aristotelous
Natassa’s city Thessaloniki

 

Na het gymnasium studeerde Natassa Vassiliou Franse en Griekse letteren, eerst aan de UvA en daarna aan de AUTH, de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki (Griekenland). Ze specialiseerde zich in sociolinguïstiek, het onderwijzen van de moedertaal en de link tussen taal, beschaving en bewustzijn. Ze haalde Sorbonne II voor Frans, de bevoegdheid om Nederlands aan anderstaligen te geven (NT2) en studeerde zang aan de muziekschool. Vier jaar lang zong ze in Griekse muziekclubs, ze zong in de band van haar studie, gaf privé-les in verschillende talen, gaf Nederlandse les op de universiteit en werkte als vertaalster in vijf talen. In de zomervakanties werkte ze daarnaast als reisorganisatrice op een reisbureau, als informatrice en vertaalster bij de Griekse Toeristenorganisatie EOT en als receptioniste bij een hotel. Haar eerste baan was als exportmanager bij een kledingbedrijf. Toen ze echter toegelaten werd op de universiteit, koos ze voor haar studie.

Vijfentwintig jaar lang gaf ze les in drie talen en culturen: op scholen, in de inburgering als docent en projectleider, privé, aan de Volksuniversiteit, de Alliance Française en in-company met haar eigen talencentrum Parnassós Talen. Veel bekende en internationale bedrijven waren haar zeer tevreden klanten en haar zaken liepen uitstekend. Een kleine greep uit haar klantenkring: Unilever, Monsanto, Aramco, Stichting Marin, Novartis, Concorde Groep; Wageningen University (WUR), het UWV, Campina, Menzis, Teeling Petfood en nog veel en veel meer. Ze organiseerde eveneens taaltrainingen voor bedrijven, waar ze docenten voor inhuurde. Toen ze rond 2011 verlamd raakte, kon ze geen les meer geven en geen bedrijf meer leiden. Ze moest zien dat ze overleefde, want haar gezin had haar nodig en de artsen, zowel regulier als alternatief, lieten haar in de steek. Ze balanceerde op het randje van de verstikkingsdood. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, ging ze onderzoeken wat mensen ziek maakt en hoe ze ook weer konden genezen. Ze vond alle antwoorden in de traditionele Griekse geneeskunde, waar ze veel nieuwe kennis aan toevoegde. Zelf genas ze van een heel arsenaal aan ernstige gevolgen van de ziekte van Lyme, waaronder progressieve MS, ziekte van Crohn en COPD en genas ze vele anderen van chronische en psychische ziektes.

Dat werd haar niet in dank afgenomen. Ze werd uitgemaakt voor charlatan (!) door artsen en therapeuten die haar niet eens kenden en die haar liever dood hadden gezien met alle gevolgen voor haar kinderen, die geen plek hadden om naar toe te gaan na hun moeders overlijden. Zelfs de keiharde bewijzen van vele anderen die door haar hulp van ernstige ziektes genazen, deden hen niet de minste interesse opbrengen voor Natassa’s ontdekkingen. Allemaal omdat de ISS, internationaal Jeugdzorg, bekend van enorme schandalen bij onder andere internationale adopties, haar bruutweg bij haar Griekse ouders vandaan stal en liet adopteren door mensen die haar zwaar mishandelden en misbruikten. Zij willen absoluut niet dat hun blunders uitkomen. Zij jagen Natassa haar hele leven lang achterna om te zorgen dat ze haar familie en haar gezin nooit meer terugkrijgt en nooit haar levenspartner terugvindt of zelfs maar een normaal inkomen kan vergaren. Roddel, achterklap en leugencampagnes organiseren ze aan één stuk door over haar en toen ze ziek werd, gaven ze haar de genadeklap. Nu heeft ze niets en niemand meer.

Nu ze begint te genezen van de ziekte van Lyme heeft ze dan ook besloten verder te gaan als columniste en auteur. Natassa Vassiliou heeft op een heel aantal gebieden veel kennis: onderwijs, opvoeding, jeugdzorg, immigratie, kookkunst, cultuur, geschiedenis en gezondheid zijn daar voorbeelden van. Je kunt hierbij helpen door haar artikelen likes te geven, te delen en erop te reageren. Dat wordt zeer gewaardeerd en zolang het mogelijk blijft, reageert ze ook terug.