MS en genezen

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

MS of multiple sclerose is één van de ergste ziektes die je kunt hebben. Chronische pijn aan je hele lichaam is je deel als je aan MS lijdt en al je lichaamsfuncties nemen af. Je raakt langzaam verlamd of bent op sommige momenten wel en op andere momenten níet verlamd. Je kunt wellicht wel een paar honderd meter lopen, maar dan verga je van de pijn. Wat ook de ene keer wel werkt en dan weer niet, dat zijn je zicht, je evenwicht en soms ook je gehoor. Je mag mij raar noemen, maar MS heeft alles te maken met geloof en vertrouwen. Lees dit artikel maar eens, dan zul je het wel zien.

Naast je lichamelijke functies nemen ook je mentale functies af, waardoor je van alles gaat vergeten, dat je traag denkt enzovoort. Er is een heleboel bekend over MS, maar er is nog meer wat artsen níet weten. Het allereerste daarvan is het stellen van een diagnose. Die is er eigenlijk niet, omdat alle manieren die daarvoor bestaan, onzeker zijn en nooit een 100% zekere uitslag geven. Daarom krijgen heel veel mensen de diagnose van ziekte van Lyme, ook al zijn ze nooit gestoken door een teek en zelfs niet door een bij, wesp of steekvlieg. Deze vergissing is niet zo erg, want je krijgt altijd nog alle medische hulp en artsen kennen de verschillen tussen deze twee ziektes niet goed. Veel mensen krijgen echter de diagnose dat ze niets mankeren en dat is wél serieus. Er kunnen je echt rare, griezelige dingen overkomen en als je dan niet serieus genomen wordt, kun je veel meemaken. Even kort mijn verhaal.

Mijn ervaring met MS

Toen ikzelf MS kreeg, diende die zich aan met een heel rare, akelige ervaring. Pas 7 jaar later besefte ik was het geweest was: mijn eerste MS-aanval. Ik kon op de bewuste dag de ene keer wel met heel veel moeite bewegen en dan weer een hele tijd niet. Het leek wel alsof ik dácht dat ik niet kon bewegen, want als ik de eerste beweging voor elkaar had – bijvoorbeeld dat ik een vinger kon buigen -, kon ik opeens alles weer. Even later zat ik weer helemaal vast en ik kon eigenlijk alleen maar op bed liggen wachten totdat het overging. Ik kreeg geen enkele medische hulp en dus dacht ik dat ik het verzon en ik voelde me heel schuldig. Deze rare inconsistentie wordt veroorzaakt door een onevenwichtigheid in dopamine. Ook bij de ziekte van Parkinson en het syndroom van Tourette komt het voor.

Daar kwam nog bij dat mijn ex-man die dag expres onze zoon niet van school had gehaald, met als doel om mij zwart te maken. Hij had op school verteld dat ik de kleine zou halen, maar met mij had hij afgesproken dat mijn zoon bij hem zou logeren en ik hem de dag erna pas zou ophalen. De juf, de IB-er en de directrice gingen mijn zoon allemaal heel bezorgd zitten interviewen, waardoor het kind in de war raakte en niet meer wist wie hem zou halen. Drie moeders boden aan om hem mee te nemen, maar ik moest beschimpt worden en dus stond de directrice dat niet toe.

Toen mijn ex niet op school verscheen, kreeg ik onmiddellijk de schuld. Als een andere moeder een keer te laat was, werd het kind gewoon naar huis gebracht door de juf, maar de directrice mocht mij niet en wilde niets liever dan mij mijn jongens afpakken. Ze misbruikte mijn MS om politie en jeugdzorg op me af te sturen met een dossier vol met leugens en indianenverhalen over mij. Mijn twee zoons en ik hebben in die jaren de hel doorgemaakt, doordat ik zo ontzettend belasterd werd, geen enkele medische hulp kreeg en heel veel dingen niet meer kon door de MS. Bijvoorbeeld lesgeven en een taleninstituut leiden, wat mijn werk was.

Ik begon daarop een praktijk als genezend medium, omdat ik als helderziende patronen in mijn ziekte en in alle ziektes in het algemeen ontdekte. Die maakten dat ik ze kon doorgronden en langzaamaan ook genezen. Omdat het echter langzaam vooruitging, zagen de kliek van school en mijn ex hun kans schoon om me neer te zetten als een geflipte gek, in plaats van groot respect te hebben voor het feit dat ik ondanks mijn ziekte geen uitkering aanvroeg en doorging met werken. De reden waarom ik dit vertel, is dat alle problemen die me aangedaan werden, mijn zelfvertrouwen flink aantastten. Daardoor werd ik steeds zieker en dat heeft met dopamine te maken.

Symptomen van MS

De symptomen waren in mijn geval een helemaal in de war geraakt zicht. Ik had al sinds mijn kindertijd contactlenzen van zo rond de -10, maar nu ging het schommelen en soms had ik ook opeens astigmatisme. Lopen kon ik alleen nog een klein beetje, omdat ik ontdekte dat ik eucalyptus op mijn heupen en schouderbladen moest smeren. Ik oefende net zolang totdat ik het voor elkaar kreeg om een 100% natuurlijke crème met eucalyptusextract en nog wat kruiden te maken. Die redde me van totale verlamming, die toen al diep in mijn longen zat. Ik ontsnapte ternauwernood aan de dood.

Mijn geheugen deed het steeds slechter, totdat ik me bedacht dat ik op een dag mijn kinderen niet meer zou herkennen. Misschien was het door de schrik van die gedachte, maar daarna werd mijn geheugen niet meer slechter. Ik voelde me totaal geblokkeerd om in actie te komen en zakte regelmatig in elkaar. Dan moest ik urenlang op krachten komen. Slapen deed ik nooit meer 5 à 6 uur per week. Pijn had ik dag en nacht in mijn hele lijf. Ik kon onmogelijk aanwijzen waar het vandaan kwam: alles deed me zeer en ik voelde me ellendig en lamlendig. Altijd moe.

Wat ik vaak hoor over MS is dat mensen last van een evenwichtsstoornis hebben. Dan kun je niet recht lopen of fietsen, maar slinger je. Meestal is lopen een probleem, maar raak je niet totaal verlamd. Dit zijn zo ongeveer de symptomen van MS. Als je meer medische dingen wilt weten, kun je beter een reguliere medische website opzoeken. Ik ben vooral geïnteresseerd in genezing en daarvoor heb ik maar een paar details nodig. Als ik die heb, weet ik wat de weg naar genezing is. Dat vind ik belangrijker dan precies uitzoeken hoe alles exact in elkaar steekt.

 Wat er allemaal over MS wordt verteld

Dat is míjn ervaring met MS. Heel vijandig, griezelig en met enorme gevolgen voor mijn leven en dat van mijn kinderen, zoals je ziet. Van kennissen hoorde ik dat er zelfs mensen zijn met MS, die zich expres laten steken door wespen om een tijdje van de pijn af te zijn. Ik vond dat zo verschrikkelijk dat ik nog harder-dan-hard werkte om de genezing voor deze ziekte te vinden. Zelf heb ik een enorm hoge pijngrens en neem ik nooit pijnstillers, maar kennelijk heeft niet iedereen dat. Pijn stagneert je hele leven.

Door een alternatief werkende arts kreeg ik de ziekte van Lyme gediagnosticeerd, al was ik al zeker 40 jaar niet meer gestoken door wat voor beest ook. Er stond een groep alternatief geschoolde mensen op, die de gekste verhalen begon te vertellen over Lyme: dat de ziekte erfelijk kon worden doorgegeven, dat je het van wat voor steek ook kon krijgen en dat ze via bloed kon worden doorgegeven. En dat je aan het superfood moest om ervan te genezen. Een steentijddieet, tegenwoordig paleo genoemd, een tas vol met de vreemdste pillen, poeiers en druppels die nog bergen met geld kostten ook was je deel. Hielp dat allemaal niet, dan was er niets aan te doen. Ik ontdekte al héél snel dat er geen woord waar was van deze verhalen, maar niemand geloofde mij. De meeste mensen die denken dat ze chronische Lyme hebben, hebben feitelijk MS. Ze willen echter niet inzien dat ze zichzelf steeds zieker maken met dat foute dieet en met foute pillen.

Je raadt het trouwens al: bij mij werkte het allemaal niet. De reguliere arts in het ziekenhuis had een MRI-scan uitgevoerd en beweerde dat daar niets op te zien was. Hij weigerde me een kopie van het ding mee te geven, wat mij niet sterkte om hem te vertrouwen. Dat was einde oefening voor de reguliere kant van genezing van mijn ziekte. De alternatieve kant kwam met allemaal pillen en een dieet waar ik ontzettend misselijk van werd. Ik moest het zelf doen en dat heb ik ook gedaan.

