Lang niet alles wat ik ontdekt heb over hoe je écht geneest van welke ziekte ook, is bekend in de (medische) wetenschap. Dat is ook de reden waarom niemand anders kan wat ik kan en ik voorlopig de enige persoon ter wereld ben, die ooit genezen is van MS. En ook de enige die ook veel andere mensen heeft genezen van zogenaamd ongeneeslijke ziektes. Ziektes zijn best te genezen, als je maar het geduld, de toewijding en de logica bezit om uit te vissen hoe het werkt. Toch vind ik het van belang om de wetenschap bij mijn werk te betrekken en daar is deze pagina voor. O ja: sommige links in dit artikel werken de ene keer wel en de andere keer niet, omdat het vaak wetenschappelijke onderzoeken zijn. Die worden verplaatst of verwijderd na verloop van tijd.

 

Voedingsstoffen

Ik heb een heleboel studies gevonden, die een mooie samenwerking aantoonden tussen verschillende voedingsstoffen. Er wordt gezegd dat kalium natrium absorbeert en dat is ook mijn bevinding, hoewel ik ‘kalium reguleert het niveau van natrium’ een nog correctere uitdrukking vind. Verder vond ik studies over bioflavonoïden, quercetine en resveratrol in combinatie met vitamine C (ascorbinezuur). Zo kun je in de VS vitaminepillen kopen met ascorbinezuur en quercetine of resveratrol. Deze combinaties kun je zo opzoeken op het internet. Er werd op dat moment ook een onderzoek gestart naar de vraag of toevoeging van biotine aan prednison-medicijnen zou helpen tegen haaruitval, een groot nadeel van prednison.

Veel meer dan dit is niet mogelijk om te vinden in de reguliere wetenschap, die er al moeite mee heeft om zich bezig te houden met voeding, die mogelijk een genezende werking kan hebben. Ze onderzoeken dat ook niet, omdat ze het moeilijk vinden om daar correcte resultaten op te verkrijgen. Erg jammer, want naarmate mensen meer zichzelf worden en genezen, nemen ze chemische medicijnen steeds minder goed op.

Hier is een voorbeeld van ascorbinezuur met quercetine.
Ascorbinezuur met resveratrol vind je hier.
Ascorbinezuur met bioflavonoïden: een voorbeeldje uit vele.

Natrium en kalium voor bloeddruk als voorbeeldje.
Prednison en biotine: een paar jaar geleden werden er mensen gezocht om als proefkonijn te dienen voor een studie over haaruitval en nu is er niets meer te vinden. Maar overal op het internet wordt mensen met haaruitval door prednison wél aangeraden biotine te slikken. De combinatie is dus bekend.

Omega vetzuren en vitamine D: even een link naar een potje met deze combinatie uit een webwinkel. Ook déze combinatie is dus bekend in de wetenschap.
Hier nog een kleine studie over Omega-3 met vitamine D.
Leuk: linolzuur wordt in verband gebracht met vitamine E in plaats van vitamine A, waar het bij hoort. Uiteindelijk werken alle voedingsstoffen samen, dus zo slecht is deze vondst niet. Alleen zou het beter werken en geen bijwerkingen meer geven, als er ook vitamine A werd toegevoegd.

 

Hersenen

Maar ik wilde eigenlijk ook wel meer weten over wat ik in de hersenen vond. Mensen gebruikten tot een paar jaar geleden de normaliter heel gewone hersenfunctie om iemand te beïnvloeden met wilskracht en overtuigingskracht. Die functie maakten ze heel groot door zich erop te concentreren, waardoor het brein gammagolven ging aanmaken. Allemaal bekend in de wetenschap. Dan maakten ze contact met die ander en floep! daar beïnvloedden ze die persoon. Hier wat artikelen over zaken die ik heb ontdekt.

 

Gebied van Wernicke:

Dat kun je hier vinden. Ik heb een lang artikel over dat onderzoek gevonden.
Dit artikel gaat over het Korsakovsyndroom, dat je kunt oplopen door overmatig alcoholgebruik.
En het Korsakovsyndroom wordt weer in verband gebracht met het gebied van Wernicke.
Hier een artikel over iemand met schade aan het gebied van Wernicke, die beter in taal werd doordat er aan zijn bloeddruk werd gewerkt. Dat werken aan de bloeddruk gaat dus via natrium en ijzer.

