aristotelous
The Aristoteles Square in Sophia’s city Thessaloniki

 

“Datgene in onszelf wat we niet tot ons bewustzijn laten doordringen, doemt in ons leven op als het noodlot”
Carl Gustav Jung

 

Na het gymnasium studeerde Sophia Vassiliou Griekse en Franse letteren, eerst aan de Uva (Amsterdam) en daarna aan de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki (AUTH), Griekenland. Ze specialiseerde zich in sociolinguïstiek en antropologische taalwetenschap en studeerde af op onder andere een studie over de link tussen taal, beschaving en bewustzijn. Ze gaf les aan studenten en medewerkers van de AUTH, mocht promoveren in de didactiek en taalwetenschap en lesgeven in Griekse taal aan de taalschool voor nieuwkomers in Thessaloniki. Ze keerde echter terug naar Nederland, waar ze gevraagd werd als docent Grieks of anders medeschrijfster van een Grieks woordenboek voor de sectie Nieuw-Griekse Letteren van de UvA en waar ze voor het NTI een nieuwe cursus Grieks mocht schrijven. Ze koos er echter voor om als lerares op de middelbare school les te geven, omdat dat het beste te combineren was met haar gezin.

gr-filosofiki
Η Φιλοσοφική Σχολή, The Humanities Faculty in Thessaloniki

Jarenlang was Sophia zangeres in muziekclubs in Griekenland en studeerde ze zang aan de muziekschool (Κεντρικό Ωδείο). Ze werkte samen met bekende collega’s en musici zoals Stamatis Kókotas, Takis Bougás, Marina Vlachaki, Vicky Almazidou, Paschalis en Melina Kaná en kreeg les van klassiek zangpedagoge Lora Tsenova. In Nederland volgde ze naast haar baan in het onderwijs een docentenopleiding aan de universiteit van Nijmegen in Latijn en Grieks, waarna ze haar eigen talencentrum startte: Parnassós Talen. Onder haar klanten mocht ze onder andere deze bedrijven tellen: Stichting Marin, Unilever, Monsanto, Teeling Petfood, Menzis, Novartis, Actelion Pharmaceuticals, Wageningen University and Research center, Aramco en Sodexho, LTP, UWV Arnhem, Melkweg Holland, (Friesland-)Campina, Friese Poort Bedrijfsopleidingen, Agri Retail (leverancier van Boerenbond en Welkoop), Sparq Amstelveen, NCB Projecten, taleninstituten Language Partners en NIOW, Emons Cargo, Vertaalbureau Concorde Groep en Gabriel Tsaligopoulos Translation Agency.

Precies op het moment waarop haar bedrijf op topniveau presteerde en ze een goede balans met haar gezin had, werd Sophia ziek van progressieve MS. Ze begon in rap tempo te verlammen en binnen anderhalf jaar raakte ze tot haar longen verlamd. Langer dan een halfjaar zou ze het niet meer redden en ze zou de verstikkingsdood sterven, twee jonge kinderen zonder vervangend adres achterlatend. Met pijn in haar hart sloot ze haar talencentrum, want een bedrijf leiden, trainingen geven en leiding geven aan andere trainers kon ze niet langer. De reguliere artsen keerden haar ijskoud de rug toe, omdat de MS zoals zo vaak gebeurt, niet zichtbaar scheen te zijn op hun scan. De alternatieve arts kwam aan met een zak vol voedingssupplementen en een steentijddieet, waar Sophia zo mogelijk nog zieker van werd. Ze moest zichzelf zien te genezen. Ze had een pas na 34 jaar door de fysiotherapeut ontdekte dubbele hernia en een wél correct gediagnosticeerde chronische ziekte van Lyme, die haar COPD, constante beroertes en de ziekte van Crohn had opgeleverd. Ze toog dus snel aan het werk en boekte al gauw resultaten met de MS en de COPD.

Nu was genezen wellicht niet eerder haar werk geweest, maar Sophia Vassiliou was beslist geen leek op dat gebied. In haar jeugd was ze al zeer geïnteresseerd in psychologie en natuurgeneeskunde en las ze boeken van Carl Jung. Ze dacht aan dr. Noam Chomsky, één van de grootste geleerden ter wereld die net als zij taalwetenschapper was, maar op wereldniveau respect ontving op alle gebieden van het leven, tot politiek aan toe. Tijdens haar studie had Sophia onder andere de psycholinguïstiek bestudeerd en studie gedaan op meerdere psychologische en zelfs psychiatrische onderwerpen via beroemde geleerden zoals Jacques Lacan, Michel Foucault, Louk Hulsman en anderen. Als deze mensen zich mochten bemoeien met velerlei maatschappelijke onderwerpen, mocht zij ook onderzoek doen naar haar gezondheid en die van anderen. Ze hoefde niet nodeloos te overlijden, alleen maar omdat ze toevallig geen arts was. En ze mocht ook andere mensen genezen met haar uitgebreide kennis, want het is nergens voor nodig dat mensen ziek en ongelukkig zijn. Ze publiceerde wekelijks op haar blog wat ze allemaal ontdekte over hoe ziektes écht veroorzaakt worden en hoe ze wél kunnen genezen.

Taal – de hoofdmoot in haar leven – bleek de sleutel om ziektes te genezen. Ziektes en aandoeningen zitten op slot met woorden en zinnen en als je die op een bepaalde manier terugvindt en benoemt, zet genezing in. Sophia heeft exact de juiste studie gedaan om die ene genezer te worden, die ziektes écht kan genezen. Daarnaast is ze helderziend en kan ze in het hiernamaals antwoorden vinden op alle levensvragen over gezondheid en nog veel meer onderwerpen. Al vele jaren behandelde ze op haar eigen verbeterde manier shocks en trauma’s van haarzelf en haar kinderen, dus ze hoefde alleen nog maar de volgende stap te zetten om het werk professioneel te gaan doen. Ze had zichzelf geschoold door middel van boeken van de Griekse arts Hippocrates en filosoof Aristoteles, dr. Deepak Chopra, dr. Masaru Emoto, (dr.) Alfred Vogel, kruidenspecialiste Mellie Uyldert, diëtiste Johanna Kortink, kinderarts dr. Sears, dr. Thomas Gordon over opvoeding en zelfstandigheid. Ze las jungiaanse psycholoog Jeremiah Abrams, succescoach dr. Stephen Covey, dr. Elaine Aron over hoogsensitiviteit, Daniel Goleman over emotionele intelligentie. Ze las over Tao, Bhagavad Gita, Avatars, leerde The Journey van Brandon Bays en The Work van Byron Katie en verbeterde die therapieën. Hans ten Dam las ze over reïncarnatietherapie, Lillian Too over feng shui en ze schoolde zich via March & McEvers in astrologie om verschillende persoonlijkheden van mensen beter te begrijpen, waardoor ze nog weer beter kon genezen. Dit zijn allemaal wetenschappers, die de maatschappij positief hebben weten te beïnvloeden en die een eerste opening hebben gecreëerd naar de mogelijkheid om écht gezond en gelukkig te leven.

Toen Sophia Vassiliou haar eigen vroege kindertijd bestudeerde, vond ze tot haar enorme schrik een periode van 5 jaar lang ernstig kindermisbruik en incest door onder andere haar adoptieouders. Ze zag dat het iedere keer weer de Raad voor de Kinderbescherming was, die er een stokje voor stak dat ze betere ouders kreeg: tot vier keer toe weigerden ze dat Sophia geadopteerd zou worden door lieve ouders, zelfs toen het misbruik allang bekend was. Niet alleen dat: vlak voordat ze vijf jaar oud werd, wiste een medewerker van hen die niet eens therapeut was, haar geheugen met een voorloper van de psychologische programmeertruc EMDR. Daardoor zat ze haar leven lang opgescheept met onverwerkbare fysieke trauma’s en zoals iedere arts en jeugdwerker weet, word je daar in je volwassen leven chronisch ziek van. Ze probeerde er met de Kinderbescherming op een volwassen manier over te praten, maar die weigerde iedere dialoog halsstarrig. Op school was haar altijd gezegd dat ze haar best zogenaamd niet deed met schrijven, gym en handwerken, maar de waarheid bleek te zijn dat de basale ganglia in haar hersenen beschadigd waren: ze had een motorisch probleem met andere woorden. Dit was ook zichtbaar op een scan uit het ziekenhuis. Sophia wist nu dat al haar chronische ziektes moedwillig veroorzaakt waren in de eerste vijf jaar van haar leven. De Kinderbescherming en Veilig Thuis maakten bovendien extra misbruik van haar trauma’s door haar haar leven lang letterlijk op alle vlakken te saboteren en haar kinderen tegen haar op te stoken. Toen Sophia de trauma’s eenmaal toch ontdekt had, verwerkte ze ze allemaal binnen twee maanden tijd, waarop de ziekte van Crohn spontaan genas en ze alleen nog de resten van de ziekte van Lyme overhield. Die laatste verdwijnen momenteel één voor één met het genezingswerk dat ze verricht op grond van haar bewust verborgen gehouden verleden.

oleander-rond

 

Sophia coachte en genas tot nu toe patiënten en cliënten uit Nederland, Griekenland, België, Duitsland, Frankrijk, Sri Lanka, Australië, Bonaire, Suriname, Afghanistan, Turkije, Algerije, voormalig Joegoslavië, Polen, Tsjechië, Oekraïne, Marokko en Iran. Op de pagina getuigenissen staat een kleine greep voorbeelden van genezen mensen.

 

Dank je wel voor alles wat je voor me hebt gedaan. Je verdient een lintje
-een ex-patiënt

 

 

Sluit Menu