Over Sophia Vassiliou

aristotelous

Het Aristotelesplein in Thessaloniki

 

Sophia Vassiliou studeerde na het gymnasium Franse en Griekse letteren, eerst aan de UvA in Amsterdam en toen aan de AUTH, de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki. Tijdens haar studie specialiseerde ze zich sociologische en antropologische taalkunde en in de verbanden tussen taal, beschaving en bewustzijn. Ze gaf cursussen Nederlands aan studenten en personeel van de universiteit. Daarnaast studeerde ze muziek aan de Centrale Muziekschool (Κεντρικό Ωδείο) en haalde ze Sorbonne II, een docentenopleiding Frans aan het Institut Français de Thessalonique. In Amsterdam voltooide ze bovendien de opleiding tot directiesecretaresse aan Schoevers Opleidingen. Na haar studie volgde Sophia een opleiding tot NT2-docent in Zwolle en een docentenopleiding klassieke talen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tenslotte volgde ze een marketingcursus bij Laura Babeliowsky, die haar groot succes bezorgde in de trainingsbusiness.

Sophia was jarenlang zangeres in Griekse muziekclubs. Repertoire: Griekse rembetika, Griekse pop en mooie muziek, buitenlandse (pop)muziek, zoals nummers van Mariah Carey, Whitney Houston, Edith Piaf en jazz. Ze werkte ook met beroemde collega’s, zoals Paschalis, Stamatis Kókotas, Marina Vlacháki (partner van wijlen de kanjer Stratos Dionysiou) en jazz-artieste en lerares Vicky Almazidou. Haar uitgebreide kennis van Griekse taal, muziek, kookkunst en traditionele geneeskunde, maar ook van het antieke, het Byzantijnse en moderne Griekenland en in het algemeen haar kennis over geschiedenis en culturen bleken later cruciaal voor haar werk als genezer.

Terug in Nederland en inmiddels moeder, gaf ze vijf jaar lang les op middelbare en beroepsscholen. Het werk was echter te zwaar voor haar gezondheid en zo werd ze heel succesvol als taaltrainer en directeur van Parnassós Talen, dat gevestigd was in het bedrijvencentrum van Wageningen. Tevens werkte ze in die tijd bij een aantal projecten in de inburgering als docent en projectleider. Een greep uit haar klanten en opdrachtgevers: Stichting Marin, Unilever, Teeling Petfood, Menzis, Novartis, Wageningen University and Research center, Aramco en Sodexho, LTP, UWV Arnhem, Melkweg Holland, Campina, Friese Poort Bedrijfsopleidingen, Agri Retail (leverancier van Boerenbond en Welkoop), Sparq Amstelveen, Vertaalbureau Concorde Groep, NCB Projecten, Language Partners, Emons Cargo en Gabriel Tsaligopoulos Translation Agency.

Genezen was misschien niet haar werk, maar Sophia Vassiliou is zeker geen leek op dat gebied. Ze las in haar jeugd al een aantal boeken van Carl Jung en was als kind al zeer geïnteresseerd in psychologie en natuurgeneeskunde. Vooral in de behandelkant van de psychologie, die Jung zo voorstond en waar hij veel werk voor heeft verricht. Hij kreeg voor zijn tijd behoorlijk wat psychische ziektes genezen en Sophia leerde veel van hem uit zijn boeken. Ook las ze veel zelfhulpboeken en andere therapeutische werken, waaronder boeken van Alfred Vogel, kruidenleer van Mellie Uyldert, over eetbuien van Johanna Kortink, verschillende boeken van Deepak Chopra over gezondheid en succes en Masaru Emoto over water. Over psychologie las ze Conny Zweig en Jeremiah Abrams en ze las Michel Foucault, die ze van haar studie kende. Verder las ze over succesvol worden, opvoeding enzovoort bij Stephen Covey, Thomas Gordon, Elaine Aron, Wendy Lammers van Toorenburg, Daniel Goleman, Dr. Sears over gezondheid en een liefdevolle opvoeding van kinderen, Lillian Too over feng shui, boeken over Tao, de Bhagavad Gita, over Avatars, Brandon Bays over The Journey, Byron Katie over The Work, Hans ten Dam over reïncarnatietherapie en verschillende boeken van March & McEvers over astrologie om verschillende persoonlijkheden van mensen beter te begrijpen.

Zelf had ze een existentieel trauma doordat ze als baby afgestaan was en geadopteerd, maar ze wist dat er meer aan de hand was. Anders kon ze nooit zóveel tegenslagen in haar leven krijgen, want die had ze altijd al en die veroorzaakte ze niet zelf door domme keuzes te maken. Ze wilde meer succes hebben en ging erover lezen en allerlei therapieën uitproberen. Door regressietherapie op zichzelf uit te oefenen – opgepikt tijdens het volgen van sessies hierin en door boeken van de opleiding tot regressietherapeut te lezen – ontdekte ze nog meer trauma’s die ze als baby gehad heeft en kreeg ze het voor elkaar die te genezen. Dat ging niet alleen door de genezing te visualiseren, maar ook door er diep over na te denken en op fijnstoffelijk niveau de trauma’s uit haar hersenen te verwijderen. Dit paste ze ook toe op haar kinderen, toen die het moeilijk kregen en op steeds meer mensen, omdat ze er zoveel succes mee had. Dat succes had als reden dat Sophia bekende therapieën, zoals de Helende Reis en reïncarnatietherapie, op een nauwkeuriger manier toepaste, waardoor ze meer diepgang kregen en mensen tot op celniveau en dieper nog begonnen te genezen. Ook leerde ze hoe ze muziek als therapie kon inzetten, door te ontdekken welke muziek helend is en wat die geneest.

koeien

Tegenwoordig woont Sophia Vassiliou vlakbij Leeuwarden in Friesland

Sophia vond de volledige oplossing voor ziektes, stoornissen, tegenslagen en andere klachten, toen ze een zo moeilijke periode doormaakte met ziekte en ongeluk, dat ze geen hoop meer had om daar ooit weer uit te komen. Wat doe je in zo’n situatie? Sophia had een academische achtergrond in talen, communicatie en muziek. Geen medische training, maar ze moest wel genezen van ernstige en snel voortschrijdende verlamming, omdat haar gezin haar nodig had. De huisarts en neuroloog lieten haar ijskoud in de steek, omdat ze zelfs niet in staat waren de progressieve MS die haar teisterde, op te sporen op een scan. Dit gebeurt bij heel veel patiënten en die staan letterlijk in de kou. De alternatieve geneeskunde kende alleen peperdure voedingssupplementen en een steentijddieet, waar ze nog veel zieker door werd. Ze ging dus verder op haar pad van genezing, waarmee ze al de eerste successen had geboekt. De oplossing diende zich aan, toen haar man uit het hiernamaals haar kwam helpen om uit alle methodes uit de traditionele en moderne geneeskunde de elementen te gebruiken, die de tand des tijds hadden weerstaan. Hij hielp haar deze schat aan kennis aan te vullen met kennis die vergaan is, waardoor de enige echte manier om te genezen van alle ziektes, aandoeningen, stoornissen en zelfs van ongeluk en tegenslagen ontstond.

Sophia is inmiddels al jaren genezen van MS, heeft ook een tientallen jaren oude dubbele hernia weten te bedwingen en is nu bezig haar versleten rug, ziekte van Crohn en linker nekslagader die haar beroertes bezorgt, te genezen. Ze hielp ondertussen honderden mensen van ziektes af, maar ook van een niet vervullend en onsuccesvol leven. Sophia coachte en genas met een ongekend succes. Van heinde en verre kwamen de mensen haar opzoeken: uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Sri Lanka, Bonaire, Suriname, Afghanistan, Algerije, Marokko, Griekenland, Turkije, Rusland, Oekraïne en Iran. Op de pagina getuigenissen is een kleine greep uit haar genezen patiënten te zien.

 

Dank je voor alles wat je voor me gedaan hebt. Je verdient een lintje
-Een patiënte