Overdag moe en ‘s nachts wakker: pijnappelklier

Overdag moe en ‘s nachts wakker: pijnappelklier

Wat je pijnappelklier allemaal voor je doet

Vandaag een stukje informatie over je pijnappelklier en diens activiteiten. Zoals je mogelijk weet, maakt dat piepkleine hersenkliertje melatonine aan. Dat is een hormoon of neurotransmitter, zoals het ook wel genoemd wordt en in de wetenschap dénkt men dat melatonine je alleen maar in slaap brengt. Daar zitten ze voor de helft goed mee, want melatonine zorgt er ook voor dat je succes hebt in je leven. Dat je goed kunt slapen, betekent eigenlijk gewoon dat je succes hebt met slapen! Inmiddels weet ik exact hoe het behoort te werken en dat is als volgt:

 

  • ‘s Avonds krijg je een vette lading melatonine door je heen en dan word je slaperig.
  • Overdag krijg je allemaal kleine stootjes melatonine door je heen en dan krijg je succes bij alles wat je aan het doen bent.

 

Is nu de boel verstoord, dan schieten er overdag scheuten melatonine door je lijf heen. Gevolg: je voelt je moe en lamlendig. ‘s Nachts krijg je kleine stootjes ervan en dat is niet genoeg om te kunnen slapen. Met ‘s nachts bedoel ik overigens de uren waarop je slaapt. Als je nachtdienst hebt bijvoorbeeld, past de melatonine zich normaliter aan en blijf je wakker tijdens je dienst. Overdag slaap je dan. Gebeurt dat niet, dan is er dus iets verstoord in je pijnappelklier of anders wel in je thalamus. Daarvoor verwijs ik je even naar het vorige artikel, want daar leg ik alles uit.

 

De oplossing: laos!

laos-galanga
Laoswortel. Het poeder is beigekleurig en ruikt geurig

Om je pijnappelklier weer aan de praat te krijgen, is een kuurtje nodig van specifieke voeding, die de boel weer aan het werk dient te zwengelen. Of voeding: het is een keukenkruid, dat vol zit met melatonine en dat je hersenen weer aan de praat helpt: laos! Het komt uit Indonesië en wordt overal in het verre oosten geteeld. Ik zie dat de medische wereld weer bezig is met foute dingen vertellen. Ze beweren dat laos tegen kanker zou helpen. Tja, succesvolle celdelingen misschien, waardoor je geen tumor krijgt, maar dat is toch zeker niet de hoofdmoot van laos! En ook niet van genezing van kanker. Bovendien heb je in ieder geval ook sinaasappelsap nodig en nog wel een boel meer ook, om zo’n erge ziekte te genezen.

Laos heeft als hoofdtaak het correct doen functioneren van je pijnappelklier, de baas van je hele hersenpan. Dat heeft tot gevolg dat je succesvol bent of wordt en goed kunt slapen, maar ook dat je geen geestelijke ziektes meer kunt krijgen. Als je pijnappelklier goed werkt, werkt je linker hersenhelft ook goed en dan kun je nooit psychische klachten hebben. Je kunt je wel een keer wat neerslachtig of boos voelen, maar je verwerkt je emoties allemaal razendsnel en koestert nooit wrok of jaloezie. En dat maakt je psychisch gezond.

Het laatste jaar heb ik vrij veel laos gebruikt. Ik ontdekte dat je er niet per se rijst voor hoeft te maken, want ook in bijvoorbeeld tomatensoep of -saus is het hartstikke lekker. Het heeft een verzachtende smaak, waardoor het in heel veel eten wel past en als je van smoothies houdt, kun je daar ook wel wat doorheen doen. Probeer maar uit wat het doet en waar je het bij vindt passen. Het is verkrijgbaar als gemalen kruid en als je een Indische toko weet te vinden, ook wel als wortel. Die is heel zacht, veel zachter dan gember bijvoorbeeld. Je hebt geen bijl nodig om er wat af te hakken voor in je eten.

Plus om je pijnappelklier weer helemaal goed aan het werk te zetten om de melatonine door je heen te laten stromen, heb je ook healing van mij nodig. Een beetje laos helpt een handje, maar ziektes en klachten zitten altijd helemaal vast in je systeem en dan is een kruid echt niet voldoende om ervan te genezen. Zoals ik altijd vertel: traumaverwerking à la Sophia is nodig, werken aan je zelfvertrouwen en ik moet ook energetisch wel een en ander doen.

 

 

© Vassiliou Empowerment

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: