Oorzaken en ontspanning

zout

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

In Wageningen heb je een winkel, die De Oorzaak heet. Ze verkopen er oorbellen, zie je wel. Vandaag mag ik ook wel een oorwinkel beginnen, want ik had erg gespannen oren vanochtend. Ik eraan frummelen, crème erop … niks hè. Opeens kwamen er twee dames uit mijn rechteroor gezweefd en toen kon ik ze opeens wél ontspannen. Het leven is soms gewoon ráár!

buitenmuur
De achtermuur van ons huis helemaal grijs en lelijk

Nog een goeie oefening ter ontspanning? Niet alleen van zenuwtics en aanverwante sores, maar te aller ontspanning. Je huis schilderen! Radio erbij aan en als je een stuk gedaan hebt, even apetrots naar je werk kijken en het uiteraard op Facebook posten. Daarna ben je zo moe dat zelfs je tics het voor gezien houden.

En zo ziet ie er nu uit! Twee keer ongeveer 3 – 4 uur hard werk

Dit is het resultaat van mijn schilderwerk vandaag. Ben zeker drieëneenhalf uur bezig geweest en kan nu geen pap meer zeggen, al zou ik het willen. En mijn tics ook niet.

buitenmuur
Zelfde muur vanaf de andere kant

Het steegje is van onze buren en we kunnen er sinds kort eindelijk in. Ik heb ze moeten beloven dat we er geen disco zouden houden (grapje). De vorige mensen hadden kinderen, die met een bal tegen de muur van de buren gingen stuiteren. De arme mensen werden horendol en sloten het steegje logischerwijze af.

Dan zal ik je nu ook de lógische reden vertellen, waarom in onze tuin zoveel onkruid groeit. De buren hebben er namelijk ook last van en laatst viel me opeens iets op: aan de overkant van onze straat liggen de huizen net iets hoger dan aan onze kant. Ik schat dat het zo’n 30 cm scheelt. Het water uit hun huizen en tuinen loopt dus hierheen. Het wordt wel grotendeels in het riool opgevangen, maar er zal best eens iets deze kant op lekken. Daarom hebben de mensen aan onze kant van de straat meer onkruid, want in een vochtige tuin heb je daar meer last van.

De buurman waar ik laatst mee praatte, vertelde me nog iets: een kilometer of 12 naar het westen bij ons vandaan ligt Franeker en daar vlak achter Harlingen. Tussen die twee plaatsen wordt zout gewonnen uit de grond. Waddenzout noemen ze dat en het zit in nogal fancy potjes, die een lieve duit kosten en erg aangeprezen worden. Ik had er kortgeleden één gekocht, omdat ik dacht dat het zeezout was. Neep! Er schijnt inmiddels al een hele boerderij ergens bij Franeker gewoon in tweeën te zijn gespleten (!), omdat de grond natuurlijk zakt als je die leegtrekt.

En dan moet je je bedenken dat heel Israel vol zit met zoutmeren en dat we sowieso zeven oceanen hebben vol met hartstikke goed zout. Soms snap ik de mensen gewoon niet. Net als gas! Heel Rusland zit letterlijk vól met gas en wij boren hier ons kikkerlandje leeg, waardoor niemand meer een plek om te wonen heeft. Hier in Friesland schijnen ze ook naar gas te boren en zowel in Groningen als hier boren ze naar zowel gas als zout. Logisch toch dat de mensen boos worden!

Ik ga verder. Iets doen aan mijn lege maag en die van mijn zoon. Fijne avond!

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.