Over bessensap, Catalonië en Charles Aznavour

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

0 punten voor Spanje!

Vandaag kreeg ik nog weer een getuigenis van iemand, die ‘mijn’ bessensap aan het nemen is. Ik vertelde hem er een aantal weken geleden over en hoorde nu dat hij er sindsdien mee begonnen is om iedere dag een klein glaasje oersap (geconcentreerd sap van zwarte of bosbessen) te drinken. En: hij heeft inmiddels geen leesbril meer nodig.

Jawel, het werkt echt wat ik vertel! In bijna alle bessen zit een enorme kracht, die bestaat uit ijzer, chroom, vitamine C en quercetine. Alle vitaminen, mineralen en andere stofjes die er bestaan, zitten er uiteraard in, want als alles er niet in zit, is een plant niet compleet. En dan heelt ie ook niet. Maar de gróte hoeveelheden in zo’n bes dat zijn bovenstaande mineralen en daarnaast een fikse hoop B12. Daar word je gewoon heel erg krachtig van! Als ik zo’n glaasje sap drink of een portie bessen eet, voel ik me meteen een stuk opgeknapt en ik ben niet de enige.

Nogmaals: wat het doet, dat is de transporttrein van alle stoffen die je lichaam nodig heeft – eiwitten, aminozuren, vitamines etcetera – aan het werk zetten. Dan krijgt je hele lijf alle stoffen die het nodig heeft om goed te functioneren en ja: als alles weer goed gaat werken, dan genees je dus van allerlei kwalen, klachten, ziektes en ook van ongeluk. Echt alles. Onderaan ieder artikel op mijn website en blog kun je zo naar Youtube verkassen en daar staan mijn video’s nog altijd te wachten op likes, views en om eindelijk gedeeld te worden onder het grote publiek. Doen!

Ondertussen was ik door die rampzalige rechtszaak het nieuws over Catalonië een beetje uit het oog verloren. Die moesten op 21 december stemmen voor een nieuwe regering binnen Spanje en: de afscheidingspartij van Carles Puigdemont heeft dus gewonnen! Toch zit hun oude vice-premier nog steeds in de gevangenis en laat Spanje Catalonië beslist niet los. Ik kan dat soort klitgedrag nooit begrijpen. Okee, je wílt Een Groot Spanje, maar dat willen je inwoners niet. Je zít daar toch voor je inwoners, of niet dan?

Gedraag je niet als een peuter die probeert z’n wil te ownen. Ziet er iet uit als je volwassen bent! 😉

Ik bedoel … de Basken willen apart, de Catalanen willen zelfstandig zijn en de Galiciërs in het uiterste noord-westen van Spanje ook. Ze hebben allemaal een andere taal, een andere cultuur en hebben het gehad met het autoritaire machtsgedoe van Spanje. Laat die mensen los, zou ik zeggen! Laat ze gaan in vrede, sluit goeie en vooral éérlijke handelsdeals met ze en ga niet kwaad zitten mokken.

0 punten voor Spanje!

Carles Puigdemont, die nu dus weer president van Catalonië is, zit nog steeds in België vanwege zijn veiligheid en dat binnen Europa! Ga met je tijd mee, mensen en leer je verlies te accepteren. De wereld wil logica, vrijheid en een modern leven. Waarom mag de één dat wel en de ander niet? Spanje heeft de autonome rechten die Catalonië al heel lang had, een paar maanden geleden afgenomen en terwijl ze beloofd hadden die terug te geven na de verkiezingen, hebben ze dat niet gedaan. Kinderachtig, slechte beurt voor Spanje!

Ik heb iets bijzonders voor je hier! Je weet dat ik wel eens surf op Youtube he en dat ik hem dan zelf video’s laat afspelen. Zo ontdek ik vaak juweeltjes van mooie muziek, grappen en meer moois. Ik kan inmiddels een heleboel talen steeds beter verstaan: het is echt overal goed voor. Vandaag een héleboel prachtige dingen gezien. Gezellig, vrolijk, mooi, grappig, lief … maar déze deel ik hier met je.

De in de jaren ’60 en ’70 immens populaire Franse zanger Charles Aznavour – zijn echte naam is Chahnour Varinag Aznavourian, want hij komt uit Armenië – op maar liefst 93-jarige leeftijd nog aan het zingen en dansen in Sofia (Bulgarije). Toen vielen de wijven allemaal in katzwijm voor hem en nu hebben ze diep respect:

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Twitter   –   LinkedIn   –   Pinterest   –   Youtube   –   Facebook

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

7 Comments

 1. Hoi Sophia, ik zou dat ook wel ‘ns willen proberen ja met die bessensap, heb genoteerd wat je hierboven al vermeld heb daarover, dus die drink je gewoon puur, dus is niet echt ‘n recept begrijp ik nu, zal er zeker naar gaan zoeken ….dank je wel alvast en de groetjes maar weer 😉

 2. Voor Barbara:

  Lieve meid,

  Al jaren volg je mijn blog en reageer je vaak. Natuurlijk is dat op zich hartstikke leuk en je wordt ook zeker hogelijk gewaardeerd hier. Alleen proef ik in echt iedere reactie iets cynisch, een steek onder water naar mij toe. Wat je laatst schreef over mijn zoon, heeft me zelfs heel veel verdriet gedaan. En dan die bevroren toon erbij … Ik heb besloten je reacties niet meer te publiceren om bovenstaande redenen.

  Bovendien heb ik geconstateerd dat ik niet de enige ben, die hier niet zo blij mee is. Je doet het op andere blogs en fora ook en wordt er daar ook afgezet. Misschien dat je het nu bij jezelf ziet en het anders kunt gaan doen. Ik zet er een punt achter en het ga je héél erg goed!

  Sophia

  P.S. als ik vraag om likes en om mijn artikelen te delen op positieve internetstekken, is dat geen bedelen! Misschien is het tijd dat jij ook een blog start voor jezelf

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: