Wetenschap

Een paar jaar geleden had ik wat onderzoek gedaan om te zien of mijn theorie over samenwerkende voedingsstoffen ook bekend was en misschien zelfs wel gedeeld met mij in de wetenschap. Dus met andere woorden het feit dat voedingsstoffen – mineralen, vitamines, aminozuren, eiwitten en andere stofjes – met elkaar samenwerken. Dat het dus beter is om bijvoorbeeld geen kaal ferritine te slikken (de basis van ijzer) als je bloedarmoede hebt, maar om bepaald bessensap te drinken, waardoor je het volledige ijzer binnenkrijgt. Plus de helende kracht van die bessen in z’n geheel.

Voordat ik laat zien wat ik gevonden heb, eerst nog iets leuks. Ik vertel altijd dat je mentale ziektes kunt krijgen, als onder andere je frontale cortex (hersengebied) niet zo goed werkt. Ik kon het maar niet vinden in de wetenschappelijke artikelen, maar toen ik laatst de televisieserie die gemaakt is van Sherlock Holmes, bekeek, werd ik onverwacht getracteerd op de informatie die ik zocht. Seizoen 2 aflevering 2, The hounds of Baskerville: ergens brak Sherlock in de computer van een onderzoeksarts in en toen kwam er allemaal informatie naar voren. Eén van de dingen was dat paranoia zich in de frontale cortex bevindt. De verhalen van Holmes zijn tussen 1878 en 1903 geschreven, dus deze informatie is al heel lang bekend. Drie punten voor mij dus!

Voedingsstoffen

Ik heb toen een heleboel studies gevonden, die in ieder geval een mooie samenwerking aantoonden tussen verschillende voedingsstoffen. Helaas werd mijn website gehackt en ben ik het artikel kwijtgeraakt, maar ik weet nog uit mijn hoofd dat de combinatie natrium-kalium bekend is als een goed werkende. Er wordt gezegd dat kalium natrium absorbeert en dat is ook mijn bevinding, hoewel ik ‘kalium reguleert het niveau van natrium’ een nog correctere uitdrukking vind. Verder vond ik studies over bioflavonoïden, quercetine en resveratrol in combinatie met vitamine C (ascorbinezuur). Zo kun je in de VS vitaminepillen kopen met ascorbinezuur en quercetine of resveratrol. Deze combinaties kun je zo opzoeken op het internet. Er werd op dat moment ook een onderzoek gestart naar de vraag of toevoeging van biotine aan prednison-medicijnen zou helpen tegen haaruitval, een groot nadeel van prednison.

Meer dan dit is niet mogelijk om te vinden in de reguliere wetenschap, die er al moeite mee heeft om zich bezig te houden met voeding, die mogelijk een genezende werking kan hebben. Ze onderzoeken dat ook niet, omdat ze het moeilijk vinden om daar correcte resultaten op te verkrijgen. Erg jammer, want naarmate mensen meer zichzelf worden en genezen, nemen ze chemische medicijnen steeds minder goed op.

Hier is een voorbeeld van ascorbinezuur met quercetine.
Ascorbinezuur met resveratrol vind je hier.
Ascorbinezuur met bioflavonoïden: een voorbeeldje uit vele.

Natrium en kalium voor bloeddruk als voorbeeldje.
Prednison en biotine: een paar jaar geleden werden er mensen gezocht om als proefkonijn te dienen voor een studie over haaruitval en nu is er niets meer te vinden. Maar overal op het internet wordt mensen met haaruitval door prednison aangeraden biotine te slikken. Ik ben daar niet voor, maar de combinatie is dus bekend.

Omega vetzuren en vitamine D: even een link naar een potje met deze combinatie uit een webwinkel. Ook déze combinatie is dus bekend in de wetenschap.
Hier nog een kleine studie over Omega-3 met vitamine D.
Leuk: linolzuur wordt in verband gebracht met vitamine E in plaats van vitamine A, waar het bij hoort. Uiteindelijk werken alle voedingsstoffen samen, dus zo slecht is deze vondst niet. Alleen zou het beter werken en geen bijwerkingen meer geven, als er ook vitamine A werd toegevoegd. En nog beter als dit gewoon werd gedaan via voeding.

Hersenen

Maar ik wilde eigenlijk ook wel meer weten over wat ik in de hersenen vond. Je kunt mij nou een charlatan noemen, maar als ik bij een heleboel mensen in de pijnappelklier allemaal mensen vind, die daarin zitten bij een ander en dan bepaalde controle over de eigenaar van die pijnappelklier uitoefenen, betekent dat dus iets over de werking van dat kliertje! Dat kun je toch moeilijk ontkennen? En als ik mensen zie in het limbische systeem, in de frontale cortex, in het gebied van Wernicke en de hypofyse, moet dat toch ook iets betekenen voor de functie van die hersenonderdelen. Vooral omdat zowel de eigenaar van de hersenen als de indringer al beiden beter van werden, als ik de indringer verwijderde.

Want laten we wel wezen: dat was niet meneer Jung of meneer Freud, die ik daar in de hersenen tegenkwam! Dat waren mensen die nauwelijks naar school waren geweest, maar toch op de een of andere manier exact wisten waar ze bij een ander moesten gaan zitten om diegene tegen te werken in zijn of haar leven. Die gebruikten immers de normaliter heel gewone hersenfunctie om iemand te beïnvloeden met wilskracht en overtuigingskracht. Die functie maakten ze heel groot door zich erop te concentreren, waardoor het brein gammagolven ging aanmaken. Allemaal bekend in de wetenschap. Dan maakten ze contact met die ander en floep! daar zaten ze in de hersenen van die persoon.