Mijn ontdekkingen over MS en hoe ik het genees

Wat ik ontdekte, was dat MS niets met je spieren van doen had, maar met je zenuwen. Dat er voor de overdracht van boodschappen en opdrachten vanuit je hersenen (pijnappelklier) via je centrale zenuwstelsel een paar stoffen nodig zijn: serotonine, calcium, dopamine, koper en ijzer. Ik ontdekte ook dat je, als je ijzer net even boven het minimum staat dat een arts goedkeurt, wel degelijk nog steeds een ijzertekort hebt. Voor een vrouw moet het ferritine zo ongeveer tussen de 50 en 70 μmol/l zitten en voor een man tussen de 60 en 80. Dat is ingeval van MS belangrijker dan het ijzer zelf of de Hb (hemoglobine).

Ferritine is een eiwit dat zorgt voor een goede opslag van ijzer in de cellen. Je hebt het vast wel gezien in je bloeduitslagen, als je MS hebt of iemand kent die dat heeft. IJzer is het ijzer zelf en Hb is de hoeveelheid ijzer die in je bloed rondreist. Als het dus niet om je ijzer zelf gaat, maar om je ferritine, betekent dat dat je niet zozeer een ijzertekort hebt, maar een opnameprobleem van ijzer. Dat maakt dat je voedingsstoffen niet goed vervoerd worden naar de plaats waar ze werk moeten verrichten en is dus één van de wortels van hoe je überhaupt ziek kunt worden.

Om dat op te lossen, heb je een dieet nodig van normale gezonde voeding, waarschijnlijk aangevuld met speciaal bessensap. Geen superfood, geen ranzige smoothies met tarwegras, aloë verasap, kokosolie, vegarecepten uit de kosmos en weet ik wat allemaal aan voeding die je ijzer juist ondermijnt, maar fruit, groente, granen en ook vlees. Als je dat niet van me aanneemt, genees je nooit van MS of van een vermeende ziekte van Lyme. En van geen enkele ziekte trouwens, want dit is de basis van alle genezing.

Ik kan je met zo’n dieet helpen en met nog veel meer dingen. Met je zelfvertrouwen, zodat je weer kunt geloven dat je écht kunt en gaat genezen, bijvoorbeeld. Ik heb nooit één seconde getwijfeld dat ik beter zou worden, maar ik ken weinig mensen die ook zoveel vertrouwen hebben. Of misschien is het intuïtie. Maar dat heb je wel nodig om het te kunnen volhouden. Ik ben zeker niet zo’n positivo die zegt dat positief denken op zich je al geneest. Beslist niet, maar de moed erin houden en van binnen ondanks alles gelukkig zijn ondersteunt je genezing wel degelijk. Dopamine is immers het hormoon dat je zelfvertrouwen geeft en het is ook één van de veroorzakers van MS!

Dat wat je uiteindelijk geneest van MS, is kracht. En met kracht bedoel ik zowel lichamelijke als mentale kracht. In jezelf geloven, oefenen om actief te blijven, in combinatie met rust nemen wanneer dat nodig is, moed houden, geloven in je genezing en in het leven zelf, dát zijn de componenten van echte genezing. Als je daaraan werkt, gaat het je lukken.

Mijn grootste ontdekking is dat er voedingsstoffen zijn, die tot taak hebben om je gelukkig te maken, vol zelfvertrouwen en succesvol, die maken dat je voedingsstoffen goed opgenomen worden, dat je niet té gevoelig wordt en allerlei gedachten en stemmingen van anderen oppikt en nog veel meer. Die moet je niet uit een pot slikken, want je hebt niet één zo’n stofje nodig, maar de juiste combinatie en hoeveelheden van alle voedingsstoffen bij elkaar. Die vind je alleen in voeding en kruiden, niet in een pot. Alle voedingsstoffen zijn aan elkaar verbonden tot één geheel en dus heb je ze allemaal nodig. De natuur zorgt op haar eigen manier dat je kunt genezen van ziektes, klachten, stoornissen en ongeluk. Je moet alleen weten hoe je ermee moet werken en ik weet dat.

Als je mijn hulp wilt, vind je mijn contactgegevens hier.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

 

 

Tags: MS, ziekte van Lyme, dopamine, ijzertekort, genezen van MS, multiple sclerose