MS en genezen

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

MS of multiple sclerose is één van de ergste ziektes die je kunt hebben. Chronische pijn aan je hele lichaam is je deel als je aan MS lijdt en al je lichaamsfuncties nemen af. Je raakt langzaam verlamd of bent op sommige momenten wel en op andere momenten níet verlamd. Je kunt wellicht wel een paar honderd meter lopen, maar dan verga je van de pijn. Wat ook de ene keer wel werkt en dan weer niet, dat zijn je zicht, je evenwicht en soms ook je gehoor. Verder ben je áltijd moe en kun je mogelijk niet goed slapen. MS heeft alles te maken met zelfvertrouwen. Lees dit artikel maar eens, dan zul je het zien.

Ik schrijf dit artikel, omdat ik weet dat de reguliere medische wetenschap niets kan met MS. Ze weten niet waar het exact vandaan komt en al helemáál niet wat ze eraan kunnen doen. Ze zijn huiverig voor het meenemen van voeding bij je genezing, omdat het zo moeilijk te bewijzen is of dat helpt. De alternatieve therapieën sturen mensen vaak totaal het bos in met gigantische nonsens. Daarom geloven steeds minder mensen daarin. Wat ik nog kwalijker vind, is dat artsen ijskoud tegen patiënten zeggen dat ze nooit meer kunnen genezen van MS. Dat is niet waar, want ik ben er zelf van genezen en als ík het kan, dan kun jíj het ook! Bovendien help ik er andere mensen mee en die zien ook vooruitgang.

Naast je lichamelijke functies nemen ingeval van MS ook mentale functies af, waardoor je van alles gaat vergeten, traag gaat denken enzovoort. Er is een heleboel bekend over MS, maar er is nog meer wat artsen níet weten. Het allereerste daarvan is hoe ze een diagnose moeten stellen. Alle manieren die daarvoor bestaan, zijn onzeker en geven nooit een 100% zekere uitslag. Daarom krijgen heel veel mensen de diagnose van ziekte van Lyme, ook al zijn ze nooit gestoken door een teek en zelfs niet door een bij, wesp of steekvlieg. Deze vergissing is erg, want artsen weten absoluut niet wat ze met die ziekte aan moeten. Deze mensen raken verstrikt in het alternatieve circuit, waar ze helemaal verkeerde diëten en de meest bizarre (vitamine)pillen krijgen. Veel mensen krijgen bovendien de diagnose dat ze niets mankeren en dat is zo mogelijk nog ernstiger. Even kort mijn verhaal.

Mijn ervaring met MS

Toen ikzelf MS kreeg, diende die zich aan met een heel akelige ervaring in augustus 2010. Pas 7 jaar later besefte ik wat het geweest was: mijn eerste MS-aanval. Ik kon op de bewuste dag de ene keer wel met heel veel moeite bewegen en dan weer een hele tijd niet. Het leek wel alsof ik dácht dat ik niet kon bewegen, want als ik de eerste beweging voor elkaar had – bijvoorbeeld dat ik een vinger kon buigen -, kon ik opeens alles weer. Even later zat ik weer helemaal vast en ik kon alleen maar op bed liggen wachten totdat het overging. Mijn huisarts bleef maar volhouden dat ik zogenaamd ‘een beetje spit’ had en weigerde pertinent om me naar het ziekenhuis door te sturen. Daardoor dacht ik dat ik het verzon en ik voelde me heel schuldig.

Deze rare inconsistentie – zo weet ik nu – wordt veroorzaakt door een onevenwichtigheid in de doorloop van je dopamine door je zenuwbanen heen. Ook bij de ziekte van Parkinson en het syndroom van Tourette komt het voor. Ik heb dit soort aanvallen door de jaren heen veelvuldig meegemaakt. In het buitenland gaat men er tegenwoordig vanuit dat het dopamineverhaal klopt, maar in Nederland vindt men het niet voldoende bewezen. En dus gaat niemand op zoek naar een manier om er iets aan te doen. Heel jammer!

De reden waarom ik dit vertel, is dat dit alles mijn zelfvertrouwen flink aantastte. Daardoor werd ik nog zieker en ook dat heeft met het niet goed doorlopen van dopamine te maken. Maar mensen met MS missen ook ijzer, vitamine D en B12. Plus ergens in hun zenuwbanen is een obstructie, waardoor neurotransmitters / hormonen er niet goed door kunnen en je dus niet alle seintjes vanuit je lichaam in je hersenen krijgt. Je hersenen ondernemen dan geen actie op problemen in je lijf en dat maakt dat er allerlei functies uitvallen.

Van een kennis hoorde ik dat iemand die zij kende en die ook MS had, zich expres liet steken door bijen om een tijdje van de pijn af te zijn. Ik vond dat zo verschrikkelijk, dat ik nog harder ging werken om de genezing voor deze ziekte te vinden. Wat belangrijk is, is dat alle klachten die je hebt, bijeenkomen en dat de basis ervan gevonden wordt. Bij jou is er óók een basis en zodra we die gevonden hebben, gaat het genezen gerichter en ook gemakkelijker.

 

Mijn ontdekkingen over MS en mijn genezing

Wat ik ontdekte, was dat MS niets met je spieren van doen had, maar met je zenuwen. Dat er voor de overdracht van boodschappen en opdrachten vanuit je hersenen (pijnappelklier) via je centrale zenuwstelsel een paar stoffen nodig zijn: serotonine, calcium, dopamine, koper en ijzer. Ik ontdekte ook dat je, als je ijzer net even boven het minimum staat dat een arts goedkeurt, wel degelijk nog steeds een ijzertekort hebt. Anders heb je immers de kracht niet om tegen de ziekte te vechten.

Je hebt namelijk hoogstwaarschijnlijk niet zozeer een ijzertekort, maar een opnameprobleem van ijzer. Dat maakt dat je voedingsstoffen niet goed vervoerd worden naar de plaats waar ze werk moeten verrichten en dan heb je geen kracht meer om bijvoorbeeld op je benen te staan.

 

Hoe ik MS genees

Om dat op te lossen, heb je een dieet nodig van normale gezonde voeding, aangevuld met speciaal bessensap of nog wat andere dingen. Geen superfood, geen ranzige smoothies met tarwegras, aloë verasap, kokosolie, vegarecepten, wietolie, kurkuma en weet ik wat allemaal aan voeding die je gezondheid juist ondermijnt.

Verder moet je zorgen dat je hersenen alle shockervaringen die je hebt meegemaakt in je leven, weer gaan verwerken. Dat gaat niet door daar tot vervelens toe over te praten, maar door middel van een paar sessies van mij. Pijn moet je niet zelf verwerken, maar láten verwerken door je hersenen. Anders is het niet weg. Het ‘een plekje geven’ is beslist niet genoeg!

Daarna kun je je tekorten aan voedingsstoffen volgens mijn adviezen weer aanvullen. Als je dat niet van me aanneemt, genees je nooit van MS of van welke ziekte ook. Dit is de basis van alle genezing. Mocht je last hebben van een voedselintolerantie of andere allergie, dan kan ik je daar ook mee helpen.

Ik ben niet zo’n positivo die zegt dat positief denken geneest. Beslist niet, maar de moed erin houden en jezelf sterk maken ondersteunt je genezing wel degelijk. Dopamine is immers het hormoon dat je zelfvertrouwen geeft en het is ook één van de veroorzakers van MS!

Als je mijn hulp wilt, vind je mijn contactgegevens hier.

 

© Vassiliou Empowerment

 

Tags: MS, ziekte van Lyme, dopamine, ijzertekort, genezen van MS, multiple sclerose