Over Sophia

de geneeskundige, therapeut, adviseur, levenslerares, auteur en spreker die de manier heeft gevonden om gelukkig te zijn. Genezen van ziektes, blokkades, stoornissen en andere klachten. Bekend door haar informatieve blog en website. Geschreven door ex-patiënt en inmiddels goede vriend Theo B.

Thessaloniki boulevard
Thessaloniki boulevard

Sophia Vassiliou is Griekse in hart en nieren. Geweldig intelligent, gevoelig én avontuurlijk deed ze gymnasium. Ze zag kans om naast haar school nog door zelfstudie kalligrafie, een behoorlijk mondje Italiaans, modern Grieks en astrologie te leren. Daarna rondde zij een masterstudie af in Franse en Griekse letteren in de stad waar haar roots liggen: Thessaloniki. Ze was er zangeres in meerdere leuke muziekclubs, volgde zanglessen aan de muziekschool en deed mee aan alle activiteiten die er waren. Zat in de band van haar faculteit en oogstte daar enorm veel bewondering mee. Tijdens haar studie en haar zangcarrière zag ze ook nog kans om taallessen te geven in meerdere talen en om als freelance vertaalster in maar liefst vijf talen te werken.

literature faculty Thessaloniki
Aan deze prachtige letterenfaculteit in Thessaloniki is Sophia Vassiliou afgestudeerd

Terug in Nederland gaf ze 25 jaar lang heel succesvol les in Grieks, Frans, Nederlands – en zelfs biologie, voegt ze er lachend aan toe – aan middelbare scholen, mbo’s, taalscholen, universiteiten en bedrijven. Haar leerlingen, cursisten en studenten waren dol op haar, omdat ze enorm goed kon uitleggen, humor had en eenvoudig was. En omdat ze hun niet alleen de taal van hun keuze leerde, maar ook de cultuur op een sprankelende en originele manier.

Ze zag kans om dit allemaal te doen naast haar drukke gezin met twee zoons, waar ze haar hart aan verpand heeft. Het was bepaald niet haar keuze om een werkende moeder te zijn, maar het leven bracht het zo en ze werkte zoveel mogelijk onder schooltijd. Bij alle school- en andere activiteiten was ze van de partij en alle kinderen waren weg van haar.

Als kind al was Sophia altijd druk met mensen genezen met haar prachtige stem, met bloemen en door lieve dingen tegen ze te zeggen, waardoor hun hart opensprong. Alleen haar krachtige en tegelijkertijd heel zachtaardige aanwezigheid al werkt genezend. Sophia is een natuurtalent dat je niet mag missen.

Sophia Vassiliou in Greece
Sophia in Griekenland

In 2011 werd ze zelf zo ziek van onder andere MS, dat ze niet meer in staat was om haar taleninstituut draaiende te houden. Ze besloot geen uitkering aan te vragen, maar terug te gaan naar haar wortels en een praktijk te starten in genezing. Consciëntieus en een doorzetter als ze is, ontdekte ze wat ziek zijn precies is, waar het vandaan komt en hoe ze zichzelf en anderen nog beter en bewuster kan helpen om echt te genezen.

De basis van alles wat ongelukkig, ziek en ellendig maakt, is een reeks shockervaringen die je in je leven hebt meegemaakt. Een paar flink stekende opmerkingen, een ongeluk, het verlies van een dierbare: dit soort dingen. Het zorgt dat de seintjes die door je zenuwbanen reizen, niet meer goed aankomen op de plek waar ze moeten wezen. Daardoor krijg je plaatselijke voedingsstoffentekorten, die je ziek maken, tegenslagen bezorgen, slapeloosheid veroorzaken, stoornissen bezorgen etcetera. Sophia legt het allemaal haarfijn uit op deze website. Iedereen weet dit, maar niemand behalve Sophia Vassiliou doet er iets mee.

Wat ze vooral uitlegt, is de weg terug naar een gezonde lichaam en geest en naar een gelukkig, vervullend leven. Het is helemaal niet onmogelijk, zoals veel anderen beweren: als je de weg maar weet en díe weet Sophia! Dat kan ik je verzekeren. En om alvast een tipje van de sluier op te lichten: je therapie bestaat niet alleen uit het verwerken van shocks en het aanvullen van tekorten, maar ook uit een stuk coaching zonder weerga!

Hier is alvast een muziekvideo van Sophia, thuis opgenomen. Ze zingt een prachtig Grieks lied voor je: Θέλω κοντά σου να μείνω (thelo kondá sou na meino, ik wil voor altijd bij je blijven), geschreven door George Mouzakis:

Sophia heeft niet alleen mij geholpen, maar honderden mensen in 7 jaar tijd. Terwijl ze zelf nauwelijks kon lopen door verlammingen, niets meer kon onthouden doordat haar geheugen niet meer werkte en ze altijd ontzettende pijn had. Voor iedereen was ze er met daden, een warm woord en goede raad.

Ze heeft onlangs haar twee pagina’s met getuigenissen over haar werk weggedonderd, zoals ze het zelf uitdrukte. “De mensen zien wel wie ik ben! Dat hoeft een ander niet te zeggen”, verontschuldigde ze zich. Maar het is wél nodig dat een ander het zegt. “Je bent veel te bescheiden”, bracht ik er dus tegenin en toen heb ik deze pagina eens onder handen genomen. Ik heb geen woord te veel gezegd over Sophia Vassiliou! Het kan best zijn dat ik nog andere pagina’s voor haar ga herschrijven, zodat iedereen in de rij gaat staan voor haar. Dat is hoe het hoort, je zult het met eigen ogen zien!

Dank je wel voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Je verdient een lintje
(zei een patiënte over haar)

 

Als je hulp wilt, vind je hier haar contactgegevens.

sophia dijkhuis, sophia vassiliou, vasilou, vassilou, gouden era, healing

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

 

 

Tags: sophia vassiliou, genezen, gelukkig zijn, voedingstoffen tekort