Tomatensoep à la grand-mère

Tomatensoep à la grand-mère

De tomatensoep van mijn oma was ook al zo lekker. En dan moet je nagaan dat ik absoluut niet van Hollands eten hou. Alleen een paar gerechten vind ik lekker, maar daar hoort tomatensoep wel bij. En als gezondheidscoach vertel ik je er nog bij dat ik door middel van onderzoek in mijn praktijk heb ontdekt dat tomaten ontgiften. Véél en veel beter dan gember of wat anders ook! Probeer het maar eens uit.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

4 verse (vlees)tomaten
een halve fles gezeefde tomaten
een half pak zo dik mogelijke vermicelli (of lettertjes voor kinderen!)
250 gram rundergehakt
een handje paneermeel
gehaktkruiden (of kruiden die je zelf lekker vindt)
een paar blaadjes laurier
2 liter water
zout en peper
een bosje verse, liefst platte peterselie
ongeveer 25 gram (room)boter

 

Bereiding:

Doe het gehakt in een bak en meng het paneermeel erdoor met de gehaktkruiden. Vergeet zout en peper niet als je zelf kruiden mengt! Draai er daarna balletjes van.

Breng ondertussen het water aan de kook. Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te laten staan, zodat het velletje er gemakkelijk afgaat. Snij ze daarna heel klein of maal ze in de keukenmachine. Zodra het water kookt, doe je de verse tomaten, de gezeefde tomaten, de vermicelli en de balletjes erin. Laat het geheel ongeveer een half uur koken, totdat alles zacht is. Ondertussen snij je de peterselie zo klein mogelijk en breng je de soep eventueel nog op smaak met zout en peper.

Zet dan het vuur uit of haal de pan van het elektrische fornuis en strooi de peterselie eroverheen. Roer die vervolgens goed door de soep en voeg dan het stukje boter toe. Laat de soep een uur staan, zodat de smaak er goed intrekt en eet hem dan.

 

Eet smakelijk!

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.