aristotelous
The Aristoteles Square in Sophia’s city Thessaloniki

 

“Datgene in onszelf wat we niet tot ons bewustzijn laten doordringen, doemt in ons leven op als het noodlot”
Carl Gustav Jung

 

Na het gymnasium studeerde Sophia Vassiliou Griekse en Franse letteren, eerst aan de Uva (Amsterdam) en daarna aan de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki (AUTH), Griekenland. Ze specialiseerde zich in sociolinguïstiek en antropologische taalwetenschap en studeerde af op onder andere een studie over de link tussen taal, beschaving en bewustzijn. Ze gaf les aan studenten en medewerkers van de AUTH, mocht promoveren in de didactiek en taalwetenschap en lesgeven in Griekse taal aan de taalschool voor nieuwkomers in Thessaloniki. Ze koos er echter voor om in Nederland een gezin te stichten.

gr-filosofiki
Η Φιλοσοφική Σχολή, The Humanities Faculty in Thessaloniki

Jarenlang was Sophia zangeres in muziekclubs in Griekenland en studeerde ze zang aan de muziekschool (Κεντρικό Ωδείο). In Nederland begon ze met het geven van afstandscursussen Grieks voor het NTI en later gaf ze Nederlands en Frans op basis- en middelbare scholen en het mbo. Ze volgde een docentenopleiding aan de universiteit van Nijmegen in Latijn en Grieks, maar stopte met het lesgeven op scholen om haar eigen talencentrum te starten: Parnassós Talen. Onder haar klanten mocht ze onder andere deze bedrijven tellen: Stichting Marin, Unilever, Monsanto, Teeling Petfood, Menzis, Novartis, Actelion Pharmaceuticals, Wageningen University and Research center, Aramco en Sodexho, LTP, UWV Arnhem, Melkweg Holland, Campina, Friese Poort Bedrijfsopleidingen, Agri Retail (leverancier van Boerenbond en Welkoop), Sparq Amstelveen, NCB Projecten, taleninstituten Language Partners en NIOW, Emons Cargo, Vertaalbureau Concorde Groep en Gabriel Tsaligopoulos Translation Agency.

Precies op het moment waarop haar bedrijf op topniveau presteerde en ze een goede balans met haar gezin had, werd Sophia ziek van progressieve MS. Ze begon in rap tempo te verlammen en binnen anderhalf jaar raakte ze tot haar longen verlamd. Langer dan een halfjaar zou ze het niet meer redden en ze zou de verstikkingsdood sterven, twee jonge kinderen zonder vervangend adres achterlatend. Met pijn in haar hart sloot ze haar talencentrum, want een bedrijf leiden, trainingen geven en leiding geven aan andere trainers kon ze niet langer. De reguliere artsen weigerden enige hulp aan haar, omdat de MS zoals zo vaak gebeurt, niet zichtbaar scheen te zijn op hun scan. De alternatieve arts kwam aan met een zak vol voedingssupplementen en een steentijddieet, waar Sophia zo mogelijk nog zieker van werd. Ze moest zichzelf zien te genezen, want ze kon haar kinderen niet zonder slag of stoot achterlaten. Ze had een 34 jaar later door de fysiotherapeut ontdekte dubbele hernia en een wél correct gediagnosticeerde chronische ziekte van Lyme, die haar COPD, hersenbloedingen en de ziekte van Crohn had opgeleverd. Ze toog dus snel aan het werk en boekte al gauw resultaten met de MS en de COPD.

Jaren later kwam de aap uit de mouw: er bleek een valse schizofrenieverklaring in haar medische dossier te zitten. Een psycholoog waar haar adoptieouders tientallen jaren terug geweest waren en die Sophia één keer kort had gezien, had zonder haar te testen en alleen van horen zeggen dat haar biologische moeder mogelijk schizofreen zou zijn, dit totaal onprofessionele document opgemaakt. Daar waar ze als mens, als moeder, als ondernemer, docent en coach altijd een uitstekende reputatie had gehad, werd dit document heimelijk tegen haar misbruikt, toen ze met heel veel succes andere zieke mensen begon te genezen. Toen het papier in handen van Veilig Thuis Arnhem terechtkwam, werd de jacht op haar gezin en praktijk officieel geopend. Veilig Thuis ging onmiddellijk naar de kwakzalverij om Sophia als moeder én als genezend coach zonder enig contact of onderzoek landelijk in diskrediet te brengen. In Griekenland had dr. Kaprinis, hoogleraar psychiatrie en één van de beroemdste psychiaters van Europa, tot haar kennissenkring behoord. Ze had hem een keer om raad gevraagd over haar studie en hij had haar er toen even bij verteld dat ze psychisch volkomen gezond was. En dat was correct. Het maakte echter niet uit wat Sophia zei of deed en met de hetze tegen alternatieve geneeswijzen was het heel gemakkelijk om haar hele leven te verwoesten, zowel privé als professioneel. Het allerergste was dat haar kinderen er slachtoffer van werden, toen de school van haar jongste zoon en haar ex-echtgenoot van Veilig Thuis te horen kregen over de leugencampagnes. Er werkten artsen, advocaten, rechters, hoogleraren van universiteiten en mensen uit de Eerste Kamer aan mee, die haar niet eens kenden, maar onprofessioneel genoeg waren om zich zonder enig bewijs tegen haar te laten ophitsen. Vreemd genoeg waren alle hoogleraren en andere hooggeplaatste mensen die haar wél kenden, zeer positief over haar. Maar wie het ook voor haar opnam: Sophia’s leven moest en zou met de grond gelijkgemaakt worden en dat proces bleek niet te stoppen.

Nu was genezen wellicht niet haar officiële werk, maar Sophia Vassiliou was beslist geen leek op dat gebied. In haar jeugd was ze al zeer geïnteresseerd in psychologie en natuurgeneeskunde en las ze boeken van Carl Jung. Ze dacht aan dr. Noam Chomsky, één van de grootste geleerden ter wereld die net als zij taalwetenschapper was, maar op wereldniveau respect ontving op alle gebieden van het leven, tot politiek aan toe. Tijdens haar studie had Sophia onder andere de psycholinguïstiek bestudeerd en studie gedaan op meerdere psychologische en zelfs psychiatrische onderwerpen via Jacques Lacan, Michel Foucault, Louk Hulsman en anderen. Als deze mensen zich mochten bemoeien met velerlei maatschappelijke onderwerpen, mocht zij toch ook onderzoek doen naar haar gezondheid en die van anderen? Ze hoefde toch niet nodeloos te overlijden, terwijl haar naam onterecht werd bezoedeld en haar kinderen daardoor geen leven meer zouden hebben? En waarom mocht ze geen andere mensen genezen? Moest iedereen maar ziek blijven dan? Ze ging de ongelijke strijd aan en publiceerde wekelijks op haar blog wat ze allemaal ontdekte over hoe ziektes écht veroorzaakt worden en hoe ze wél kunnen genezen. Ondertussen stuurden een aantal reguliere artsen en alternatieve behandelaars mailings rond naar collega’s en cliënten met leugens over dat Sophia een oplichtster zou zijn. Daarom staat haar pagina met getuigenissen ook zo vol!

Taal – de hoofdmoot in haar leven – bleek de sleutel om ziektes te genezen. Ziektes en aandoeningen zitten op slot met woorden en zinnen en als je die op een bepaalde manier terugvindt en benoemt, zet genezing in. Sophia heeft exact de juiste studie gedaan om die ene genezer te worden, die ziektes écht kan genezen. Daarnaast is ze helderziend en kan ze in het hiernamaals antwoorden vinden op alle levensvragen over gezondheid en nog veel meer onderwerpen. Al vele jaren behandelde ze op haar eigen verbeterde manier shocks en trauma’s van haarzelf en haar kinderen, dus ze hoefde alleen nog maar de volgende stap te zetten om het werk professioneel te gaan doen. Ze had zichzelf geschoold door middel van boeken van de Griekse arts Hippocrates en filosoof Aristoteles, dr. Deepak Chopra, dr. Masaru Emoto, (dr.) Alfred Vogel, kruidenspecialiste Mellie Uyldert, diëtiste Johanna Kortink, kinderarts dr. Sears, dr. Thomas Gordon over opvoeding en zelfstandigheid. Ze las jungiaanse psychologen Conny Zweig en Jeremiah Abrams, succescoach dr. Stephen Covey, dr. Elaine Aron over hoogsensitiviteit, Daniel Goleman over emotionele intelligentie. Ze las over Tao, de Bhagavad Gita, over Avatars, leerde The Journey van Brandon Bays en The Work van Byron Katie en verbeterde die therapieën. Hans ten Dam las ze over reïncarnatietherapie, Lillian Too over feng shui en ze schoolde zich via March & McEvers in astrologie om verschillende persoonlijkheden van mensen beter te begrijpen, waardoor ze nog weer beter kon genezen. Dit zijn allemaal wetenschappers, die de maatschappij positief hebben weten te beïnvloeden en die een eerste opening hebben gecreëerd naar de mogelijkheid om écht gezond en gelukkig te leven.

Toen Sophia Vassiliou haar eigen vroege kindertijd bestudeerde, vond ze tot haar enorme schrik een periode van 5 jaar lang ernstig kindermisbruik door haar adoptieouders. Ze zag dat het iedere keer weer de Raad voor de Kinderbescherming was, die er een stokje voor stak dat ze betere ouders kreeg. Niet alleen dat: vlak voordat ze vijf jaar oud werd, wisten ze haar geheugen met een voorloper van de psychologische programmeertruc EMDR. Daardoor zat ze haar leven lang opgescheept met onverwerkbare fysieke trauma’s en zoals iedere arts en jeugdwerker weet, word je daar in je volwassen leven chronisch ziek van. Ze probeerde er met de Kinderbescherming over te praten, maar die weigerde iedere dialoog door onbeschoft de verbinding te verbreken. Op school was haar altijd gezegd dat ze haar best zogenaamd niet deed met schrijven, gym en handwerken, maar de waarheid bleek te zijn dat de basale ganglia in haar hersenen beschadigd waren. Dit was ook zichtbaar op een scan uit het ziekenhuis. Sophia wist nu dat al haar chronische ziektes moedwillig veroorzaakt waren in de eerste vijf jaar van haar leven, waarin ze meermalen zelfs maandenlang in een sanatorium had gelegen met ernstige botbreuken aan haar rug, nek en arm. De Kinderbescherming en Veilig Thuis maakten bovendien extra misbruik van haar trauma’s door haar letterlijk op alle vlakken te saboteren en haar kinderen te bedreigen. De trauma’s verwerkte ze allemaal binnen twee maanden tijd, waarop de ziekte van Crohn genas en ze alleen nog de resten van de ziekte van Lyme overhield.

oleander-rond

 

Sophia coachte en genas tot nu toe patiënten en cliënten uit Nederland, Griekenland, België, Duitsland, Frankrijk, Sri Lanka, Australië, Bonaire, Suriname, Afghanistan, Turkije, Algerije, voormalig Joegoslavië, Polen, Tsjechië, Oekraïne, Marokko en Iran. Op de pagina getuigenissen staan wat voorbeelden van genezen mensen.

 

Dank je wel voor alles wat je voor me hebt gedaan. Je verdient een lintje
-een ex-patiënt

 

 

Sluit Menu