Steeds meer dwang vanachter een masker

Steeds meer dwang vanachter een masker

Sinds gisteren een omstreden wet tegen boerka’s en andere gezichtsbedekking rijker sukkelen we door naar steeds meer chaos en andere onduidelijkheid in de hele maatschappij. Daar waar we eerst van een aantal dictators af waren, zijn er nu een aantal leiders bijgekomen met behoorlijk dictatoriale trekjes. Met Donald Trump natuurlijk, Recep Erdoǵan, Boris Johnson en Jair Bolsonaro als presidenten of premiers en dan die twee dames in de Europese top Christine Lagarde en Ursula von der Leyen als de bekendsten. En dan die gewéldige nieuwe wet op de jeugdzorg (GIRFEC/Kansencirkel), die er stiekem en achterbaks doorgejast wordt, zodat ouders in Nederland niet net als ze in Schotland gedaan hebben, tijdig in opstand kunnen komen. Niet dat dat zou gebeuren hoor, want hier zijn alleen kleine splintergroepjes actief tegen Jeugdzorg, die vaak bestaan uit behoorlijke complotdenkers.

Als je dan naar die anti-boerkawet kijkt, dan zie je iets vreemds. Er is een aantal landen dat sowieso tegen religieuze uitingen is of tegen alle hoofddoeken: Frankrijk, Kosovo, Azerbeidjan, Tunesië en Turkije. Dan heb je een anti-gezichtsbedekkingswet in Marokko, Syrië, Tunesië, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, België, Tadjikistan, Letland, Kameroen, Tsjaad, Congo-Brazzaville, Gabon, Nederland, China, Marokko en Sri Lanka. In ál die landen vindt iedereen het een prima zaak dat vrouwen niet meer zo belachelijk gesluierd mogen rondlopen, maar in Nederland loopt iedereen nu te emmeren dat er slechts een paar honderd boerka-dan-wel-niqabdragende vrouwen zijn in ons land en dat het van de pot gerukt is om daar een wet voor te maken. Men vergeet daarbij dat bivakmutsen en integraalhelmen óók verboden zijn op openbare plaatsen en dat het toch niet meer dan normaal is dat vrouwen niet zó erg gemarteld mogen worden dat ze een gevangenis om zich heen moeten dragen, al is het 40°! Ondertussen weigeren politie, openbaarvervoerschauffeurs en ziekenhuispersoneel om vrouwen met een boerka of niqab een boete uit te delen. Dus eigenlijk is die hele wet er gewoon niet! Kijk, het stond al in the Independent vandaag. We werden ermee voor schut gezet.

Nog even over dat zogenaamde vrijekeuzegedoe van die hoofddoeken: onzin hè! Ik heb lang genoeg in de inburgering gewerkt om te weten wat voor soort kerels dat zijn, die hun vrouwen er zo ingepakt bij laten lopen. Haantjes zijn het, die hun vrouw – lees hun hond – ijskoud verbieden die hoofddoek af te zetten, zelfs in de les met alleen maar vrouwen. Want oh stel je voor dat er per ongeluk een man binnen zou komen, bijvoorbeeld één van de vaders van de kindjes waarvoor we opvang hadden! Oh en als die toch de haren van hun vrouw zou zien. Manneman, dat zou het einde van de wereld betekenen. Op met dat schandalige ding en denk erom dat ‘ie nooit meer af mag. De meeste zulke vrouwen mogen niet eens zelfstandig naar buiten. Een moslimvrouw uit een streng milieu kan géén echtgenoot vinden als ze zich niet sluiert, zo erg is het gesteld met de vrouwenrechten in de strenge islam. Strikt genomen zijn die strenge types de echte moslims, want in de koran en de boeken die erbij horen staan al die rare en horkige dingen die zij doen. Maar je kunt het ook omdraaien en meegaan met de gematigde moslims, die strikt genomen geen moslim zijn, omdat ze de koran niet volgen in al z’n agressie en wrok. Die claimen echter ook dat zíj de echte moslims zijn en je kunt daar zogezeid in meegaan. Daarmee is gelijk afstand gedaan van al die rare teksten in dat boek. Ik vind dat wel een gezond standpunt eigenlijk, dus zal dat van nu af aan doen.

Bolsonaro is ook lekker in de bocht in zijn Brazilië: hij heeft precies net zo’n meldpunt voor linkse schooldocenten ingesteld als Baudet enige tijd geleden hier had gedaan. Zo zie je maar weer dat ook politici de ‘leuke’ trucs van elkaar leren. Ook heeft hij opdracht gegeven om alle schoolboeken te herzien, want de waarheid mag er natuurlijk alléén in staan, als die hém uitkomt. Verder gelooft hij de satellietbeelden, die laten zien hoe de prachtige bossen in het Amazonegebied rap verdwijnen, niet en heeft hij de Franse minister van Buitenlandse Zaken Le Drian, die hem kwam vragen toch een beetje op het milieu te passen, afgezegd om naar de kapper te gaan. En verdraaid nog an toe: hij zat dus om de tijd van zijn afspraak met Le Drian live op Facebook te kleppen hè. Dictators zijn vreselijk, maar wel ontzettend lachen soms. Macron neemt het niet en heeft gedreigd het nieuwe zakencontract met Brazilië en de rest van Zuid-Amerika niet te tekenen, als Bolsonaro zich niet aan de klimaatconventie van Parijs houdt. Is er toch nog iemand wakker.

Verder las ik nog iets in The Russian Times over die claim van de Amerikaanse Democraten, dat ‘Rusland’ zogenaamd Trumps presidentscampagne gefavoriseerd zou hebben. Ik snapte er niet echt veel van, maar geloof dat Rusland is vrijgesproken van welke hackersacties ook. Dit is trouwens de New York Times, maar daar staat het ook in dus. In Siberië is een stuk bos ter grootte van België (!) verbrand in korte tijd door bosbranden en inadequate blusmethodes. En zo zie je maar weer dat er de hele tijd weer schokkende dingen gebeuren. Niet alleen in de politiek, maar ook in het privéleven van mensen. Vandaag viel er een pasgeboren baby’tje uit een kinderwagen, terwijl de moeder probeerde in de trein te stappen. Gelukkig werd het kindje gered door de moeder die een heleboel hulp ontving, maar het moest wel naar het ziekenhuis. Dan heb ik het nog niet eens over al die kleine kindertjes die in auto’s worden achtergelaten door ouders en daar soms zelfs stikken. En honden in auto’s en op balkons. Tenslotte had nog een verslaafde persoon met psychische problematiek z’n enkelband doorgesneden en was hij ontsnapt. Men is naarstig op zoek naar hem. De mensen lijden massaal aan een verlaagd bewustzijn en daarom hou ik jullie maar even wakker hier op den blog.

Zelf trok ik iemand uit mijn rug, die me blijkbaar ook nog weer even te grazen heeft gehad en van wie ik het nog niet wist. Terwijl ze er uitging, werd mijn rugpijn opeens tot ongeveer de helft gereduceerd. Dat is nu nog steeds zo na ruim een dag, alleen is het vervelende dat de helft van de pijn die ik tot gisteren had, nog steeds ondraaglijk is. Als je nu nog steeds niet snapt dat het echt mensen zijn die je ziek maken en dat je alléén geneest, als ik die er uittrek, weet ik het niet meer hoor. Het ís zo overduidelijk dat het zo werkt en vooral dat het op geen enkele andere manier ook werkt, dat je de waarheid niet meer kunt ontkennen, hoe koppig je ook bent. Ik ga een uiltje knappen, want vannacht waren de uilen uitgevlogen en lag ik dus wakker.

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: