Over Sophia Vassiliou

aristotelous

Het Aristotelesplein in Sophia’s stad Thessaloniki

 

Sophia Vassiliou studeerde na het gymnasium Franse en Griekse letteren, eerst aan de UvA in Amsterdam en toen aan de AUTH, de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki. Ze gaf cursussen Nederlands aan studenten en personeel van de universiteit. Daarnaast studeerde ze muziek aan de Centrale Muziekschool (Κεντρικό Ωδείο) en haalde ze Sorbonne II, een docentenopleiding Frans aan het Institut Français de Thessalonique.  In Amsterdam leerde ze haar eerste Grieks door Nieuw-Griekse letteren te studeren aan de UvA en voltooide ze de opleiding tot directiesecretaresse aan Schoevers Opleidingen. Na haar studie volgde Sophia een opleiding tot NT2-docent in Zwolle en een docentenopleiding klassieke talen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Terug in Nederland en inmiddels moeder, gaf ze vijf jaar lang les op middelbare en beroepsscholen. Het werk was echter te zwaar voor haar gezondheid en zo werd ze heel succesvol als taaltrainer met haar eigen bedrijf Parnassós Talen. Haar succes had ze te danken aan haar goede en duidelijke communicatie, haar enorm goede onderwijskundige vaardigheden, haar uitgebreid geoutilleerde lesruimte en haar redelijke prijzen. Ook werkte ze in die tijd bij een aantal projecten in de inburgering als docent en projectleider. Een greep uit haar klanten en opdrachtgevers: Stichting Marin, Unilever, Teeling Petfood, Menzis, Novartis, Wageningen University and Research center, Aramco en Sodexho, LTP, UWV Arnhem, Melkweg Holland, Campina, Friese Poort Bedrijfsopleidingen, Agri Retail (leverancier van Boerenbond en Welkoop), Sparq Amstelveen, Vertaalbureau Concorde Groep, NCB Projecten, Language Partners, Emons Cargo en Gabriel Tsaligopoulos Translation Agency.

koeien

Tegenwoordig woont Sophia Vassiliou in Friesland

Sophia vond vervolgens de oplossing voor ziektes, stoornissen, tegenslagen en andere klachten, toen ze een zo moeilijke periode doormaakte met ziekte en ongeluk, dat ze geen hoop meer had om daar ooit weer uit te komen. Wat doe je in zo’n situatie? Sophia had een academische achtergrond in talen, communicatie en muziek. Niet iets wat medisch is, maar ze moest wel genezen van ernstige verlamming, want haar gezin had haar nodig. De huisarts en neuroloog lieten haar ijskoud in de steek en de alternatieve geneeskunde kende alleen peperdure voedingssupplementen en een steentijddieet, waar Sophia nog veel zieker door werd. De oplossing diende zich aan, toen ze opeens helderziend werd. Op die manier kon ze vanuit het hiernamaals naar de wereld kijken, vanuit een perspectief dat niemand anders heeft. Zo kon ze onmogelijk lijkende problemen oplossen en als ongeneeslijk bekend staande ziektes genezen.

Ze hielp honderden mensen van ziektes af, maar ook van een niet vervullend en onsuccesvol leven. Sophia coachte en genas met een ongekend succes. Van heinde en verre kwamen de mensen haar opzoeken: uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Sri Lanka, Bonaire, Suriname, Afghanistan, Algerije, Marokko, Griekenland, Turkije, Rusland, Oekraïne en Iran. Op de pagina getuigenissen op haar website is een kleine greep uit haar genezen patiënten te zien.

 

Dank je wel voor alles wat je voor me gedaan hebt. Je verdient een lintje
-een voormalig cliënte

 


 

Sophia Vassiliou in de media:

 

 

Sophia in Holland Focus

Holland Focus (2008-2010) in dit tijdschrift schreef ik artikelen over Nederlandse taal en cultuur. Dit is een voorbeeld daarvan. Klik om te vergroten

Mijn oude bedrijf Parnassós Talen (later Language Coach) in de media: (klik met rechter muisknop op de artikelen om ze vergroot te zien)

sophia-rijnstreek

Rijnstreek (2009) artikel over mijn taalschool, die laaiend enthousiast ontvangen werd in Wageningen en omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sophia-veluwepost-2009

Veluwepost (2009) artikel over mijn taalschool, die 8 jaar lang aandacht kreeg in de pers, omdat iedereen mijn beroep zo interessant vond.

 

 

 

Sophia in Veluwepost

Veluwepost (2004) artikel over de opening van mijn taalschool.