Overheid, jeugdzorg en gebied van Wernicke

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Je kent ze toch: die vervelende types van de soos (Sociale Dienst), UWV, artsen, politie, maatschappelijk werk, bibliotheek en als vlag op het modderschip alles wat met jeugdzorg te maken heeft? Ondoordringbaar en onvermurwbaar. Altijd hebben ze gelijk en ze schrijven hele thrillers over jou en je familie die van A tot Z uit hun dikke duim gesproten zijn. Wijs je ze daarop, dan beweren ze glashard dat het hun mening is. Ja ammehoela! Hun mening … Maar hoe kom je daar nou doorheen?

Dooje pieren zijn het. Een pier dat is een worm, dat weet je wel he. Tegenwoordig eten mensen die! Dus neem misschien ook je bestek even mee als je weer naar zo’n instantie moet. 😀

Als je je verdedigt, ben je wantrouwig of agressief. Of ze zeggen dat je alleen maar over jezelf praat. Of dat je zo graag naar jezelf luistert. Verdedig je je niet, dan ben je een doetje. In alle gevallen ben je je kind gelijk kwijt, als het Jeugdzorg betreft. En je PGB of word je niet meer behandeld door je arts enzovoort. Dossiers sturen doen ze niet aan, want ze willen niet dat jij leest wat zij allemaal uitfrutten daar.

Nou, ik heb vandaag dus ontdekt hoe het allemaal in elkaar steekt. Tijdens het koken heb ik er gauw een vid van gemaakt (een video) en die kun je hier vinden. Bekijk hem ook vooral op Youtube, want anders telt ie de bezoekers niet en dan lijkt het net alsof niemand hem ziet. En niet vergeten: effies een like geven he! En delen 😉

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction