header
Mindfuck

Mindfuck

De enorme invloed die kwaadwillende mensen op je leven kunnen hebben, zonder dat je er iets aan kunt doen. Die is weer eens onderwerp van gesprek vandaag. Het is zó moeilijk daar wat tegen te doen, zoals je weet. Ja, uiteindelijk, wanneer je vindt wat zo iemand gekookt heeft, maar dat kan jaren duren. Ook bij mij, zoals je ziet. Vandaag over mindfuck. Knoeien met je geest.

Het volgende is dus aan de hand: een zekere dame (ik zal niet zeggen wie ze is, maar ze heet …) heeft een jaar of 6 geleden ongeveer iets met mijn website en sociale media uitgespookt. Ik voelde dat wel, maar kon er niet achterkomen waar het vandaan kwam. Andere mensen die ik erom vroeg, voelden het ook: als ik bijvoorbeeld een foto op mijn website had gezet, werd die na een tijdje steevast ‘raar’. Dan moest er onverwijld een nieuwe op. Tja, ik ben coach, dus er moet echt per se een foto op mijn internetgebeuren staan en ik ben zeer onfotogeniek, dus dat is al jarenlang iedere maand eindeloos foto’s nemen voordat het plaatje enigszins op mij lijkt. Ook mijn website moest de hele tijd opnieuw gestyled worden om het rare fenomeen enigszins onder controle te houden. En dan zie je dat het nog niet lukt, want ik ben al mijn lezers kwijt.

Maar het euvel speelt zich niet alleen af met mijn foto’s! Het zijn ook mijn artikelen die korte tijd nadat ik ze geschreven en gepubliceerd heb, een rare indruk geven. Het is bizar gewoon: ik schrijf een stuk dat eerst doodnormaal en objectief is en na een paar dagen lees ik het opnieuw, waarop het opeens heel excentriek en extreem lijkt. Alsof ik van een andere planeet kom of zoiets. Weet ik veel? Raar gewoon. Iedere keer moeten ze er weer af, man wat een gedoe! Tijd dat ik de oorzaak ervan vind en zover is het heden. Jawel.

Nu heb ik vorig jaar dat boek Mindfuck gekocht, ik ben vergeten van wie het was. Afijn, daar stonden allemaal verhalen in van dingetjes die je met je ‘mind’ (je geest dus oftewel gewoon je hersenen) kunt uithalen. Dat wat ik jarenlang maar ‘magie’ heb genoemd, is eigenlijk gewoon dat: je eist dat iemand iets vervelends overkomt en dan ga je daarop kracht zetten op zo’n mindfuckmanier. Zo alsof je zit te poepen, ongeveer. Ze doen het bij yoga, bij zen en er zijn hele opleidingen in om dat te leren. Lastige is wel dat je, als je daar goed in bent geworden, ook een ontzéttende freak bent geworden. Want wees nou eerlijk: wie wil er nou met z’n geest een lepeltje kunnen ombuigen bij iemand anders in huis? Wie wil er nou succes krijgen, alleen maar omdat je héle leven draait om dat ene woord – want dat is wat je ervoor moet doen! – en je dus nooit meer gewoon kunt leven zoals anderen? Zorg dat je een goed product of goede dienst hebt en dat je die goed presenteert! Ondernemersvaardigheden voor beginners les 1 …

Gestoord vind ik dat mindgedoe, maar die mening wordt klaarblijkelijk niet gedeeld door de ganse planeet, concludeer ik. Des te gestoorder vind ik het, omdat mensen dus niet alleen maar hun eigen leven opkrikken op deze bizarre manier – die overigens wel heel makkelijk schijnt te gaan, zodra je erin geoefend bent – maar ook het leven van ánderen naar beneden gaan zitten halen. Dat gaat met de volgende redenering: zolang die Vassiliou zoveel lezers op haar blog heeft, krijg IK de aandacht niet. [Mesjogge, die denkt er nu zo?] Dus wat moet ik doen? Juist: haar naar beneden zien te krijgen, zodat IK naar boven kom.

Moet ik hier nog woorden voor hebben? Ik héb ze gewoon niet! Als je normaal bent, ga je toch gewoon óók een blog beginnen, waarop je jóúw dinges vertelt? Als die de moeite waard is, krijg jij ook lezers! Zo niet, dan dien je aan je kwaliteit te werken. Wat is het leven simpel, niet? Nou, vervolgens gaat zo’n taart dan dus zitten fröbelen met d’r mind. Ja, dat is dus dat ding dat normáál denkende mensen gewoon ‘hersenen’ noemen. Hoe die types dat exact doen, weet ik allemaal niet, want ik vind het gewoon te debiel voor woorden. Ik geloof dat ze er ook wel kruiden bij verbranden – tja, ranzige types, ik zei het toch -, kaarsjes branden, spreuken opzoeken in een MagischeSpreukenBoek of zelfs naar zo’n sneue gast gaan, die voor z’n werk dit soort dingen doet (een magiër ofzo). Ondertussen hebben ze zichzelf daarmee ook, want die hersenen van ze werken niet voor henzelf, maar voor een ander (die naar beneden moet). Echt totaal waardeloos van alle kanten.

Hoe dan ook, het resultaat is dat jouw doodnormale foto op je website en ook je doodnormale artikelen, iedere keer een raar soort uitstraling krijgen. Dan lijk je een freak die over freakachtige dingen schrijft, zal ik maar zeggen. Dat brengt geen cliënten binnen in ieder geval en ook geen lezers op je blog, want die gaan niet zo gemakkelijk naar iemand die excentriek lijkt (ook al is ze dat totaal niet). Als er dan nog een paar zulkse of andersoortige gastjes zijn, die ook zo armoeiig denken dat zíj tenonder gaan omdat jij toevallig ook leeft, dan is je hele praktijk zo om zeep. En zoek maar eens uit wat er allemaal is uitgevroten met je spullen. Nog lastiger: krijg het maar weer weg, zodat ook jij een eerlijke kans in het leven hebt, net zoals iedereen. Het is al niet te doen als iemand je fiets gestolen heeft, dus laat staan van dit soort onzichtbare gekte. Gelukkig is dat toevallig mijn werk en zal dit euvel over een paar dagen wel weg zijn. Het heeft me al mijn lezers en cliënten gekost en dat is heel erg voor een ondernemer die alleenstaand moeder is. En wat dacht je van al die mensen die genezen hadden kunnen zijn, maar nu niet bij me durven komen, uit angst dat ik vreemd ben of ze belazer? Ik neem dit deze en alle andere jaloerse daders niet in dank af.

Wat ik nog wél effekes doe, is die les 1 van ondernemersvaardigheden herhalen. Okee, je ziet dat ik een succesvolle praktijk en blog heb (nou ja, hád dus). Omdat je een jaloers tiep bent, krijg je als eerste reactie zo’n steek als je iets van me ziet. Kén verkere, gebeurt mij ook wel eens. Omdat je echter ook een mens bent, die van Onze Lieve Vader God een pak met hersenen heeft gekregen teneinde na te denken, reageer je niet primair, maar secundair. Oftewel je gaat niet direct diegene aan de kant mindfucken, maar je gaat bedenken wat die jaloerse steek eigenlijk betekende. Daar zijn meerdere opties voor:

  1. je wilt ook een succesvol bedrijf of misschien wel een baan
  2. je wilt weten hoe die dame dit voor elkaar gekregen heeft en wel zonder huup huup Barbatruuk
  3. je weet het niet: je bent gewoon jaloers en wilt diegene ver weg hebben om dat niet meer te hoeven voelen

In geval

  1.  ga je jezelf trainen of een cursus volgen in ondernemersvaardigheden of andere vaardigheden om succesvol te worden
  2. ga je de vrouw in quaestie opbellen of appen en vragen hoe ze zo succesvol geworden is. En wel zonder truuks
  3. ga je naar een psycholoog om jezelf na te laten kijken en te laten behandelen. Kan ik trouwens ook voor je doen, maar ga gerust naar een psycholoog, zodat ik mijn handen vrij heb voor de zaken waarin ik meer gespecialiseerd ben, zoals het genezen van ziektes.

Zoals je ziet, is de optie ‘ik ga dat pissige kreng eens even een lesje leren’ niet aanwezig in de hersenen van normale mensen. Ik ben er dan ook niet van gediend dat je dit soort toestanden met me uithaalt en gelukkig zal het je ook niet meer lukken. Die lieve vader God die ik net noemde, heeft daar namelijk een stokje voor gestoken en heeft die hersenfunctie bij alle mensen uitgevinkt. Succesvaardigheden kan ik je ook leren en ik ben een keigoeie docent. Maar er zijn mensen die daarin meer gespecialiseerd zijn dan ik. Als je daar een cursus volgt, net als ikzelf gedaan heb, weet je hoe je de dingen moet aanpakken. Dan sta ik je niet meer in de weg, want je leert in zo’n cursus inzien dat er voor iedereen een plek is op deze wereld. Inzien en vervolgens zo’n plekje voor jezelf creëren op een fatsoenlijke manier. Gewoon, normaal, zoals iedereen.

Ik groet je, nadat ik je nog wat mooie muziek heb meegegeven. Dít is, beste mensen, Orange Blossom! Een Franse band en het nummer dat ze je brengen, heet Habibi. Dat is muziek die je wat meegeeft, waar je blij van wordt en die maakt dat jij ook een mooi leven voor jezelf wilt creëren, waarin je anderen iets geeft waar ze iets aan hebben:

 

© Vassiliou Empowerment

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu