Overgewicht door vocht en hormonen: uitleg én oplossing

Overgewicht door vocht en hormonen: uitleg én oplossing

Als je met overgewicht kampt en daar hulp bij zoekt, krijg je onmiddellijk het volgende te horen: je eet verkeerd en moet op dieet. En dan deze: je beweegt niet genoeg en moet eens naar de sportschool. Overgewicht wordt altijd geassocieerd met het vasthouden van vet. Maar ik ben er eens een aantal keer ingedoken en ik heb gevonden hoe het écht in elkaar zit. Deze en alle kennis over gezonde voeding en kruiden op mijn website is traditionele kennis uit mijn vaderland Griekenland. Met behulp van mijn
helderziende gave heb ik alles geverifieerd voordat ik het hier opschreef.

Het is ongelofelijk dat mensen die hier tussen de vier en de tien jaar voor studeren en hier hun inkomen uithalen, dit nooit hebben uitgezocht. Mensen gaan steeds extremere diëten proberen:

  • Koolhydraatarm, wat een kwelling is en ook een enorme aanslag op je lijf én leven;
  • steentijddieet of paleo, wat gewoon ontzettend ongezond is. Je mag immers (bijna) geen brood en geen fruit? Dat slaat nergens op!
  • veganistisch of vega, waardoor je weer allemaal andere tekorten oploopt. Niet alleen vitamine B12, maar wat dacht je van ijzer? Ja! Ik ben ook vegetariër geweest en dat is één van de vele oorzaken geweest voor de MS, die ik later kreeg. Bovendien word je echt niet vrolijker van zulke diëten! Kijk maar eens naar wat ik heb gevonden over hoe het écht in elkaar steekt allemaal.

 

Overgewicht door vet of vocht?

Ten eerste houden maar heel weinig mensen vet vast. Van vet krijg je een hoog cholesterol met als gevolg hart- en vaatziekten, maar geen overgewicht! Daarbij is het ook niet waar dat de suiker uit je voeding in vet omgezet zou worden en al helemáál niet als die uit fruit komt. Fruit houdt je juist slank en gezond! Ja, ook druiven en bananen! Witte suiker is niet echt goed voor je gebit en je kunt er nachtmerries en angsten van krijgen, maar dik word je er niet van. Ruwe rietsuiker is zelfs gezond! Er zit heel veel magnesium in, mangaan, L-cysteïne en fosfor. Vet vasthouden komt door te veel (echte) boter en ander vet, zoals jus en frituurvet.

Mensen met overgewicht houden dús vocht vast, want een andere optie is er niet: het is óf vet óf vocht. Dan krijg je de volgende vraag en die luidt: wát is dat vocht dat je vasthoudt en hoe komt dat dan? Dat heb ik uitgezocht en dankzij alléén de Wikipedia – de enige plek waar dit uitgelegd werd! – ontdekte ik dat het om lymfe gaat. Het vocht in je lymfevaten, dat voor je vochtbalans zorgt, heet lymfe en zit ook in vaten, net als je bloed. Op plekken waar lymfeklieren zijn, zoals je oksels, heupen en keel, lekt soms een klein beetje bloed naar je lymfevaten. Als dit het geval is, krijg je te veel lymfe en zwel je op. Dat hoeft niet alleen plaatselijk te zijn! Als je een verstoorde vochtbalans hebt, betekent dat dat je te veel lymfe hebt: de verhouding tussen bloed en lymfe is dan niet goed.

Het komt doordat er te veel natrium in je bloed zit en te weinig natrium in je voorhoofdholte. Het wordt met andere woorden niet goed vervoerd door je bloed heen en daar kun je zelf al wat aan doen: geconcentreerd bosbessensap of zwartebessensap drinken. Daardoor krijg je een heleboel extra kracht, die je kunt gaan inzetten om af te vallen.

Ik kan je helpen voor de juiste dosis en hoe je de rest van je dieet hieraan kunt aanpassen, zodat je jezelf ondersteunt en niet ondermijnt bij je genezingsproces. Je dient ook je vitamine D aan te vullen en ook dat moet je met beleid doen. Niet zomaar maandenlang iedere dag enorme hoeveelheden nemen, want zo werkt het gewoon niet.

 

Overgewicht door hormonen

Nog erger vind ik het volgende: heel veel vrouwen blijven altijd maar dik na hun zwangerschappen. “Ja, hormónen”, zegt de dokter dan. “Kunnen we weinig aan doen”. Maar ja, dan moet je net mij hebben met mijn rotsvaste geloof in oplossingen en mijn ongeëvenaarde honger naar kennis. Ik ben het dus eens gaan uitzoeken en het antwoord was doodsimpel! Oestrogeen en progesteron. Nogmaals: dit is geen kwestie van jezelf zonder na te denken, volpompen met vitaminepillen en geconcentreerd sap. Je moet ook weten welk sap je moet hebben en wat je verder moet eten of doen. Anders werkt het gewoon niet en dat is toch jammer!

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Volgend berichtLees meer artikelen

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.