Vluchtelingendeal Turkije en uitkomst verkiezingen

Enige dagen geleden stond er alléén op bepaalde websites een bericht over een bijeenkomst tussen Angela Merkel, Mark Rutte en Ahmet Davutoǵlu, voormalig premier van Turkije. Het ging over een deal om jaarlijks een enorm aantal vluchtelingen uit Syrië via Turkije hier in de EU op te nemen. Ik heb hier toch echt een paar vragen bij.

-Ten eerste was de bijeenkomst waar deze deal gesloten zou zijn, vorig jaar in mei (2016).
-Ten tweede is het in Duitsland kortgeleden pas op het journaal geweest en hier helemaal niet. Toch is Davutoǵlu hierdoor zijn baan verloren, dus waarom wisten wij dit niet?
-Er zijn – ten derde – door een aantal kamerleden kamervragen over gesteld, die NIET zijn beantwoord. Kijk, hier staan ze. Ik wist niet dat dat kon!
En hier heb je de video uit Duitsland. Even je Duits testen: (jaar later was de video verdwenen! Helaas …. het spijt me)

Zoals ik al zei, vind ik het raar dat wij een jaar lang niet wisten dat Davutoǵlu zijn baan kwijtgeraakt was, doordat hij deze deal op eigen houtje heeft afgesloten, zonder dat Big Boss Erdoǵan ervan wist. De Wikipedia meldt het gewoon. Hoewel er niet bij staat wát er in die deal is beslist. Hier in Nederland werd juist bericht dat zowel Merkel als Rutte NIET meer zoveel vluchtelingen wilden opnemen. En dat kan hem zijn baan ook gekost hebben. Het kan ook nog afgesproken werk zijn geweest dat die Davutoǵlu eruit moest om een ander baantje te krijgen.

Om hier antwoord op te krijgen, moet je weten of het in het voordeel van Turkije is, als er zoveel vluchtelingen over hun grondgebied hiernaar toe vliegen. Wat er gebeurt met die mensen, als ze hier niet komen. Stuurt Turkije ze dan terug naar Syrië? Worden ze in Turkije opgevangen in tentenkampen? Krijgt Turkije de naam van superheld, omdat ze die mensen helpen en worden ze gespekt met vele tonnen aan ontwikkelingshulp, die ze mooi ergens anders voor kunnen gebruiken? In 2015 kregen ze 3 miljard euro voor de opvang! Als ik dit zo eens bekijk, lijkt het me niet onmogelijk dat Turkije beter wordt van die vluchtelingen. Ik weet het wel zeker ook.

In plaats van eens te zorgen dat de hele wereld een mooi leven heeft, halen we vluchtelingen binnen voor het geld!!!

En ik heb nóg een vraag: waarom doen Merkel en Rutte iets – in naam van de EU ook nog, begrijp ik – wat tégen Turkijes belangen ingaat en wat hier enorme ruzies gaat veroorzaken? Zoveel vluchtelingen opnemen, bedoel ik. Wat is daar het nut van? En dat geheimhouden ook nog. Ik kan me alleen maar voorstellen dat het wéér die oude bekende truc is van chaos zaaien. Als er chaos is, kunnen mensen niet goed nadenken en stemmen ze op een foute partij. In Duitsland zijn dit jaar óók verkiezingen voor een nieuwe Bondskanselier. Daarnaast is er nóg een reden om chaos te veroorzaken: ze zijn gewoon niet in staat om iets goeds te doen voor de wereld of voor tland en dus verzinnen ze dit soort krankzinnige constructies met hun zieke brein. Dat kunnen ze wél immers: slechte dingen doen. We komen er wel, zie je?

Dan hebben we nog zoiets raars, waardoor Rutte’s partij opeens zoveel stemmen kreeg, dat ze afgelopen woensdag de grootste partij werden. Eerst werd de Turkse minister Cavusoǵlu afgeraden hier te komen voor een Turks akkefietje. Dat ‘akkefietje’ ging over een referendum, waardoor Erdoǵan nóg meer macht zou krijgen. Dat ging hij niet winnen en toen moesten de Turkse mensen in het buitenland worden opgetrommeld om hem bij te staan. Er moest een giga bijeenkomst komen, waar duizenden mensen moesten komen om gemanipuleerd te worden, zodat ze Erdoǵan gingen steunen. Krankiorum als je het mij vraagt!

Ik vind het niet meer dan terecht dat die minister hier niet mocht komen. Zeer onterecht vind ik het dat men dat in Duitsland en Frankrijk wél accepteerde. Er is een internet, er is internationale televisie, er zijn kranten: meer dan zát geweldige media om de Turkse mensen gek te maken om te stemmen voor Erdoǵan. Het is nergens voor nodig dat een minister hiernaar toe komt en misschien wel allemaal rellen veroorzaakt met spierballentaal.

Vervolgens probeerde een vrouwelijke minister hier te komen voor hetzelfde doel: Fatma Kaya. Ik vind dat wel enorme brutaliteit en dat is altijd het probleem met de Turkse politiek: die types dringen zich ontzettend op en dwingen mensen van Turkse afkomst zich hier niet aan te passen en altijd Turk te blijven. DENK heeft 5 zetels gekregen: vergeet dat niet! Er komt een rechtszaak over bij de rechtbank van de EU en ik ben benieuwd hoe erg daar weer geneuzeld gaat worden. Hier vind je de verklaring van het kabinet over deze zaak. Duidelijk, maar juridisch niet goed onderbouwd. En dat is niet voor niets, dat gaan we nog wel zien.

De vermeende vluchtelingendeal werd met alle macht uit de media gehouden, maar het uitzetten van minister Kaya werd wél uitgebreid belicht. Rutte werd neergezet als nationale held en hup ging iedereen opeens VVD stemmen. Vijftien jaar lang heeft de VVD Nederland volledig afgebroken en wéér kunnen ze doorgaan met afbraakwerk! Dit is niet toevallig. Afgezien van de vraag in hoeverre die handmatig te tellen stembrieven objectief zijn – een monnikenwerk om die allemaal één voor één uit te vouwen en te tellen! Toch was het heel bijzonder snel klaar – is deze vraag mogelijk nog wel prangender.

Toch heb ik dan nog deze vraag: is een deal over vluchtelingen uit Syrië zó belangrijk dat om die reden een regering opnieuw kan worden gekozen? Ik zocht het op en kijk eens hier: “Turkije heeft belang bij behoud vluchtelingendeal“, november 2016. Dat is dus die deal waarin Europa minder asielzoekers opneemt. Erdoǵan dreigde toen de ‘grenzen open te zetten, zodat al die mensen zo Europa in konden’. Reden: Turkije heeft zijn zinnen gezet op toetreding tot de EU. Omdat ze gewoon niet aan de eisen voldoen én geen Europees land zijn ook nog, gebeurt dat al jaren niet. We hébben al allerlei prima afspraken met Turkije en dat is voldoende! Weet je dat de meeste Turken trots zijn dat ze Aziaat zijn en helemaal niet bij de EU willen?

Conclusie

Ik kan maar één ding uit dit hele verhaal opmaken: iedereen weet hoe ontzettend hypocriet en leugenachtig Mark Rutte is. Die krijgt nog een koelkast verkocht aan een Eskimo! Hij maakt de mensen wat wijs en omdat iedereen het zo goed heeft, houdt niemand z’n kop erbij en vindt men alles wel bést zo. Er zijn wel wat mensen boos om de ziektekostenverzekering, die alleen maar geld kost en over te veel lastige Marokkanen, maar die kunnen niet op tegen Rutte en zijn mascottepartij.

Kijk maar hoe uitgekookt ze zijn: wanneer ze stemmen nodig hebben, doen ze opeens een keer wél iets goeds (minister uitzetten). Gelijk de PVV uitgevaagd. Daar kan Erdoǵan wat van leren. Misschien was dat bezoek van die Kaya afgesproken werk, zodat het machtsblok Rutte-Merkel kan aanblijven. Ik acht het niet onmogelijk. Voeg daarbij de vraag over hoe objectief die handgebreide stembiljetten zijn en het lumineuze idee van een vriend van me waarom we niet gewoon met DigiD konden stemmen. Dát was objectief geweest en had niet veel gekost! Ik denk dat ze nu de helft geteld hebben en de rest gewoon geschat.

Internationale conclusie

Een sterke regering in Turkije. Nou, ik mag wel zeggen: een enorme dictatuur. Een hypocriete en ultrarechtse regering in Nederland, Duitsland en wacht maar af: straks ook weer zo’n pief in Frankrijk die er niks van bakt. Engeland zo’n beetje half uit de EU, dus mondje dicht. Niet helemaal Brexit, want de Rothschildbank zit in Londen. Die hebben onze elitedienende leiders veel te hard nodig. Syrië totaal met de grond gelijkgemaakt, net als Irak, Israel en Palestina. Iran-met-de-eeuwige-foute-regering omhoog en Rusland-met-de-slimme-president overal als dictatuur en als slecht neergezet. De VS met de grootste ezel ooit aan de macht, wat betekent dat ook daar het geld het totaal voor het zeggen heeft gekregen.

Wat kan dit betekenen? Die Bilderbergconferenties, dat zei ik al eerder: daar kunnen die leiders niet veel foute besluiten nemen, omdat iedereen erop let. Kijk hoe het nú gaat: vorig jaar was er dus een ontmoeting tussen Merkel, Rutte en Davutoǵlu en daar werd iets heel anders besloten dan werd verteld! Dat is hoe corruptie dus écht werkt.

Nog wat: die Erdoǵan dat is een blaaskaak. Die is niet intelligent en die wordt dus aan het lijntje gehouden in Europa. Als we stemmen nodig hebben, mag hij een kunstje komen opvoeren en we spekken zijn kas een beetje, zodat hij het geld kan wegtoveren en wij ons niet schuldig hoeven te voelen, omdat we zoveel landen kapotmaken: we helpen toch met de wederopbouw en jagen … eh dictators weg? Dat noch Saddam Hoessein noch Al Assad dictators zijn c.q. waren, maakt niet uit hoor. Het geld: daar gaat het om. Dat we ondertussen wel degelijk een gevaarlijke dictator creëren, kan ons ook niets schelen. Als Erdoǵan gelijk krijgt van de EU-rechtbank, kunnen we Turkije niet meer weren uit de EU!

Al die miljarden domme mensen op de wereld, die puur egoïstisch en op hun gevoel stemmen, die voed je niet zomaar op. De mensen die kritisch zijn, zijn ten eerste in de minderheid en ten tweede geloven die in nog veel achterlijker sprookjes, zoals hele uitgespitte en totaal debiele complottheorieën, buitenaardse inmenging en Joris Demmink. Ja, er zijn foute deals! Ja, pedofilie is iets gruwelijks! Maar je moet de werkelijkheid niet buitensluiten en jezelf opsluiten in je huis, als je kritisch bent.

Zonder dat geouwehoer erbij gewoon down-to-earth vertellen dat er deals onder bureaus gemaakt worden, waardoor het geld van de mensen verdwijnt naar de elite. Gewoon openlijk praten over chemische en wapenindustrie, allerlei foute politieke deals om geld en … nou ja, alles wat om geld gaat en wat corrupt is, aankaarten. Daarbij alléén feiten noemen en er niet allerlei prietpraat bij verzinnen, die maakt dat je niet geloofd wordt door de meerderheid van het volk. Dat is mijns inziens de enige weg naar een betere wereld.

 

©Sophia Vassiliou 2017

Twitter   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.

2 Reacties

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

%d bloggers liken dit: