Kristallen

Met de naam kristallen worden zogenaamde ‘helende’ stenen aangeduid. Veel mensen zeggen dat ze je op allerlei manieren precies zo en zo dient af te spoelen, opladen in de volle maan en een hoop meer. Ik heb daar nooit iets van gemerkt.

Als je echte stenen hebt, die niet geverfd zijn, hoef je die niet op te laten laden of wat ook voor kunstjes allemaal. Alleen een turkoois is gevoelig voor water en zout. Die kan heel gemakkelijk verkleuren, ja ook als hij echt is. Maar je hoeft ze alleen even af te spoelen als ze zwaar aanvoelen. Dan hebben ze een heleboel nare sfeer opgezogen en die mag er weer eventjes uit. Alle natuurlijke materialen zuigen negatieve sfeer op. Hout, steen, glas, planten: alles. Ik heb zelfs wel eens plastic voorwerpen afgespoeld, omdat ze van alles opgenomen hadden. Naast het feit dat je sowieso verse lucht in huis nodig hebt, is dat ook een reden om vaak en veel te luchten! Zuurstof ververst je hele leven.

De werkende kracht van een steen (of kristal zo je wilt), is de kleur en verder niets. Ik noem wat voorbeelden, omdat je in alle boeken een verschillende zogenaamde helende werking vindt voor bijna iedere steen en ook legio’s stenen, die helemaal NIET helend zijn, maar waar wel onterecht helende eigenschappen aan toegedicht worden. Nou ja, ze helen dus helemaal niet. Alleen de kleur doet iets en dat is lang niet met alle stenen zo. In de binnenhuisarchitectuur is werken met kleuren bekend en dat is precies wat stenen ook doen.

Bergkristallen maken alles vrolijk. Als je een plek in huis hebt, waar je van alles mee gedaan hebt, maar hij blijft maar rottig aanvoelen, kun je er eens een bergkristal neerleggen. Die kun je in een stenenwinkel halen, maar dan zijn ze klein en duur. Wat je ook kunt doen, is ze in een tuincentrum halen. Daar hebben ze vaak wel een aantal soorten kristallen en dan heb je een hele homp voor weinig geld. Ze zijn dan niet zo doorzichtig, maar dat maakt niet uit voor de werking.

Rozekwartsen brengen liefde en zuivere seksualiteit. Probeer ze maar eens uit.

Lapis lazuli

Lapis lazuli draagt eraan bij dat je niet meer onder de macht van anderen kunt komen. Dat mensen dus niet meer zo gemakkelijk macht over je kunnen uitoefenen. Autoriteit, dwang etcetera.

Een Amethist geeft je onafhankelijkheid. De werking van een amethist lijkt op die van een lapis lazuli, maar is net even verschillend. Daar waar een lapis lazuli een ander die in je vaarwater komt, wegketst, jaagt een amethist mensen die al macht over je hebben, uit je buurt.

 

Hier vind je mijn contactgegevens.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

 

Tags: kristallen, helende stenen, genezen met kristallen, kristallen opladen