Thessaloniki boulevard
Thessaloniki, Sophia’s stad van afkomst in Griekenland

 

Sophia Vassiliou studeerde na het gymnasium Franse en Griekse letteren, eerst aan de UvA in Amsterdam en toen aan de AUTH, de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki. Ook deed ze de opleiding tot directiesecretaresse aan Schoevers Opleidingen in Amsterdam.Ze hoopte daar te leren wat minder chaotisch en meer georganiseerd te worden en dat is nog gelukt ook. Ze volgde een opleiding tot NT2-docent in Zwolle en Sorbonne II, een soort docentenopleiding Frans aan het Institut Français in Thessaloniki. Verder studeerde ze zang aan de Centrale Muziekschool (Κεντρικό Ωδείο) eveneens in Thessaloniki. Op de AUTH gaf ze cursussen Nederlands aan studenten en personeel.

Terug in Nederland en inmiddels moeder geworden, gaf ze een paar jaar les op middelbare en beroepsscholen, maar haar hart lag meer in het ondernemerschap. Ze werd taaltrainer en was heel succesvol met haar eigen bedrijf Parnassós Talen. Haar succes had ze te danken aan haar goede en duidelijke communicatie, haar enorm goede onderwijskundige vaardigheden, haar uitgebreid geoutilleerde lesruimte en haar redelijke prijzen. Ook werkte ze in die tijd bij een aantal projecten in de inburgering als docent en projectleider. Een greep uit haar klanten en opdrachtgevers: Stichting Marin, Unilever, Teeling Petfood, Menzis, Novartis, Wageningen University and Research center, Aramco en Sodexho, LTP, UWV Arnhem, Melkweg Holland, Campina, Friese Poort Bedrijfsopleidingen, Agri Retail (leverancier van Boerenbond en Welkoop), Sparq Amstelveen, Vertaalbureau Concorde Groep, NCB Projecten, Language Partners, Emons Cargo en Gabriel Tsaligopoulos Translation Agency.

koeien
Tegenwoordig woont Sophia Vassiliou in Friesland

Sophia vond vervolgens de oplossing voor ziektes, stoornissen, tegenslagen en andere klachten, toen ze een zo moeilijke periode doormaakte met ziekte en ongeluk, dat ze niet meer de indruk had dat ze daar ooit weer uit zou komen. Wat doe je in zo’n situatie? Sophia had een academische achtergrond in talen, communicatie en muziek. Niet iets wat medisch is, maar ze moest wel genezen van ernstige verlamming, want haar gezin had haar nodig. De huisarts en neuroloog lieten haar ijskoud in de steek en de alternatieve geneeskunde kende alleen peperdure voedingssupplementen en een steentijddieet, waar Sophia nog veel zieker door werd. De oplossing diende zich aan, toen ze opeens helderziend werd. Op die manier kon ze vanuit het hiernamaals naar de wereld kijken, vanuit een perspectief dat niemand anders heeft. Zo kon ze onmogelijk lijkende problemen oplossen en als ongeneeslijk bekend staande ziektes genezen.

Omdat Sophia’s genezende gave en de kennis die ze opdeed over hoe dat genezen in z’n werk ging, uniek op de wereld waren, kreeg ze enorme tegenwerking. Alternatieve therapeuten werden boos op haar, omdat ze ontdekte dat helende kruiden, planten en voeding anders functioneren dan de traditie leert. Ze weigerden van Sophia te leren en maakten een karikatuur van haar. Psychologen werden boos, omdat Sophia liet zien dat EMDR, de gangbare manier om trauma’s te ‘verwerken’, niet zuiver is en snobeerden haar. Reguliere artsen snoefden dat Vassiliou geen arts is en dus geen recht van spreken zou hebben. Zij kunnen zelf echter helemaal niet genezen, dus waarom mag zij niets zeggen? Ze zetten het hele internet en ook hun tijdschriften vol met valse insinuaties over haar, waardoor ze geen bereik meer heeft om haar degelijke en correcte kennis over hoe mensen wél genezen van zogenaamd ongeneeslijke ziektes, naar buiten te brengen. Het is ongelofelijk hoe mensen die zelf niets kunnen, de brutaliteit hebben om uit pure arrogantie een capabele professional, die bovendien alleenstaand moeder is, zo publiekelijk voor schut te zetten en haar hele leven en gezin te verwoesten.

De bewijzen staan echter en er is op de hele wereld nog nooit iemand geweest, die dit Sophia Vassiliou nagedaan heeft. Niemand van de mensen die haar voor schut zetten, heeft zelfs maar de moeite genomen om haar en haar te werk leren kennen. Bovendien is de zogenaamde wetenschappelijke manier van geneeskundige feiten opsporen, die tegenwoordig erg in zwang is, zeer discutabel. Je kunt op die wijze immers geen brede onderzoeken doen, waardoor de uitkomsten zeer gefragmenteerd zijn. Wetenschappers hebben daardoor geen overzicht over wat ze eigenlijk weten. Verder is het heel gemakkelijk om op die manier fouten te maken. Een voorbeeld? Men gooit kaliumjodaat over een tomaat heen om te zien of er vitamine C in zit, maar weet niet dat datzelfde kaliumjodaat ook jodium aantoont. Tomaten zitten vol met jodium en er zit slechts een beetje vitamine C in. Sophia Vassiliou heeft met behulp van onder andere tomaten mensen genezen van reuma en verschillende spijsverteringsziektes, terwijl de hele reguliere én alternatieve ‘wetenschap’ beweert dat tomaten giftig zouden zijn (‘nachtschade’) en ongezond. Nee, integendeel: ze bezitten geneeskracht.

Ze hielp heel veel mensen van ziektes af, maar ook van een niet vervullend en onsuccesvol leven. Sophia coachte en genas met een ongekend succes patiënten en cliënten uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Sri Lanka, Bonaire, Suriname, Afghanistan, Algerije, Marokko, Griekenland, Turkije, Rusland, Oekraïne en Iran. Op de pagina getuigenissen op haar website is een kleine greep uit haar genezen patiënten te zien.

 

 

Dank je wel voor alles wat je voor me gedaan hebt. Je verdient een lintje
-een voormalig cliënte

 

 

 

Sluit Menu