Ziel en geest

Er blijft maar onzekerheid bestaan over wat je ziel en je geest zijn. Je kunt ze niet zien, niemand weet waar ze zitten in je lichaam en ook niet waar ze toe dienen. Als je helderziend bent en weet waar je moet zoeken, vind je ze wél en dat heb ik dus gedaan. Ik zocht en vond zowel je ziel als je geest. Plus daarbij vond ik waar die in je fysieke lichaam zitten.

Je ziel

Wat we wél weten, is dat je ziel de essentie van je wezen is. Maar wat is je wezen dan? Weer een vraag erbij! Okee: je wezen dat is gewoon alles wat je bent. Van top tot teen zoals je van binnen bent en ook van buiten. Maar er is meer.

lichtlichaam

Zoals ik vaak vertel, heb je naast een fysiek lichaam – dat wat je ziet van jezelf – ook een etherisch lichaam of zelfs een lichtlichaam. Eén miljard mensen hebben nog een lichtlichaam; de rest is dat kwijtgeraakt in de loop der tijden en daarom hebben 6 miljard mensen een etherisch lichaam. Dat is een lichaam dat er net zo uitziet als je fysieke lichaam en dat dezelfde anatomie heeft. En het is eigenlijk je sjabloon, want zo ga je er uitzien en zo wordt tevens je karakter. Vermengd met het uiterlijk en karakter van je ouders.

Een lichtlichaam is meer, want dat is een echt, origineel engelenlichaam. Het heeft een wat andere anatomie en daarin zit ook een orgaan dat ‘ziel’ heet. Het zit in je borst, net als je hart, maar dan aan de rechterkant. Bijna op de plek van de thymusklier dus. In je ziel zit je persoonlijkheid.

Je persoonlijkheid is in je fysieke lichaam nogal verdeeld over je lijf: een deel zit in je DNA, je erfelijkheid. Nog een deel zit in je hart: je gevoel en de rest bevindt zich verspreid over je hersenen: de manier waarop je denkt en voelt. Je ziel bevindt zich dus wel degelijk ook gewoon heel stoffelijk en lijfelijk zichtbaar in je fysieke lichaam! Hij zit alleen niet op één plek.

Je geest

Dan heb je nog een geest! Als je weer even met me meegaat naar je lichtlichaam, dan heb je daarin een orgaan dat niet precies net zo bestaat in je fysieke lichaam. Het bevindt zich in je hele hoofd en het staat voor je wilskracht. Je geest is dus je wilskracht.

In je fysieke lichaam heb je niet ergens in je hoofd een orgaan zitten, dat ‘geest’ heet. Wat je wél hebt, is een frontaalkwab voorin je hersenen. Die regelt je wilskracht en dat is dus je geest.

Nu doet je frontaalkwab nog meer. Hij verzamelt alle indrukken die je van buitenaf krijgt – prikkels, emoties enzovoort als reactie op je omgeving – en daarna verwerkt hij ze. Ten derde maakt hij ook originele ideeën aan om leuke dingen te gaan doen. Daarom is het belangrijk dat je die frontaalkwab schoon houdt. Dan heb je meer leuke ideeën en daar word je heel blij van.

Met andere woorden: je geest bevindt zich ook gewoon in je fysieke lichaam en wel helemaal op de voorste bank in je hersenen.

 

Hier vind je mijn contactgegevens.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

 

Tags: wat is de ziel, wat is je geest