Multiple sclerose en zelfvertrouwen

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Toen ik begon met mijn praktijk, was genezen op een bepaalde manier simpel: ik concentreerde me op mijn helderziende gave en trok alles wat en iedereen die ik vervolgens zag, weg. Het enige simpele daaraan was, dat ik niet iedere keer hoefde te bedenken wat ik deze keer zou doen, want als ik alleen al keek, zag ik gelijk van alles. Dat moest weg en dat was dat. Na afloop voelde de cliënt zich stukken beter. Soms had ik ook voedingsaanwijzingen, die ook een stukje hielpen genezen.

Maar nu is het meeste van die meeliftende parasietmensen wel weg en dus moeten er in de meeste gevallen andere dingen gedaan worden ter genezing. Dat betekent dat ik de wetenschap moet induiken om te zien wat men daar allemaal nog gevonden heeft aan oorzaken of hulp om te genezen. Dat voeg ik bij de kennis die ik zelf ontdekt heb tijdens het ronddwalen in die bovenwereld, dan zet ik de mengmachine aan en weet ik wat er gebeuren moet.

Wat multiple sclerose is

Nu vind ik informatie in het Nederlands allerminst diepgaand en zeer eenzijdig. Men gelooft collectief één ding en verder dan dat kom je beslist niet, hoe goed je ook zoekt. Je moet echt je Engels gaan oefenen om meer uit te vissen en dat heb ik daarom gedaan. Ik leer steeds beter Engels door al dat zoeken en het lezen gaat me inmiddels redelijk gemakkelijk af. Hier heb ik een website gevonden waar je heel wat kunt vinden aan medische informatie over heel veel ziektes. Dan weet je hoe de wetenschap er vandaag de dag in staat buiten Nederland. De link gaat gelijk naar een verhaal over MS.

De basis van MS is dat de beschermlaag rondom je zenuwen, die myelineschede heet (en wat mij betreft toch net zo lief zenuwomhulsel had mogen heten), beschadigd raakt. Daardoor worden de prikkels die door je zenuwbanen lopen, bemoeilijkt in hun gang en kun je allerlei klachten krijgen. Meestal begint het met evenwicht en later kan het je ogen aantasten, kun je waarschijnlijk moeilijk lopen, kun je problemen met je geheugen krijgen, met spreken en schrijven. Je bent altijd moe, je hebt pijn, duizelingen, last van slapende ledematen en mogelijk nog veel meer.

Dopaminehuishouding

Verder lijken er banden te zijn met dopamine, want dat is een neurotransmitter die je zenuwen als snelweg gebruikt. Die brengt boodschapjes van je hersenen naar je organen enzovoort en dan mag je je voorstellen dat je in het Atlasgebergte van Marokko postbode bent. Overal bergen, waar helemaal bovenop mensen wonen, maar de weg ernaar toe zit vol rotsen en ravijnen. Dopamine brengt niet alleen boodschappen door, maar maakt je ook vrolijk en vol zelfvertrouwen.

Toch is er nog iets, want de wetenschap is er nog niet exact achter hoe dat myeline nou eigenlijk beschadigt raakt. Natuurlijk is er stress geweest, een nare gebeurtenis waar je van geschrokken bent en daardoor mogelijk een tekort aan een bepaalde voedingsstof. Maar dat tekort heeft iets gedaan: het heeft je zenuwbanen aangetast. Ik lees op bovenstaande website dat MS geen dodelijke ziekte is, terwijl ik er zelf beslist aan overleden was, als ik geen eucalyptuscrème had leren maken. Daar ben ik het dus niet mee eens, maar laten we verdergaan.

Als het myeline beschadigt raakt, waardoor de boodschappen of prikkels bemoeilijkt worden, heeft de shock die je ergens gehad hebt, gezorgd dat je een tekort aan vitamine C hebt opgelopen. Die beschermt immers je cellen, ook die van je zenuwstelsel. Met vitamine C bedoel ik dat wat je kent als ‘vitamine C’ plus nog een paar stofjes die erbij horen. En natuurlijk ook ijzer met z’n grote vriend chroom. Die geven samen een enorme kracht, die je wel nodig hebt om die prikkels langs die myeline te laten gaan, ondanks de beschadigingen. En ook om dat myeline weer op te bouwen, samen met het volledige vitamine C.

MS genezen

En inderdaad: als ik naar mezelf kijk, hielp de eucalyptus me wel, maar ik deed og meer kruiden in mijn crème en in mijn drinkwater. Die zitten vol met ijzer, maar ook met de volledige vitamine C. Later nam ik geconcentreerd bessensap, waar dat ook allemaal in zit. Wat je nodig hebt om van MS te genezen, is dus kracht en dat vind je in die dingen. In dit korte artikel beschrijf ik hoe vitamines, mineralen enzovoort met elkaar samenwerken en nog meer.

Maar als ik nog weer even naar mezelf kijk, had ik nóg iets nodig en heel hard ook: zelfvertrouwen. Dát was het allerergste beschadigd in mijn leven, want ik had nog nooit anders dan op mijn kop gehad. Vanaf het moment dat ik in de buik van mijn biologische ‘moeder’ zat tot nu aan toe. Er werd altijd over me geroddeld en iedereen deed denigrerend tegen me. Maar nu ben ik toch maar mooi de enige die de weg naar genezing weet van zo ongeveer alle ziektes en klachten. Iedereen die echt genezen wil, zal langs mij moeten en dat geeft héél veel zelfvertrouwen. En genezing.

Als je blaakt van het zelfvertrouwen, gaat je dopamine veel beter lopen. Normaliter is dat andersom, want juist een goed werkend dopamine maakt je vrolijk en zelfverzekerd. Maar als het níet goed loopt, moet je het omkeren en aan je zelfvertrouwen werken. Anders kun je voor eeuwig chocola eten, maar dan schiet je genezing niet op. Alsjeblieft eet dan wel gewoon melkchocolade, want de melk daarin veegt ook nog even je maag schoon en het is een stuk lekkerder. En lekkerder = vrolijker = groter zelfvertrouwen!

Als je net als ik echt wilt genezen, heb je een dieet nodig dat barst van de kracht. Een superdieet, maar geen giftige troep, geen vegatoestanden, geen steentijddiëten (paleo) en geen superfood met ranzige smoothies. Ik heb het over écht superfood. Het leuke is, dat ik op die website waar ik hierboven naar verwees, ook zag dat ze het daar over superfood hadden. Zonder dat ze chiazaden, hennepzaden, kurkuma, tarwegras en kokosvet bedoelden: gewoon normale dingen die echt eten zijn. Zo weinig mogeljk potten met chemische vitaminen. Helemaal vermijden kun je die potten niet, want als je tekorten hebt, dien je ze toch aan te vullen, maar dat is even een paar maanden lang.

Naast het dieet heb je zowel innerlijke als uiterlijke (lichamelijke) kracht nodig en daar werken we ook aan als je bij me komt. Mijn aanwezigheid alleen al straalt een enorme kracht uit en die geef ik je ook mee in de gesprekken. Hier vind je mijn contactgegevens. Contacteer me maar als je van de MS af wilt!

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

 

Tags: genezen van multiple sclerose, genezen van MS, zelfvertrouwen, multiple sclerose en vitamine C, multiple sclerose en dopamine