Onderzoek naar kanker

Onderzoek naar kanker

Vandaag moest ik foto’s laten maken van mijn voorkant vanwege borstkankeronderzoek. Dat was een hele heisa, want die arme mevrouw die de röntgenfoto’s maakte, moest helemaal zien dat je in een bepaalde positie zat en stond. Daarna moest ze die dikke kwabben zodanig op zo’n doorzichtige plaat hebben, dat je tractorbanden er níet bij op kwamen. Anders maakte het apparaat dáár een foto van en dat was geenszins de bedoeling. Eigenlijk moeten ze op die uitnodigingen erbij vermelden dat je minstens 3 weken op dieet moet, voordat je mag komen voor het onderzoek. Net als voor je trouwerij!

Dan moest je ook nog je schouders omlaag, maar dat kon eigenlijk niet. De plaat zat nogal hoog namelijk. Enfin uiteindelijk waren er vier foto’s van mijn rijke natuur gemaakt en was die nog verder uitgerekt dan normaal. Bij het naar buiten gaan grapte ik nog even tegen de wachtende dames dat je na die fotosessie wel een grotere maat beha nodig hebt. Iedereen gelijk vrolijk. Zo voelde het ook echt hoor en tot zover even de grappen en grollen.

Onderzoek naar kanker is helaas nodig. Leuk is anders, maar het is een best moeilijk op te sporen ziekte. Als je daar op de medische manier van wilt ‘genezen’, moet je er snel bij zijn. Anders heb je stevige bestraling nodig of kan zelfs dat niet meer. Ik kan ziektes bij mensen vaak wel zien, maar mis er ook wel eens één en dat geldt ook voor je huisarts of een ziekenhuisarts. Een keer een röntgenfoto laten maken of een uitstrijkje laten halen is echt niet gevaarlijker dan de ziekte kanker zelf!

Kom je bij mij met een vorm van deze ziekte, dan ga ik eerst kijken naar de trauma’s of shockervaringen die je hebt meegemaakt in je leven en die een oorzaak zijn dat je ziek geworden bent. Om die te verwerken, leen ik je eigenlijk mijn eigen supersonisch werkende zelfherstellende vermogen uit. Dan zijn de pijn, het verdriet en de andere emoties eraf en maken deze ervaringen je niet meer ziek. Dan ga je al genezen. Daarna kijk ik naar je voeding en je leefstijl. Als je te veel stress hebt, zal ik je vragen ervoor open te staan om die te verminderen. Dat kan betekenen dat je minder uren werkt, een andere positie krijgt, dat je wat hulp inschakelt voor bijvoorbeeld je huishouden of je tuin of nog meer zulke dingen. Misschien is het ook nodig om het contact met mensen die je gespannen maken, te verminderen of zelfs op te zeggen. Al deze dingen bij elkaar genezen je en daarbij zal ik je nooit aanraden om niet meer naar een reguliere arts te gaan. Ik ben van mening dat je alles eraan dient te doen om te genezen.

Wat je zelf kunt doen om kanker te voorkomen en er zo min mogelijk ziek van te worden, is veel fruit eten en goed vruchtensap drinken. Dus geen ranja of van dat nectarspul, maar echt sap waar flink wat fruit in zit. Taksi is ook heel gezond, maakt niet uit welke smaak. Sinaasappels zijn het allerbeste en dus ook het sap ervan, maar alle fruit is goed. Pepermunt of groene munt helpen ook, dus doe dat maar eens door je eten of door de thee. Maak maar fruitsmoothies als je dat lekker vindt, pers sinaasappels uit en eet zo gezond mogelijk. Dat is altijd goed voor je, maar nog zoveel te meer als je met kanker kampt. Vitamine D is ook belangrijk, dus vraag je behandelend arts maar of je er een kuur van mag nemen. Bijna iedereen op de hele wereld heeft daar een te laag gehalte van en juist deze vitamine beschermt zo goed tegen (erfelijke) ziektes.

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.