aristotelous
Sophia’s city Thessaloniki

 

Na het gymnasium studeerde Sophia Vassiliou Franse en Griekse letteren, eerst aan de UvA en daarna aan de AUTH, de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki (Griekenland). Ze specialiseerde zich in sociolinguïstiek, het onderwijzen van de moedertaal en de link tussen taal, beschaving en bewustzijn. Ze haalde Sorbonne II voor Frans, de bevoegdheid om Nederlands aan anderstaligen te geven (NT2) en studeerde zang aan de muziekschool.

Vijfentwintig jaar lang gaf ze les: op scholen, in de inburgering en in-company met haar eigen talencentrum Parnassós Talen. Veel bekende en internationale bedrijven waren haar zeer tevreden klanten en haar zaken liepen uitstekend. Toen ze rond 2011 ziek werd van progressieve MS, kon ze geen les meer geven en geen bedrijf meer leiden. Ze moest zien dat ze overleefde, want haar gezin had haar nodig en de artsen, zowel regulier als alternatief, lieten haar in de steek. Zo ging ze onderzoeken wat mensen ziek maakt en wat mogelijk ook weer beter maakt. Ze ontdekte dat ze helderziend was, de hele energetische wereld kon zien en daar blokkades kon weghalen. Toen ze dat deed en daarbij op alle mogelijke manieren uitzocht hoe ziektes in elkaar staken, overleefde en genas ze ernstige verlamming die al in haar longen zat. Zonder haar diepgaande onderzoek en genezingswerk had ze daarmee nog hoogstens drie maanden zeer pijnlijk overleefd, voordat ze de verstikkingsdood was gestorven en twee kinderen had achtergelaten.

Ze had echter ook de chronische ziekte van Lyme die een heleboel complicaties en co-infecties met zich meebracht, waaronder COPD en een afwijking in het zenuwstelsel, waardoor ze constant beroertes kreeg. Tenslotte had ze een dubbele hernia, die nooit ontdekt was door al die artsen en die haar fysiotherapeut eindelijk in 2019 bevestigde, zodat ze die ook kon genezen. Het duurde jaren, omdat niemand ooit nog genezen is van dergelijke ziektes en de kennis over hoe je dat geneest, allemaal eerst door haar ontdekt diende te worden. Toch lukte het haar, maar dat werd haar niet in dank afgenomen. Ze werd uitgemaakt voor charlatan door jaloerse artsen en therapeuten, die haar blijkbaar liever dood hadden gezien met alle gevolgen van dien voor haar kinderen, die geen plek hadden om naar toe te gaan na hun moeders overlijden. Zelfs de keiharde bewijzen van vele anderen die door haar hulp van ernstige ziektes genazen, deden hen niet de minste interesse opbrengen voor Sophia’s ontdekkingen.

Nu ze eindelijk begint te genezen van de laatste aandoeningen, heeft ze dan ook besloten verder te gaan als columniste en auteur. Door haar studie en jarenlange ervaring als blogger kan ze goed schrijven in meerdere talen en ze heeft er plezier in. Sophia Vassiliou heeft op een heel aantal gebieden veel ervaring opgedaan: onderwijs, opvoeding, immigratie, kookkunst en gezondheid zijn daar voorbeelden van.