Nog dichterbij God

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Al jaren probeer ik iets te vinden wat nog dichterbij God of nog meer God is dan de twee – eerlijk is eerlijk – schatten Brahman en Saraswati, die als eerste mensen geboren werden, ooit op de wereld. De wereld die toen een paradijs was, ontstaan uit het hart waarin zij tweeën geboren werden. Zij doen alles wat ze kunnen voor ons, maar er is nog iets.

Dat wij het rot hebben, vind ik maar om één reden erg: omdat de hele planeet, net als mijn eigen gezin, het moeilijk heeft en zucht onder de nukken van uiteindelijk één kwaaje mevrouw. En ik kan niets doen, zolang wij niet uit de gevarenzone zijn en zolang dat mens niet aan de kant is, zodat ik mijn boodschap eindelijk kan vertellen. Je voelt de kwade aanwezigheid gewoon nog overal en ik meld steeds dat het afgelopen is met haar, omdat dat de enige manier is om haar te doen stoppen. Iedere keer een heel klein stukje. Nu leest niemand dit, maar dit wordt nog een belangrijk dagboek van hoe het kwaad verslagen is en de liefde terugkwam in de wereld.

Desalniettemin wil jij misschien ook écht contact met het allerhoogste, allerzuiverste, niet-aangetaste goddelijke iets hebben dat er nog is op de wereld. De wereld was ooit uit een hart gemaakt, waar wij in geboren werden, maar die kwade engel Daradiya of later Delilael, Eva of Lilith, heeft er een soort van gat in gemaakt. Eigenlijk is ze daarmee buiten de wereld gegaan, die toen Hèdi heette: de wereld van liefde en eenheid oftewel de hof van Eden. Daar heeft ze dit idiote universum gemaakt, met maar één bewoonde planeet daarin; onze aarde. Dat is waar we leven en lange tijd konden we niet meer terug naar die Hèdi-wereld. Pas sinds een jaar of twee is dat überhaupt weer mogelijk en ik heb er een paar keer een kijkje kunnen nemen.

kandili

Die wereld zou je ook als ‘God’ kunnen zien. Het is geen mens of engel en ook geen ‘entiteit’ of ‘energie’, maar het is de wereld zelf. De wanden ervan, die een hart zijn, dat overloopt van liefde. Daar is ook alle wijsheid en kennis nog intact. Daarmee kun je contact maken, heb ik ontdekt: via dat Griekse kandili, dat lichtje dat wij altijd in de kerk en ook thuis branden, als er iemand op reis moet of in het ziekenhuis ligt, of gewoon om het huis te zuiveren. Zelf voel ik een enorme sereniteit in huis, sinds ik dit lichtje heb branden. Een tijdlang wilde ik niets meer doen wat ‘spiritueel’ was, zo zat als ik ben van die hele geestenwereld, maar dit lichtje is niet spiritueel. Het maakt via de olijfolie contact met de olijfboom in het midden van de hof van Eden en dat voel je. Dat wil ik je gewoon niet onthouden!

een kurkje met een lontje erin

Het kandili-lichtje bestaat uit een glas gevuld met water en ongeveer 1/4 deel olijfolie. Daarop drijft een kurkje met een lontje erin, dat je aansteekt. Als je handig bent, kun je het misschien zelf maken en anders zijn ze wel te koop in deze Griekse webwinkel. Dat kán een heleboel ruzie schelen 🙂 en het is spotgoedkoop. Je kunt het glas zo mooi maken of verpakken als je wilt, maar het gaat om de olijfolie en het lontje dat brandt. Een beetje Himalayazout er nog bij in het glas maakt het nog  beter.

Eternity and a day by Ελένη Καραϊνδρου (Eleni Karaïndrou) in de Concerthal van Athene is de muziek die hierbij hoort. Wat ik het mooiste aan Karaïndrou vind, is dat zij de muziek geschreven heeft, maar in het concert liever piano speelt dan dat ze het orkest dirigeert:

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Twitter   –   LinkedIn   –   Pinterest   –   Youtube

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

2 Comments

  1. Lieve Sophia,
    Wat een mooi, waarde- en liefdevol kerstgeschenk geef je de wereld met deze boodschap van de kandili.

    Ik wens jouw en iedereen een supersnelle helende gezondheid toe en een meewerkende liefdevolle voorspoed in harmonie voor 2018.
    En hele fijne gezellige energieke kerstdagen voor jouw en je kinderen.

    Veel liefs Mo.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

%d bloggers like this: