Vergetelheid vs Alzheimer

bosbessen

Gisterochtend keek ik, zoals ik meestal doe, even op mijn sociale media. Op LinkedIn had iemand een mijns inziens interessant artikel gedeeld over een oude mevrouw, die ondanks dat ze aan Alzheimer leed, haar geheugen had teruggekregen. Het deed me gelijk denken aan de mensen die vergeten wíllen worden door de overheid en sinds kort het recht op vergetelheid hebben. Ja, serieus!

Het artikel vind je hier. Wat me opviel, was dat die mevrouw een speciaal dieet volgde om haar geheugen te ondersteunen. Ook deed ze geheugenspelletjes, kruiswoordpuzzels (daar heb je de sudoku’s weer!), wandelde ze veel en had ze veel sociale contacten. En weet je wat als eerste over haar dieet stond vermeld? Jawel: BOSBESSEN!

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.