Hoe ze dat laatste precies deden, vind ik zo kleuterachtig dat ik er geen woorden aan vuil wil maken. Misschien nog dit: zij wilden een mooie eigenschap van een ander hebben, zoals het niet-verslaafd zijn. Even een voorbeeldje. Dan deden ze dus die Barbapappa-hersentruuk en dan konden ze dat stuk gezondheid van die ander voor zichzelf gebruiken. Maar iedereen heeft dezelfde functies in de hersenen, dus zij hadden zelf óók die functie die hen beschermde tegen verslavingen (of wat het verder ook was wat ze wilden van een ander). Die gaven ze dus af bij die ander – je kunt er immers geen twee hebben – en daarmee gaven ze een stuk van zichzelf weg. Dat wordt wel eens uitgelegd als je ziel aan de duivel verkopen om iets te krijgen op een corrupte manier.

Wat er dan gebeurde, was dat die andere persoon opeens verslavingsgevoelig werd, terwijl de dief van de verslaving af kon komen met een beetje therapie. Een soort van transplantatie van organen in feite, maar dan op het onstoffelijke niveau. Je ziet het niet, maar het werkte als een trein en was ontzettend gemeen om te doen met een ander. Die wist dan immers niet waar hij of zij opeens ziek door werd. Dit is wat ik zag en als ik beide personen hun eigen stukkie hersenen teruggaf, werden ze daar allebei beter van. Het was dus geen flauwekul wat ik zag.

Het is nu trouwens niet meer mogelijk om dit soort truuks uit te halen, dus de enige reden waarom we nog moeten weten hoe het werkte, is dat we daaruit lering kunnen trekken over hoe we weer kunnen genezen op onze eigen kracht. Het fenomeen werd veroorzaakt door jaloezie en dat is nu niet meer de ergste en gevaarlijkste ziekte die er is.

Maar hoe ze iemand bijvoorbeeld een verslaving konden toebrengen, door in het gebied van Wernicke te gaan zitten, dát vind ik nou wél interessant om te weten. Bekend is in ieder geval (wikipedia) dat mensen die bepaalde taalfouten, gerelateerd aan het gebied van Wernicke maken, zich daar niet van bewust zijn. Ik zoeken … en ja hoor: ik vond een studie waarin men zich afvroeg of het gebied van Wernicke misschien wel meer deed dan alleen zorgen voor taalzaken.

Gebied van Wernicke:

Dat kun je hier vinden. Ik heb een lang artikel over dat onderzoek gevonden.
Dit artikel gaat over het Korsakovsyndroom, dat je kunt oplopen door overmatig alcoholgebruik.
En het Korsakovsyndroom wordt weer in verband gebracht met het gebied van Wernicke.
Hier een artikel over iemand met schade aan het gebied van Wernicke, die beter in taal werd doordat er aan zijn bloeddruk werd gewerkt. Dat werken aan de bloeddruk gaat dus via natrium en ijzer.

Algemeen:

Wat ik ook tegenkwam, was een studie over een beschadiging aan de linker hersenhelft, die schizofrenie hielp veroorzaken. Klopt met mijn bevindingen dat je mentale ziektes oploopt, als je linker hersenhelft minder goed functioneert.
En hier een artikel over hoe hersenfuncties beter gaan werken, als ze beter doorbloed worden. Dat krijg je gedaan door je ijzer aan te vullen.

Kleine hersenen:

Hier iets over waar precies actie is op het moment waarop de motorische gebieden getest worden. Daar blijkt min of meer uit dat de linker hersenhelft meer betrokken is bij passieve zaken zoals luisteren. De rechter is meer betrokken bij meer actieve zaken. In deze studie gaat het daarbij over spreken vs luisteren. Klopt ook weer met mijn bevinding dat je rechter hersenhelft het belangrijkst is voor de motoriek. Ik heb er een hele studie van gevonden, maar dit is een samenvatting.

Een studie over betrokkenheid van het cerebellum (de kleine hersenen) bij regulering van gedrag kun je hier vinden. Dat gaat niet alleen over betrokkenheid van de kleine hersenen bij bepaalde neurologische stoornissen, maar het gaat echt over het in de hand hebben van je gedrag. Ik vertel immers altijd dat dat uit je kleine hersenen komt.

Het zelfherstellende vermogen

Dat zou ik nog bijna vergeten: het zelfherstellende vermogen van de mens. Daar moet de wetenschap toch ook van alles over weten. Ik kom wel eens artikelen tegen waarin ik lees dat medici proberen het zelfherstellende vermogen van patiënten te laten werken. Ik dus zoeken … en ik vond echt een juweeltje. Je mag van die studies niet zomaar alles zien. Meestal krijg je een kleine samenvatting te zien of een artikel óver het onderzoek in kwestie. Daar doe ik het dus mee, want het gaat er immers om dat stukjes van mijn bevindingen ook in de wetenschap bekend zijn.

Hier een leuk onderzoek, waarin gesteld wordt hoe sterk het zelfherstellend vermogen wel moet zijn: moet je maar eens kijken hoe sterk het placebo-effect werkt!
Hier is een boek op Google Books over het zelfherstellende vermogen: Integration and Self Healing. Zo zijn er meerdere!
Hier nog een boek over yoga en ayurveda: Yoga and Ayurveda: Self-healing and Self-realisation. Als je met ‘zelfrealisatie’ bedoelt dat je je bewust bent of wordt van wat je allemaal zelf bijdraagt aan je leven (in positieve en negatieve zin), waardoor je je leven zelf beter kunt sturen, ben ik het ermee eens.

Limbisch systeem:

Een studie over de samenwerking tussen het limbische systeem en de frontale cortex bij genezing van depressies.

 

 

Hier vind je mijn contactgegevens.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

 

Tags: wetenschap, wetenschappelijke onderbouwing, zelfherstellend vermogen, voedingsstoffen, gebied van wernicke