Algemeen:

Wat ik ook tegenkwam, was een studie over een beschadiging aan de linker hersenhelft, die schizofrenie hielp veroorzaken. Klopt met mijn bevindingen dat je mentale ziektes oploopt, als je linker hersenhelft minder goed functioneert.
En ik vond een artikel over hoe hersenfuncties beter gaan werken, als ze beter doorbloed worden. Dat krijg je gedaan door je ijzer aan te vullen. De link werkt alleen helaas niet meer. Jammer!

Wat ik vond, terwijl ik aan het zeilen was over YouTube, is hoe artsen zelf de wetenschap vet misbruiken om er de meest onzinnige overtuigingen op na te houden over hoe je wel en niet ziek wordt, hoe je zou moeten eten enzovoort. Hier even een voorbeeldje van nota bene een hoogleraar neurologie – gespecialiseerd in Alzheimer – aan Harvard University, dr. Rudy Tanzi, die beweert dat plantenetende dieren geen Alzheimer zouden krijgen en dat wij mensen daarom maar vegetarisch zouden moeten zijn. Wij hebben halflange darmen en die geven aan dat we zowel plantaardig als dierlijk voedsel dienen te eten …

 

 

Kleine hersenen:

Hier iets over waar precies actie is op het moment waarop de motorische gebieden getest worden. Daar blijkt min of meer uit dat de linker hersenhelft meer betrokken is bij passieve zaken zoals luisteren. De rechter is meer betrokken bij meer actieve zaken. In deze studie gaat het daarbij over spreken vs luisteren. Klopt ook weer met mijn bevinding dat je rechter hersenhelft het belangrijkst is voor de motoriek.

Een studie over betrokkenheid van het cerebellum (de kleine hersenen) bij regulering van gedrag kun je hier vinden. Dat gaat niet alleen over betrokkenheid van de kleine hersenen bij bepaalde neurologische stoornissen, maar het gaat echt over het in de hand hebben van je gedrag. Ik vertel immers altijd dat dat uit je kleine hersenen komt.

 

Het zelfherstellende vermogen

Dat zou ik nog bijna vergeten: het zelfherstellende vermogen van de mens. Daar moet de wetenschap toch ook van alles over weten. Ik kom wel eens artikelen tegen waarin ik lees dat medici proberen het zelfherstellende vermogen van patiënten te laten werken. Ik dus zoeken … en ik vond echt een paar juweeltjes.

Hier een leuk onderzoek, waarin gesteld wordt hoe sterk het zelfherstellend vermogen wel moet zijn: moet je maar eens kijken hoe sterk het placebo-effect werkt!
Hier is een boek op Google Books over het zelfherstellende vermogen: Integration and Self Healing. Zo zijn er meerdere!
Hier nog een boek over yoga en ayurveda: Yoga and Ayurveda: Self-healing and Self-realisation. Als je met ‘zelfrealisatie’ bedoelt dat je je bewust bent of wordt van wat je allemaal zelf bijdraagt aan je leven (in positieve en negatieve zin), waardoor je je leven zelf beter kunt sturen, ben ik het er helemaal mee eens.

Ook heeft de Indiaas-Amerikaanse arts en auteur Deepak Chopra samen met dr. Rudolph Tanzi van Harvard University een aantal boeken geschreven over het helen van DNA en het zelfherstellende vermogen. Een paar titels zijn Super Genes, Superbrain en The Healing Self.

 

Limbisch systeem:

Een studie over de samenwerking tussen het limbische systeem en de frontale cortex bij genezing van depressies. En toen deed de link het dus niet meer. Jammer toch!

 

Energetische waarnemingen:

In de kwantumfysica is bijvoorbeeld waargenomen dat binnenin cellen en atomen fotonen zitten: lichtdeeltjes. Dat zien die wetenschappers als ze heel diep focussen en inzoomen. Als ze daarna weer zouden uitzoomen met datzelfde beeld voor ogen, zouden ze mogelijk zien dat die lichtdeeltjes samen een lichaam vormen: het engelenlichaam waarvan ik altijd vertel dat niet iedereen, maar sommige mensen wel, dat hebben. In het boek What the bleep do we know? staan beschrijvingen daarvan en verder vast ook wel in onderzoeken.