Van een beknelde zenuw tot verlamd raken

jasmijn

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na het schrijven van het vorige artikel, waarin ik op zoek ging naar hoe ik zó dik geworden ben, ben ik verder gaan nadenken. Dat wat voor mij geldt, kan heel goed ook voor anderen gelden. Een ontsteking kan een lymfoedeem veroorzaken. Daarin ben ik zeker niet de enige. En van één beknelde zenuw kun je zelfs doodgaan, als die ontstoken raakt. Kijk maar eens wat het bij mij allemaal gedaan heeft.

Ik wil je een andere kant van de munt laten zien, zodat je kunt natrekken – dat kan met mij – of jij misschien ook een andere klacht of ziekte hebt dan je altijd hebt gedacht. Als je maar steeds ziek blijft, is daar een dikke kans op. Ik weet als geen ander hoe ontzettend onverschillig artsen kunnen zijn en hoe zelfgebreid en egoïstisch alternatieve behandelaars kunnen zijn. En hoe ze je vaak het geld uit de portemonnee wegstelen zonder iets voor je te doen.

 

Reconstructie van het verhaal

Dus ik ging verder onderzoeken om mijn verhaal te reconstrueren, toen ik het vorige artikel op de post had gedaan. Onderwijl maakte ik een pan tomatensoep, omdat tomaten het allerbeste ontgiftingsmiddel zijn dat je je maar kunt voorstellen. Gember verbleekt erbij. Verderop leg ik uit waarom die tomaten nodig zijn.

Het is begonnen op mijn 6e jaar, weet ik nu. Ik had een vriendinnetje, Jeannette, die ontzettend lenig was en op turnen zat. Die deed allemaal van die rugdoorbuigoefeningen, die ze mij ook wilde laten doen. Eh ja, dat ging dus fout en ergens raakte er een zenuw bekneld. Ik weet nog dat zij haar rug altijd vervaarlijk doorboog en hem niet eens recht kon krijgen. Vóór dit incident was er een ander vlak na mijn geboorte, dat zo erg is dat ik er niet meer over wil praten. Dat heeft de basis gelegd en daardoor raakte die zenuw zo gemakkelijk bekneld.

 

Wat de beknelde zenuw allemaal veroorzaakte

Mijn rug werd niet behandeld en dus ging de zenuw sudderen. Door je rug lopen je zenuwbanen, die alle seintjes van je lichaam naar je hersenen (thalamus) moeten brengen en weer terug. Daar kwam vanaf toen niet veel meer van terecht en dopamine en serotonine gingen problemen veroorzaken: ik kreeg een bril, zenuwtics (Tourette) en mijn geheugen ging haperen, ook al was het toen nog fotografisch. Ook mijn concentratie werkte niet meer goed en ik werd steeds minder soepel. Later kwamen daar maagklachten bij, een aantal huidziektes en vitiligo (vanaf mijn geboorte). En vergeet al die meelifters niet, die me energetisch leegtrokken, ervoor zorgend dat ik bovendien niet meer beter kon worden.

Nog later kwamen er rugpijnen, die wél erg waren, maar nooit erkend werden door mijn huisartsen. Beetje spit, zeiden ze dan. Of stress. Ongelofelijk toch! En toen ik eindelijk na 30 jaar pijn een scan ‘mocht’, kreeg ik zo’n akelige arts. Aan mijn hersenscan beweerde hij dat hij niets had gezien, maar nu ik eindelijk zijn rapport ervan heb bemachtigd, blijkt dat hij wel degelijk geheugenschade had gezien. En nog wat meer dingen. Als hij een rugscan had gedaan, had hij waarschijnlijk ook achteraf gezegd dat er niets op te zien was.

In Griekenland ging de inmiddels allang ontstoken zenuw genezen door het droge klimaat, doordat ik me daar gelukkiger voelde en ontzettend veel fruit at. Maar helaas, toen ik mijn studie af had en het niet had klaargespeeld om een Grieks paspoort te bemachtigen, moest ik terug naar Nederland. Daar speelde de ontsteking weer op en had ik vaak wel 3 weken achter elkaar onhoudbare pijn, waar geen pijnstiller tegen bestand was.

In Nederland had ik naast heel veel pijn al die nare, betuttelende mensen weer om me heen, voelde ik me doodongelukkig en kon ik geen kant op, in mijn eentje met een kind. Na 6 jaar lukte het ons om te verhuizen naar Wageningen, maar in plaats dat dat een nieuw begin was, begon daar de ellende pas goed. Uiteraard werd ik steeds zieker door al dat geroddel over mij en mijn zoon en doordat we zo ontzettend veel tegenwerking kregen, overal waar we kwamen.

De ellende stapelde zich op en de ziekte zaaide uit, werd tot MS en COPD. En een lymfoedeem, dat me steeds meer deed opzwellen. Ik wás het oedeem. Er was geen millimeter in mijn lijf meer die nog zelfs maar een klein beetje werkte, ik kreeg geen enkele medewerking, overal werd ik voor schut gezet en uitgelachen en ik overleed op een haar na aan de verlammingen. Mijn liefde voor mijn kinderen redde mijn leven. Zonder hen was ik niet gaan vechten en had ik mezelf laten gaan. Ik hoef niet zonodig te leven in een wereld die mij zo uitkotst.

 

Genezing

Ik kon geen twee weeskinderen achterlaten, wetende dat er ontzettend hard over me geroddeld zou worden na mijn dood. Dat kon ik mijn jongens niet aandoen. Over de gevechten die ik toen geleverd heb, wil ik niet wéér vertellen. Als je een ontsteking ergens in je zenuwbanen hebt, lopen de neurotransmitters niet goed door. Allerlei seintjes van en naar je hersenen komen dan niet goed door en daar word je steeds zieker van. Doordat ik heel gezond eet, heb ik het zolang overleefd.

Genezen, daarvoor zijn dus tomaten nodig. Als je een ontsteking hebt, krijg je gifstoffen in je lijf. En je moet je shocks allemaal door om te kijken hoe je klachten zijn ontstaan. En dan zorgen dat je hersenen die shockervaringen weer gaan verwerken. Daarna vitamines aanvullen. In dit geval vitamine C om sneller en beter te genezen. Doordat je zenuwbaan steeds losser raakt, kunnen je dopamine en serotonine er weer langs. Zo krijgen je hersenen alle signalen weer binnen en kunnen ze weer opdrachten geven aan al je organen. En dat is hoe je geneest! Zo werkt het.

O ja: het is niet verboden dat je mijn artikel en mijn Facebookpagina een like geeft! Ik schrijf een mooi artikel waar je wat aan hebt, dus bedank me dan tenminste en deel het ook weer verder. Zo hoort dat!

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.