Opa en Instagram

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nooit heb ik me beziggehouden met de vraag wat anderen van me vonden. Dat kon ik toch niet raden en ik vond het een dom onderwerp van gesprek. Dus deed ik gewoon wat ik goed vond, tot op het moment waarop er mensen kwamen, die mijn gezin en mijn praktijk kapot wilden hebben. Het duurde een flinke tijd voordat ik snapte dat ze dat écht wilden en ook konden, maar sindsdien weeg ik iedere letter minstens 10 keer.

En dan nog weet je het niet, want ik vang wel eens een gedachte op van iemand, maar je weet nooit van tevoren of iemand weer een roddelcampagne gaat beginnen of wat ook. En ik heb nu toch wel iets heel erg leuks om te delen, dus ik doe dat maar gewoon. Tenslotte moet ik toch healings geven als je bij me komt en dan komen er ook allemaal mensen uit je vandaan. Het is misschien wel goed om daar alvast wat aan te wennen!

Weet je, ik zal je een geheimpje vertellen. Ik hou altijd als graadmeter voor mijn artikelen aan dat Youp van ‘t Hek het zou lezen. Die heeft een ongelofelijke hekel aan spirituele mutsen en jurken. Dus als die het leest en niet gelijk wegracet, dan heb ik het goed gedaan. Wél een spiritueel onderwerp behandeld, maar niet zelfgebreid geëmmerd.

Duzzz … vertel ik je dat mijn opa, de vader van mijn adoptiemoeder, al een paar dagen bij me staat. Zoals je weet, zie ik alles en iedereen en doe ik niet net alsóf ik het zie ofzo. Daar heb ik geen tijd voor. Dit is echt opa Stolk en door omstandigheden was hij er al die jaren niet. Hij vertelt me van alles over zijn leven en dat van oma. Alles is zo anders dan mijn moeder en haar broers en zussen altijd vertelden! Toch weet ik dat hij de waarheid zegt. Ze hadden het oergezellig daar, met 9 kinderen en een grote familie van ooms, tantes, neven, nichten en vrienden.

Mijn oma hield van koken en maakte hartstikke lekker eten iedere dag. Niks iedere dag aardappels, vlees en groente! Mijn grootouders waren moderne mensen uit de high society, zoals dat heet. Mijn oma maakte linzen, macaroni met gehakt, ovenschotels, allerlei soorten soepen als voorgerecht en allemaal toetjes die ze zelf kookte. Mijn moeder had de pech dat ze een man trouwde, die niets wilde eten behalve die aardappels met jus letterlijk iedere dag. Van de weeromstuit vond ze koken niet meer leuk en dat begrijp ik wel.

piment
pimentkorrels

Maar opa is me nu aan het leren hoe oma kookte. Ik moest boodschappen doen vandaag en hij dirigeerde me precies naar de etenswaren toe, die ik moest kopen. Sucadelappen, een pompoen, veel crème fraiche, melk, soepvlees, sperzieboontjes en fruit … O ja en kruiden: foelie, wat ik nog nooit heb gebruikt, kervel en hij vergewiste zich ervan of ik toch wel pimentkorrels in huis had. Het viel me nog mee dat ik geen hert of konijn hoefde te halen en ik zal je wel vertellen wat ik gemaakt heb! Wanneer het zover is dus.

Verder gaf hij me juridisch advies voor een paar kwesties waar ik mee zit. Hij was immers advocaat en procureur en wist niet wat hij zag, toen hij zijn eigen oude wetboek in mijn kast ontdekte. Hij won alle zaken vroeger en hielp ook arme mensen. Plus hij heeft de eerste woningbouwvereniging in Den Haag helpen opzetten. Hij bleek gepromoveerd te zijn op een ontzettend ingewikkelde berekening van hoe het arbeidersloon in elkaar zou moeten zitten. Opa ging me leren hoe je een huis inricht, door me te vertellen waar ik onze spullen neer moest zetten volgens hem en ik vind dat hij volkomen gelijk had. Alles staat een stuk beter nu.

Het allermooiste was echter de les Instagram die hij me gaf. “Heb je geen Instagram?”, vroeg hij me verbaasd. “Ja, dat heb ik wel, opa, maar ik snap daar niets van”, was mijn antwoord. “Oh, doe maar eens open, dan leer ik het je wel even!”, zei opa. Mijn opa, die in 1977 overleed en nooit internet heeft meegemaakt, laat staan mobiele telefoons! Toch wist hij alles hoor en beter dan wij hier. Ik ben heel benieuwd of het succes heeft. Als je hier klikt, kom je volgens mij op mijn account uit. Er staat nog niet zoveel op, maar dat komt wel in de komende tijd.

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.