Reine Claude Verte et Fleur de Vie
Groene reine-claudes!

Reine Claude Verte et Fleur de Vie

Dat wat je hierboven ziet als titel van dit stuk, is geen spandoekkreet voor een nieuwe koningin ofzo, maar een echt bijzónder lekkere soort pruim: reine-claude. Zo lekker dat je ‘m groen, onrijp dus eigenlijk, kunt eten en aangezien ik ze vandaag tegenkwam in de Arabische winkel van Leeuwarden, heb ik dat ook gedaan. Gelijk geen last meer van een raar trillend lijf dat op het punt staat te ontploffen, zoals ik de hele dag had en veel vaker ook trouwens. Pruimen zijn geneeskrachtig, weten we dat ook weer. Wat ze óók hadden, dat zijn die geweldige sneeuwwitjeappels oftewel Red Delicious zoals ze officieel heten. Wat mij betreft mogen die vandaag nog omgedoopt worden tot sneeuwwitjeappels, want ze zijn geloof ik familie van die vreselijk melige Golden Deliciousdingen, maar hebben daar verder niets mee uit te staan.

sneeuwwitjeappels
Sneeuwwitjeappels oftewel Red Delicious

Al maanden was ik niet meer in de Arabische winkel geweest, want ik weet al niet hoe ik één winkel door moet zien te komen; laat staan twee. En ze hebben daar geen wc-papier, geen vuilniszakken, geen shampoo en geen afwasmiddel, dus ik kan niet alles daar halen. Anders wist ik het wel: ik neem graag op de koop toe dat ik niet kan lezen wat er op de verpakking van mijn spullen staat, als ik in ruil daarvoor iedere week goed fruit heb, vers vlees en kersensap! Ook zo’n belangrijk levensingrediënt. Van die dikke verse tomaten, verse peterselie en echte sinaasappels van een kilo per stuk. Die kleine ‘Hollandse’ tomaatjes noemden mijn vrienden en ik altijd rode komkommers, omdat ze eruit zien als een tomaat, maar smaken naar komkommer. En niet te vergeten van die goeie deegbladeren, want die uit de gewone supermarkt zijn ontzettend dik en veel te klein voor bougatsa of spanakòpita. Weet je wat ze daar ook hadden? Van die knaloranje Fanta, Mirinda heet dat. Dat zou op Koningsdag overal verkocht moeten worden.

Nou, misschien nog even het laatste nieuws over de woonboot in mijn rug: iedere keer dat er een miniem stukje afgaat, krijg ik dat wat ik altijd ‘een trap na’ noem: een terugslag. Het kan zijn dat ik weer helemaal van voren af aan ziek word, het kan zijn dat mijn kringspieren het plotseling laten afweten, het kan zijn dat mijn brievenbus een dag later opeens vanuit het niets vól zit met brieven met allemaal problemen, die je niet kunt oplossen. Afgezien van het feit dat ik met zulke dingen niet uit mijn woorden kan komen, willen de afzenders van de problemen (meestal iets met geld dat bijvoorbeeld het elektriciteitsbedrijf of een of andere verzekering zélf niet heeft geïncasseerd en waar ik dan de schuld van krijg) geen enkel voorstel accepteren om het weer goed te maken. Zelf een voorstel doen is er ook niet bij en wat je ook meemaakt, is dat de lijn opeens wordt verbroken. Bij voorkeur exact op het moment waarop je het probleem had opgelost en het nog even genoteerd moest worden door de ander.

Als ik eerder had geweten dat ik een schip in mijn rug had, had ik een rubriek “Woonbootnieuws” ingesteld op mijn blog. Iedere keer dat er een schroefje losging of een schilfertje hout afbrak, was ik dat dan even komen melden plus wat mijn straf was voor het feit dat niet eens ik, maar Costas het losmaakte. Je kunt toch geen schip in je rug hebben zitten?? Even serieus man. Asjemenou! Afgezien van het feit dat het gewoon belachelijk is en dat ík erop word aangekeken in plaats van die verrotte politicus die dit op zijn geweten heeft, houdt het ding alle goede dingen in mijn leven tegen. Zoals ik al zó vaak verteld heb, moeten er de hele dag door stootjes dopamine door je lijf heen gaan. Overal heen en dan terug naar dat eitje in je hersenen, je thalamus: het einde van je zenuwstelsel, precies tussen je oren. Als die seintjes geblokkeerd worden door iets wat wel of niet zichtbaar is, word én blijf je ziek. Net zolang totdat iemand het rotsblok – of nou ja het schip dan in dit geval – ontdekt en weghaalt. In dít schip zaten alle kwaad, alle magie en alle kabbala van 25.000 jaar, zolang als het bestaat. 90% ervan is gemaakt in de laatste 50 jaar, omdat iedereen maar naar kust en keur bij een ander z’n talenten, z’n gezondheid en alles weg kon graaien om er zelf beter van te worden. Dát is dan mijn cadeau van de gristelijke politieke partij van Nederland, het CDA. Ik hoef geen cadeaus meer, noch op mijn verjaardag noch op de dag van St. Sophia, mijn naamdag!

 

Fleur de vie

 

fleurdevie
Dit is dan een levensbloem

Goed en dat kwaad dat is dus kabbala. Vandaag bedacht ik me dat ik het gewoon nog helemaal niet over zoiets basaals uit de kabbala heb gehad als bijvoorbeeld ‘the flower of life’ (levensbloem, fleur de vie) en aanverwante figuren. Fleur de vie niet te verwarren met eau-de-vie dat jenever betekent. Mandala’s met speciale patronen, allemaal geometrisch, wat dat ook moge betekenen en ja, die stonden ergens voor. Uiteraard heb ik het niet over mensen die mandala’s tekenen of kleuren, omdat ze het mooi vinden of om rust te vinden! Van die spiraaldingen ook hè, zijn ze gek op. Dat betekent allemaal expansie. Van het kwaad dan uiteraard, want het goede heeft zulke troep niet nodig om te groeien. Afijn, dat wist je wel. Ik ga ze echt niet allemaal bij langs, want ik vind het te kinderachtig om er aandacht aan te besteden. Het is meer omdat ik denk dat je er meer van herkent dan van de cijfertjes, de astrologie en de numerologie.

Duzzzz … dan hebben wij hier de levensbloem. Een zeshoek met zes bloemblaadjes erin, waarvan je er zoveel als je wilt, aan elkaar kunt tekenen. Dat stond in de tijd dat kabbala nog iets voorstelde, voor ongebreidelde expansie en het werkte als volgt: je maakte zo’n ding of je zocht er één op het internet. Dat laatste was minder handig, want de meeste mensen maakten deze zooi niet voor hun lol, maar om er kwaad mee te doen. Dus als je er één van een ander nam, had je dikke kans dat ‘ie al geprogrammeerd was. Tekenen moest je! Zweten om het eerst te maken en er dan iets mee uit te spoken. Nou, als je het dan getekend had, legde je je handen erop en dan dacht je aan iemand. Of aan iets, een gebeurtenis bijvoorbeeld, waarvan je wilde dat die steeds groter zou worden. Een groot feest, een grote ramp, een enorme portie gezondheid voor iemand ten koste van iemand anders … Vul maar in.

 

fibonacci
Fibonaccischelp

Fibonaccispiraal

Gaan wij naar het Fibonaccispiraal! Dat is iets wat hartstikke mooi lijkt, want hebben slakken zo’n spiraal niet op hun huisje staan? Ja, nou misschien dat er zóveel slakken op de wereld zijn gekomen dat ze een plaag geworden zijn, omdat de mensen hun huis hadden geprogrammeerd. Wie zal het zeggen? Het fibonaccispiraal staat in ieder geval voor gecontroleerde expansie. Dus dat iets steeds groter wordt, maar niet zomaar alle kanten opgroeit, maar dat het keurig netjes steeds met ongeveer 1,6 vermenigvuldigd toeneemt. Kabbalisten doen daarbij net alsof het hogere wiskunde is, maar het is echt gewoon een simpel spiraal, getekend op ruitjespapier van school. Die dingen kun je ook weer allemaal na elkaar tekenen, waarna je je handen erop legt en je weer ergens op concentreert. Dan gaat dat exponentieel groeien, zogezeid en nu werkt het dus niet meer. Ik kende dus gewoon iemand die goochelde met deze figuren. Ze vermaakte ze tot mandala’s, legde d’r handen erop en dan ging ze van alles zitten wensen. Met eigen ogen heb ik gezien dat dat werkte én dat het na een tijdje niet meer werkte.

 

kleurtjes-kabbala.jpg
Ook dit is kabbala!

Kleurtjes met lettertjes

Als je écht terug wilt naar de kleuterschool, moet je het volgende eens uitproberen. Moet je wel geduldig zijn, want het is een heidens karwei. Zie hier links! Eigenlijk moet je alle vakjes inkleuren met een bepaald systeem, waardoor bijvoorbeeld de 1 staat voor rood, de 2 voor blauw enzovoort. Afhankelijk van de eerste letter van iemands naam staat het cijfer dat bij die letter hoort, voor een kleur. Ik heb er een heel schema van en heb jaren geleden eindeloos dit soort toestanden moeten kleuren, omdat mensen hun kabbala-activiteiten met zulke figuren op slot gezet hadden. Dan kreeg je het nooit meer los, echt afschuwwekkend! Simpel werd je ervan én scheel ook. Daarom kleurde ik alleen de middenlijnen in, want daarmee kreeg je de sloten los. Ik ben te lui om hele pagina’s vol te zitten kleuren. Je kon er dus je vervloekingen mee op slot zetten, maar je kon ook zo’n ding inkleuren met iemands naam in normaal en ernaast in spiegelschrift en dan weer je erop concentreren. Dan kon je die persoon iets toewensen wat dan daadwerkelijk gebeurde én wat bij iemand anders weggehaald werd. In de magie is er áltijd een slachtoffer en aangezien dat bij kabbala ook het geval is, is kabbala gewoon stupide zwarte magie en niets anders!

 

tree of life
Levensboom

Levensboom

Als laatste: de levensboom. Dat was een soort boom, die je moest tekenen of waar je ook wel hangertjes en bedeltjes voor kettingen en oorbellen van had. Als je dat bij je droeg, nadat je er ook weer met je concentratie een programma op had gezet, kreeg je geluk met familiezaken. Dat wat je wilde, kon je dan programmeren, zoals slimme kinderen, getalenteerde kinderen, aardige familieleden, een hechte band met je familie, hulp van je familie en verzin het maar. Uiteraard ging al dat geluk weer van anderen af, want normaliter als je familiegeluk wilt, ben je zelf gewoon aardig tegen je familie en help je hen enzo. Dan zijn ze ook wel aardig tegen jou, tenzij het hufters zijn en dan hoef je ze sowieso niet. Toch?

Er zijn nog veel meer symbolen, die misbruikt werden in de kabbala om voorspoed voor jezelf te graaien uit een ander. Je zult begrijpen dat ik daar wat aan ging doen, toen ik erachter kwam dat mensen elkaars – en dan bovenal het mijne – geluk stalen! Maar wat ik moest doen om te zorgen dat zij dit niet meer konden doen, dat was mezelf genezen van de ziekte van Lyme en mijn trauma’s verwerken. Als ik dat deed, konden anderen geen rare dingen meer doen met een boompie, een zeshoekie of weet ik wat allemaal voor wiskundige figuursels.

O ja en uiteráárd kun je dit soort tekeningen ook gewoon maken als je ze mooi vindt! Dan spook je er niks mee uit, maar hang je ze gewoon aan de muur als kunst. Dan heeft de duivel toch nog iets goeds gebracht in de wereld!

 

crown
Koningen gebruiken ook een kruis!

Een goed symbool: het kruis

Eén ding wil ik nog zeggen: de Egyptenaren kenden een ankh, zo’n kruis met een cirkel er bovenop. Dat ding valt onder de afdeling ‘kruizen’ en alle kruizen, behalve die die op een X lijken, staan voor hoop. Die zijn ‘geprogrammeerd’ door God, alleen hoeft die er dus geen zwarte magie voor te gebruiken. Die concentreert zich er gewoon op en dan betekent een kruis ‘goede gebeurtenissen’. Of eigenlijk betekent het dat je de deur in je leven openzet voor goede dingen en dat je hem sluit voor slechte en nare gebeurtenissen en mensen. Dus of je nou christelijk bent of niet, het is altijd wel een goed idee om een kruis – zónder Jezus eraan!!! – in je huis te hebben of bij je te dragen. Een anker valt ook onder de afdeling kruizen, dus dat kun je ook bijvoorbeeld als hangertje aan een ketting dragen ofzoiets. Dat symbool werkt nog steeds, want niemand kan daar iets slechts mee doen en het is eerlijk als je een mooi leven hebt, zonder dat een ander daarvoor hoeft te bloeden. Snap je nu waarom priesters wel eens geesten bij mensen weghalen met behulp van een kruis? Ja, overal zit een reden achter, je moet het alleen maar weten.

Fijne avond, ik ga tortilla’s maken met véél peper!

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.