Mindfulness: leven in het nu

In het nu leven, ook wel mindfulness genoemd, wordt altijd beschreven als een toestand. Je moet daar door een ander ingedouwd worden en dan moet je maar zien dat je erin blijft. Dan ben je De Grote Meesters waardig, zoals Eckhart Tolle, Thich Nath Han enzovoort.

Toch werkt dat niet. Daar heb je mogelijk wel wat hulp van mij bij nodig, maar dat is niet voor altijd, zoals nu het geval is op de manier waarop je het misschien al wel jaren probeert. Ik ken best veel mensen die bij hoog en bij laag beweren dat zij altijd in het nu leven, maar die toch altijd ruzie hebben, stress en ongeluk. Niet alleen dat, want echte mindfulness beschermt je alleen indirect (op den duur) tegen tegenslagen, maar het biedt je wel een manier om niet meer zo in de emoties te gaan. Echte mindfulness is eigenlijk niets meer en niets minder dan heel zijn en jezelf zijn. Dan heb je vanzelf innerlijke rust.

Die innerlijke rust bereik je niet met een truc, maar door je hersenen weer aan het werk te zetten. Die moeten immers alle indrukken die je binnenkrijgt en nu niet kunt verwerken, weer zelf gaan verwerken. Dat zou jij zelf niet moeten doen! Daar heb je nou die hersenpan voor. En dus help ik je daarmee als je bij me komt. Een hoop innerlijke rust erbij en een hoop genezing en verlichting. Door je hersenen weer aan het werk te zetten in een therapeutische sessies (mogelijk een paar) en daarna door je voedingsstoffen weer aan te vullen.

 

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

 

Tags: mindfulness, leven in het nu, innerlijke rust