olie te proberen tegen kanker. Dat is toch een teken dat ik goed zit met mijn werk!

 

Crowdfunding

Zo en nu mijn plan. Ik kreeg een appje van een vriendin vanochtend en tijdens het antwoorden ervan kwam ik opeens op het idee van crowdfunding. Volgens haar had ik daar al eerder aan gedacht, maar ik was toen zo ziek, dat ik het niet eens meer weet. Wat ik wél weet, is dit: als je een puik product hebt en de mensen willen het niet, moet je ze met de neus op de feiten drukken! Als je nog ideeën hebt om crowdfunding toe te passen / uit te voeren of hoe het anders maar mag heten, graag.

Een vriend meldde zich al om het te doen, maar net als ik kent hij de ins en outs er niet van. Ik weet ook niet hoeveel geld er nodig is om mijn boodschap erdoor te rammen in Nederland! Deze week ga ik eens even naar een reclamebureau en ik weet ook al welk. Afgelopen met het gesukkel.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction