Over de diepere lagen van ziekte en het geestelijke leven

Over de diepere lagen van ziekte en het geestelijke leven

Iedere keer vertel ik weer dat de wortel van iedere ziekte of aandoening zich op een heel diep niveau in je bevindt. Traditionele genezers hebben het altijd over ‘lagen‘: ziektes bevinden zich in lagen in je lichaam en die moet je allemaal doorwerken om te kunnen genezen. Tegenwoordig worden deze mensen uitgemaakt voor charlatans en oplichters, maar ze hebben wel gelijk! Pas als je helemaal bij de allerdiepste laag van je klachten komt, genees je. Nog iets: een ziekenhuisscanner kan maar heel beperkt in je kijken en ziet alleen de oppervlakkigste laag van je ziekte. En ook die is heel vaag zichtbaar; je moet er flink op studeren om er wijs uit te kunnen.

Als je heel ziek bent, maar een arts kan niet vinden wat je mankeert, zit je ziekte heel simpelweg dieper in je systeem dan hij of zij kan kijken. Het is een fijner deel van je dat ziek is, niet je fysieke en goed zichtbare lichaam. Als je puur lichamelijk kijkt, dan bevind je je in de grofste laag van een mens: het fysieke lichaam. Maar we hebben allemaal ook delen in ons die níet fysiek zijn. Die zijn wel degelijk van materie gemaakt, maar die materie is héél fijn. Ze is niet zichtbaar op een scan uit het ziekenhuis en artsen kunnen er niets mee beginnen. Omdat ik ze wél kan zien, heb ik dit allemaal onderzocht en ook geheeld waar dat nodig was. Daar ben ik nog altijd mee bezig, want we gaan hier op onze fysieke wereld nou niet echt zachtaardig en gevoelig met elkaar om. Van een gebrek aan positief gedrag – liefde, warmte, hartelijkheid, welkom zijn – kun je zeker ook lichamelijk ziek worden, maar het ziek worden begint op een subtieler niveau. Dat is niet te verwarren met dat wat we psychisch noemen!

Ik wil het verhaal verder door iemand anders laten vertellen. Het is een Nederlandse theoloog die onze – de vroeg-christelijke oftewel orthodoxe – kerkleer bestudeerd heeft en de bijbel daarbij ook. Hij zegt dat de reformatorische, protestantse kerk het geestelijke stuk van het leven, dat gewoon bij het leven hoort, de rug heeft toegekeerd en dat er daardoor heel veel problemen zijn ontstaan in de westerse wereld. En over psychiatrie, alles vertelt hij! Ik ben zeer zeker geen godsdienstfanaat geworden, maar als de aller-, allerbeste oplossing om verlost te worden van al je klachten op dat fijnstoffelijke niveau is hier al beschikbaar. Op dát niveau bevindt zich de jaloezie, de woede en de wrok van anderen die je kwaad hebben gedaan. Artsen zien dat niet en omdat die nogal gemakkelijk mensen aan de kant schuiven, uit angst beschimpt te worden door vakgenoten, willen ze er niet over praten en wijzen ze zelfs de schijn dat het zou kunnen bestaan, meteen af.

Nu vandaag eindelijk ontdekte ik dat mijn eigen kerk nota bene de oplossing om écht van die jaloerse bedoening af te komen en weer je vrolijke, zuivere en gezonde zelf te worden, in huis heeft. Ik heb erbij zitten huilen, want ik wist echt niet meer hoe ik ooit een leven moest krijgen. Tien jaar lang genezen is niet te doen! Ik mocht alleen niet bij de kerk komen en het lukte me al die jaren dan ook niet om in boeken en websites van de kerk die oplossing op te zoeken. Ik kwam er niet eens achter dat de orthodoxe kerk alles weet en niet in van die hallelujataal, maar gewoon in doodnormale mensentaal, zodat iedereen het begrijpt. Dit weten orthodoxe mensen ook lang niet allemaal! Die weten meestal alleen dat je dat boze oog hebt en dat je daartegen een gebed kunt laten oplezen door een priester. Nou, ik had meer dan 8 biljard geesten in me zitten en niet omdat ik mezelf bezig heb gehouden met foute zaken, maar doordat er in de heel vroege oudheid, vóór de zondvloed van Noach, satanische rituelen zijn uitgevoerd, die ons allemaal hebben opgevuld met die geestenbende. Staat trouwens ook in de bijbel, in Genesis 6 (vers 11 geloof ik). Maar zo’n gebed zou dus niet afdoende geholpen hebben; ik had veel zwaardere kost nodig, zal ik maar zeggen. Die is er ook en ik ga erover nadenken hoe ik je daarbij kan helpen. De fijnstoffelijke delen (‘geesten’) van jaloerse en kwaadaardige mensen zitten immers bij iedereen wel zo ongeveer en het is tijd dat dat eens afgelopen is, niet?

 

Ik laat prof. dr. Mart Jan Paul voor je spreken. Zijn toespraak begint bij de 28e minuut van deze video:

 

 

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: