header
Onomwonden gelijk

Onomwonden gelijk

Even voordat ik met dit artikel begin, een aankondiging voor blogabonnees. Ik heb een tijdje geleden het plan opgevat om medische blogartikelen als websitepagina’s op te nemen, maar uiteindelijk vind ik het toch overzichtelijker als ze op de blog staan. En dat je er dan gemakkelijk in kunt zoeken via de onderwerpen, waar ze over gaan. Ze staan al rechtsonder in de zijbalk. Ik ga de artikelen deze dagen dus terugplaatsen en dan krijg je iedere keer een mail. Stomvervelend uiteraard, maar ik kan het niet anders regelen! Daarom alvast mijn excuses. Het zijn een stuk of 20 artikelen geloof ik.

Ja en dan vandaag. Al jaren heb ik oorlog met de gemeente Wageningen, omdat ik recht heb op inzage in een bepaald dossier en zij mij dat hardnekkig weigeren. Met de nieuwe AVG-wet is het heel simpel zo dat je recht hebt op je dossiers en ook die van je kinderen tot 16 jaar. Punt! Toch krijg ik dit dossier maar steeds niet en ze komen echt met de meest belachelijke smoezen. De eerste keer was ik vergeten mijn ID-kaart bij te sluiten. Dom natuurlijk, maar ze hadden me er gewoon even om moeten vragen in plaats van expres de volle vier weken wachten en me dan een denigrerende weigerbrief sturen. Daarna kwamen ze met een nog geschiftere smoes, namelijk dat ik iedere keer dat ik dat dossier weer opvraag, per se met ‘nieuwe informatie’ moet komen. Wat ze daarmee bedoelen, is zo helder als koffiedik, maar ik hád iets nieuws aangedragen en kreeg toch dat dossier niet toegestuurd.

Enfin, zo gaat het nu al een paar jaar door en iedereen zegt dat die valse gemeente zogenaamd wettelijk bezig zou zijn en ik geen poot zou hebben om op te staan. Dat is gewoon vierkante onzin, maar je dringt niet tot de mensen door als ze niet willen. Zelfs mijn advocaat niet. En nu vandaag belde ik die Autoriteit Persoonsgegevens (soort klachteninstantie) er nog eens over op, die ook niet aan mijn kant had gestaan. Maar vandaag trof ik een mevrouw die het schandalig vond dat die gemeente zulke domme smoezen aanwendt om mij dat dossier de hele tijd te weigeren. Ik legde haar uit dat ze dat doen, omdat ze onmiddellijk allemaal oneervol ontslag krijgen, zodra ik dat dossier in handen heb. Ze hebben schandelijke lastercampagnes over mij en mijn gezin gehouden en dat is een zeer strafbaar feit.

Stoïcijnse houding kan zeer effectief zijn

Wat ik gedaan heb, is stug volhouden aan mijn gelijk. Gewoon stoïcijns iedere keer weer een verzoek sturen om dat dossier, wat ze ook antwoorden. En waar heb ik dat geleerd? Nou, van mjn ex die acht jaar lang iedere week twee keer bij allemaal instanties op de thee ging om te roddelen over mij. Net zolang zieken en zaniken totdat ze niet meer wisten hoe ze hem weg moesten krijgen en ze dan maar opschreven wat hij allemaal uit zijn nek kletste. Er kwam een moment waarop ze hem van de weeromstuit gingen geloven: na 6 jaar, toen de kinderen en ik verhuisden. Keurig netjes overigens met zijn medeweten en alles, maar toen zei hij dat ik ze zogenaamd ontvoerd zou hebben en gingen ze pal aan zijn kant staan. Ik heb hem gewoon nagedaan om de dossiers vol met leugens in handen te krijgen en na vele harde veldslagen is er een bres in de muur van de vijand geslagen.

Dat wil ik je vandaag meegeven: de Stoá was een filosofische beweging in het oude Griekenland, waar mensen zichzelf oefenden in deze stugge, ijskoude houding. Daarom heet die tot op de dag van vandaag ‘stoïcijns’. Ieder moeilijk geval in je leven heeft zo z’n eigen aanpak, maar deze hier kan ook echt ontzéttend effectief zijn! Als de mensen zat van je worden, gaan ze gedeeltelijk toegeven aan je eisen om maar van je af te zijn. Dan moet je juist nog even doorgaan om je héle zin te krijgen. Het is ontzettend moeilijk, vooral als je lekker gestresst bent of als je dit gewoon vreselijk vindt, maar het hebben van een lange adem is niet te versmaden! Ik kan je hele rissen mensen opnoemen, die op deze manier enorme successen hebben behaald. In de politiek, op hun werk, in een relatie … Overweeg maar eens om er gebruik van te maken, als je net zoals ik met dat dossier, helemaal vastzit en geen succes boekt bij een thema uit je leven. Kom gerust langs voor wat hulp als je het niet voor elkaar krijgt.

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu