Sophy’s kerstwens voor jou

Lieve mens,

Over twee dagen is het kerst. Dat feest heeft al meerdere gedaantes gekend: de geboorte van Jezus, de winterwende en de laatste tientallen jaren ook als vredesfeest. Zelf vind ik dat laatste het mooist. Jezus is sowieso in de lente geboren, de winterwende vier je eigenlijk ‘stiekem’ een beetje mee door lichtjes en stukjes groen in huis te halen en wat is er nou mooier dan twee hele dagen stoppen met oorlog voeren, vrede in je hart halen en met geliefden samen zijn? Op dit moment is dat het hoogste en mooiste wat mogelijk is, denk ik!

Natuurlijk is alles helemaal niet perfect. Zelf heb ik bijna geen familie meer en we zijn niet uitgenodigd bij de laatste tante die ik nog heb. Die is het zo gewend om met haar zoon en diens gezin te zijn, dat ze daar vast niet eens aan heeft gedacht. Maar ik hoor vaak van mensen die wél familie hebben, dat het een hele opgave is en dat er ook best ruzies voorkomen.

Dat er enorme banketten zijn, dat mensen zich twee dagen lang te barsten eten en dat ze daar eigenlijk niet veel blijer van worden. Dat gun ik je dus níet! Ik gun je dat de rust en de vrede in je hart mogen neerdalen, net als de vredesduif hierboven en dat het gewoon fijne dagen voor je zijn. Dat je daarna weer verkwikt bent, opgeknapt en gelukkig.

Ik heb door alle tegenslagen in ons leven bijna geen tijd gehad om kaartjes te versturen. Van niet al mijn vrienden heb ik een adres, omdat we meestal appen of contact via Facebook hebben. Daarom is dit mijn kerstwens voor jullie allemaal. Niet helemaal privé, maar zeker niet minder diep uit mijn hart.

Fijne dagen!

©Sophia Vassiliou 2016

Twitter: @sophyvass   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.

4 Comments

    1. Dank je wel lieve Monique, ja mooie dagen voor jullie! Ik heb bewijs gevonden, een eerste stukje van waarschijnlijk een dikke wortel. Mensen die inderdaad roddelen, liegen en mij beschadigen achter mijn rug om. Ik denk dat we er wel komen
      liefs Sophy

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

%d bloggers like this: