header
Narcisme: De Grote Verantwoordelijkheidsvraag
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ... ben ik eigenlijk nog wel iemand?

Narcisme: De Grote Verantwoordelijkheidsvraag

Eigenlijk vind ik het wel grappig om erachter te komen dat datgene wat ik al die jaren ‘slechtheid’ en ‘negativiteit’ heb genoemd, door normale stervelingen narcisme wordt genoemd. Ook vind ik het wel bijzonder dat ik het, blijkbaar in tegenstelling tot de hele rest van de planeet, wél gedaan krijg om deze mensen te laten voelen en veranderen. Vandaag nog had ik mijn adoptiemoeder in het hiernamaals ‘aan de lijn’. Ze zei dat ik haar heb leren voelen en ontspannen en bedankte me daarvoor. Ze bood excuses aan voor al het verdriet dat ze me heeft aangedaan.

Ze is zeer zeker niet de enige die ik heb leren veranderen. Een ontzettend zure tante van me, die ook allang is overleden, kreeg ik altijd aan het lachen. Ik was ook de enige in de hele familie die iets in haar zag en die haar wel mocht. Zoals ik in mijn vorige artikel vertelde, is beweging krijgen in een narcistisch iemand wél mogelijk. Ze kunnen wél voelen, want ze zijn ooit net zo begonnen als iedereen: als een mooie en zuivere persoon. Wat er dan is gebeurd, dat zal ik je vandaag vertellen. Dan begrijp je waarom mensen nooit 100% slecht zijn en zie je dat ze wél kunnen veranderen.

Zoek maar eens Lilith op in je zoekmachine of klik op de link in deze zin. Lilith was een heks die leefde in Mesopotamië en die de meest gruwelijke magische rituelen deed met mensen. Tegenwoordig zouden we dat satanisme noemen: vuile rituele seks met priesters in zo’n ranzige stinktempel uit de oudheid en ik wil er niet eens over schrijven, zo vies als het allemaal was. Deze Lilith leefde niet alléén in Mesopotamië, maar leefde net als iedereen iedere keer opnieuw. En in ieder leven deed ze weer hetzelfde ‘werk’ in die bordeeltempel van d’r. Vanaf 23.000 v.C. tot vlak voor Jezus’ geboorte. Waarom het daarna stopte? Omdat Jezus er een einde aan maakte. Misschien ken je het verhaal nog dat hij in de woestijn ‘met de duivel vocht’? De duivel dat was en is nog steeds die vrouw, die toen Lilith was en die er nu ook weer is, uiteraard, net als wij allemaal. Als ik vertel wie ze is, krijg ik een claim aan m’n broek, dus ik zal netjes blijven, maar zij is de schuldige.

Wat deed ze nou daar in die vieze tempel van haar? Nou, met al die rituelen jaste je je ziel eruit. Je ziel dat is je persoonlijkheid: je innerlijke kracht, je karakter en je talenten. Je hebt wel eens in films van die zogenaamde magishe rituelen gezien, denk ik. Van Maya’s, Egyptenaren, Indiërs en ook hier uit Europa. Zwart, eng en naargeestig. Als je mensen zó de schrik in het lijf jaagt, lopen ze een trauma op en dan gaat er een stuk van hen uit ze. Welk stuk dat is, dat hangt ervan af wat er met ze gedaan wordt en hoe zij met hun persoonlijkheid daarop reageren, maar het is in ieder geval een stuk van je goedheid dat je kwijtraakt: je studievaardigheden, je altruïsme, je zachtaardigheid, je vertrouwen, je goedheid … dat soort dingen. Ik heb er uitgebreid over verteld hoe dat gaat, wanneer je een trauma oploopt. Toch is ook die Lilith ooit een mooie mens geweest. Héél lang geleden, maar ze was het toch. Zij is degene die meestal Eva wordt genoemd, de vrouw van ‘Adam’.

We zeggen altijd dat we een ‘etherisch’ lichaam hebben naast een fysiek lichaam. Ja, door háár schuld is dat zo gekomen. Bovendien hebben we ook nog eens niet maar één etherisch lichaam, maar een heleboel etherische lichamen: dat zijn allemaal stukken van onszelf die we zijn kwijtgeraakt door trauma’s en shockervaringen. Als die in je zouden zitten, zoals héél lang geleden in de geschiedenis, toen er nog onsterfelijke helden bestonden, zou je voor altijd in één lichaam leven. De verhalen over onsterfelijke mensen zijn waar! Je hoeft er geen magische rituelen bij uit te halen bij volle maan, je hoeft er geen alchemistische toestanden voor uit te halen, nee: als je weer compleet bent, ga je niet dood. Het leven is niet bedoeld om iedere keer weer dood te gaan, maar om één keer goed te leven!

Dat is toch ook veel logischer dan dat je reïncarneert, omdat je zogenaamd ‘moet leren van het leven’. Hoezo? Heb jij ooit iets geleerd in je leven dan? Ja, je bent getraumatiseerd geraakt en besloot dan dat je niemand meer zou vertrouwen. Je besloot dat je niet in staat was om je studie af te maken, om gezond te worden, om de relatie met je wederhelft tot een succes te maken enzovoort. Dat zijn geen levenslessen, maar stukken van jezelf die je verloor, waarop je besloot toch maar weer door te gaan zonder al die stukken. Als een steeds meer verpauperde persoon, die steeds minder kon voelen en uitrichten. Je leven werd steeds nauwer in plaats van breder en alleen als je bij mij komt om je eigenheid terug te halen, word je weer de persoon die je hoort te zijn en die je ooit was.

Okee maar nu die narcistische mensen dus. Die zijn ooit door die Lilith en haar gehypnotiseerde trawanten – die óók goede mensen zijn geweest! – opgepakt en naar die stinktempel van haar gesleept. Ja, er was zo’n feest voor die zogenaamde ‘godin’ oftewel de duivel en dan moesten er mensen slachtoffer zijn. Die werden daar verkracht en wat er dan gebeurde, dat was dat hun eigen ziel bij iemand anders ging zitten. Dat was iemand die níet aanwezig was, maar die madam Lilith als voorbeeld had gesteld. De ziel van die andere persoon werd gevangengezet in het hiernamaals. Ergens in een gruwelijke gevangenis, een poel met krokodillen of iets anders smerigs. Je was er nog wel mee verbonden, maar je was dan niet meer zo’n krachtige persoon als je eerder was geweest. Later, door alle trauma’s en toestanden die je leven-in-leven-uit meemaakte, raakte ook de verbinding met je steeds meer versplinterde ziel verbroken en nu leeft iedereen als een kip zonder kop zonder ziel.

Omdat die Lilith in dít leven eindelijk gesnopen heeft dat ze moet kappen met het hele leven kapotmaken, kan ik nú pas alle stukken ziel van de mensen bijeenrapen en uiteindelijk weer in ze terugzetten. Dat terugzetten is nog toekomstmuziek, maar je kunt al wel genezen van ziektes, verdriet, stoornissen en klachten. Je ziel bestaat namelijk door mijn werk weer uit één stuk en daarmee ben je nu weer verbonden. Als je hersenen weer aan het werk gaan om allerlei klussen die ze horen te doen (je gezond houden bijvoorbeeld), weer gaan uitvoeren, genees je. Van je narcistische trekjes dus: je liefdeloosheid die je door al je wonden opliep, je oneerlijkheid en je angst om jezelf te laten zien zoals je bent. Want dat is wat narcisme is! Een verpauperde persoon, die zelf van binnen ook lijdt om wie hij of zij is. Ik heb er zóveel van heel dichtbij gekend en ik weet hoe mensen zich van binnen voelen. Waarom denk je dat ze jaloers zijn? Omdat jij iets hebt of doet, waarvan zij weten dat zíj het nooit kunnen doen of hebben, omdat het stuk van hen dat dat zou moeten doen, uit ze weg is! Dat betekent dat ze lijden en voelen! Ze steken je, omdat jij wél goed bent en zij niet! Hoe erg en hoe pijnlijk het ook is, want dat weet ik.

Ik hoop dat je nu begrijpt dat alle mensen ooit goed geweest zijn en dat ze, als ze net als jij de stukken van zichzelf terugkrijgen, wéér goede mensen zullen worden. Je snapt nu ook hoe het kan dat ik niet alleen met overleden mensen kan praten, maar ook met mensen die nog leven: dat is dat stuk van hen dat niet meer hier is en op een dag zal terugkeren. Het is nog niet zover, omdat we allemaal nog niet compleet zijn. Ik ben al 10 jaar bezig om alle stukken van alle mensen overal vandaan te bevrijden. Daar krijg ik geen rooie cent voor en hier in het leven is er niemand die denkt: goh, als ik nou eens naar die Sophia zou gaan om mezelf te laten behandelen, dan help ik haar, mezelf én de wereld. Bovendien genees ik dan van al mijn ziektes, ongeluk en kwalen. Tijd om dat tóch eens te gaan denken? Het is nooit te laat!

 

© Vassiliou Empowerment

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu