Mijn vertrek als geneeskundig therapeut

time to say goodbye

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ik weet wel dat iedereen het, zelfs nadat ik mezelf 9 jaar iedere dag heb zitten bewijzen, nóg steeds raar vindt dat ik als taalkundige een geneeskundige praktijk leid. Dat je nu juist een expert op het gebied van taal – en zeer muzikaal begaafd trouwens ook – moet zijn om ziektes te genezen: het wil maar niet beklijven. Ook niet als je bedenkt dat al die artsen en wetenschappers na duizenden jaren nóg altijd niet hebben gevonden hoe je mensen geneest.

Zelfs de mensen die zó ziek waren dat ze eraan overleden, deden dat nog liever dan mijn hulp inroepen. Hoeveel mensen heb ik niet bij de hand gehad, die de keuze hadden om te overleven met mijn hulp of te overlijden? Ik heb er niet veel over verteld, maar het waren er tientallen. Allemaal kozen ze er met hun volle bewustzijn voor om dan maar te vertrekken uit het leven. Zó erg vinden mensen het om hun ego aan te kant te zetten voor iemand die iets kan wat zij niet kunnen.

Ja, men snapte dan nog wel net dat ik verlamd raakte en alleen nog maar op mijn kruk kon zitten, me concentrerend. Dat ik op die manier de wortel van alle ziektes, klachten, kwalen, stoornissen en ongeluk in ‘s mensen leven te zien kreeg en kon weghalen uit hun leven, wilde er niet in. Zelfs niet als ze het met eigen ogen zagen. Ik ben immers al jaren niet meer verlamd. Bossen vol met cliënten en patiënten schreven de prachtigste getuigenissen op mijn website, mijn blog en vertelden die aan mij persoonlijk. Niemand is ooit teleurgesteld uit een behandeling door mij weggekomen en ik heb nooit één klacht gekregen in 7 jaar tijd. Mensen keken soms zelfs met me mee, zagen wat ik zag en vertelden dat op mijn website. Toch kreeg ik 0,0 bekendheid en nog minder respect.

Een kliek van uiterst boosaardige mensen misbruikte mijn unieke genezende gave en oplossend denkvermogen zelfs om me publiekelijk aan de schandpaal te stellen. Politie en justitie vonden dat dat geen laster was, maar een mening over mij. Geloof je het zelf? Mensen die mij niet kennen en die een ‘mening’ over mij als therapeut hebben? Die die vervolgens en publique ventileren over mij, terwijl ik geen enkel verweer heb? Niemand die het voor mij opneemt? Mensen die denigrerend in belangrijke rapporten schrijven: mevrouw beweert dat ze helderziend is, om me vervolgens mijn kinderen weg te kapen? Die moeten serieus genomen worden en ik als groot denker en oplosser van alle wereldproblemen niet? Hoe gek moet de wereld nog worden voordat ík eindelijk eens serieus genomen wordt?

Terwijl zij zelf onder andere arts of jeugdwerker zijn en daarbij nog te dom om te weten wat zoiets basaals als de ziekte van Pfeiffer is. Op welke leeftijd een kind uiterlijk in de puberteit hoort te zijn aangekomen en wat MS wel en niet inhoudt. Mijn zoon kreeg geen PGB voor thuisonderwijs met een onderwijsbevoegde én zeer ervaren moeder, terwijl anderen die dat alles niet hadden, wél PGB’s kregen. Zij vielen buiten alle controles van de leerplicht en inspectie, terwijl ze hun kinderen naar de mallemoer hielpen. En die leerplicht zelf, die ging wel even bepalen naar welke school míjn kinderen verplicht moesten gaan en ik als moeder werd letterlijk aan de kant geschopt. Met grof geweld.

Omdat ik zonder een bloeiende praktijk mijn hoofd moest buigen voor het tuig van deze kwaadwillende jeugdzorginstellingen en medische kwakzalvers, raakte mijn oudste zoon zijn zelfvertrouwen kwijt. Hij verwijt mij dat, omdat hij als mijn kind er récht op heeft dat zijn moeder waardering en respect ontvangt. Dat heeft hij nodig, net zoals ieder kind. Ik kon al deze jaren niets anders doen, want het fenomeen ‘ziekte en tegenslagen’ moest worden opgelost. Alle duizenden malen dat ik om je hulp vroeg, gaf je me die niet. Je kwam niet in mijn praktijk en gunde het een ander ook niet om wél te genezen, door dan toch minimaal mijn artikelen overal te delen, net als de shit die je wél overal rondstuurde.

Geen arts en geen therapeut op de hele planeet weet hoe je MS geneest; kanker, COPD, de ziekte van Crohn, ziekte van Lyme, reuma, thalassemie, candida, schizofrenie, MPS, ADHD, autisme, dyslexie, hardnekkig overgewicht, huidziektes, drugsverslavingen en nog miljoenen ziektes meer. De mensen worden steeds zieker, maar naar mij komen – ho maar.

Zoveel knappe en hoogopgeleide wetenschappers, artsen en therapeuten krijgen geen enkele ziekte in beweging. Ze proppen je vol met pillen die je eerder zieker maken dan beter en op een dag zeggen ze op bevroren toon tegen je: “U bent uitbehandeld, mijnheer”, waarop ze je de rug toekeren en weglopen. En jij hebt dat liever dan dat je je probleem oplost.

Ik stop er met ingang van vandaag mee en neem geen patiënten meer aan. Ik ben weer fit genoeg om dingen te gaan doen, waarmee ik wél respect krijg en ik ga mijn gezin terughalen. Mijn eigen kinderen – die wél willen genezen – redden van de ondergang die hun deel is geworden zonder moeder. Ik help alleen nog dat ene handjevol vrienden dat mij wél gesteund heeft in mijn zo moeilijke dagen en hen bedank ik persoonlijk.

Bloggen blijf ik wel doen, maar niet meer voor mensen die mij het leven niet gunnen. Iedereen die mij al deze jaren heeft laten stikken, is niet meer welkom in mijn leven. Ook niet als lezer van mijn website en mijn blog. Voor jou ben ik als bloggend geneeskundig therapeut misschien een ver-van-je-bedshow, maar ik ben net zo goed als jij een mens van vlees en bloed. Met gevoelens net als jij en met het recht op een goed leven. Net als jij. En ik accepteer het niet langer dat anderen dat in de weg staan.

Ga nu maar aan de kant, zodat ik eindelijk de mensen kan bereiken die wél dankbaar zijn dat ik besta. De mensen die géén PGB krijgen, geen vette ziektewetuitkering en (bijna) gratis medische “hulp”, waarmee je altijd ziek blijft en lekker zielig kunt doen. Dat zijn niet de mensen waar ik zo hard voor heb gewerkt en dagelijks mijn leven heb moeten wagen. Ik ben er voor de mensen die, zoals Youp het ooit zei, zachtjes de heuvel op fietsen, in weer en wind. Díe hebben mijn hulp verdiend en zullen die krijgen.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

7 Comments

 1. Lieve Sophy,

  Je hebt groot gelijk dat je stopt met dit werk. Op een paar mensen na zijn de mensen hier in Nederland jou niet waard. Ze zijn verwend, egoïstisch en koud. Ze gunnen een ander niets en denken dat ze alles zelf kunnen. Je ziet het helemaal kristalhelder op de momenten, waarop een jonge moeder met twee dreumesjes op de fiets een tas boodschappen laat vallen. Als je haar probeert te helpen, kun je een uitbrander krijgen in plaats van een bedankje. Als een Nederlander ziek wordt, stelt die zich daar gelijk op in. Hij gaat zijn financiële zaken regelen, die zaken die jij nooit eens voor elkaar krijgt, omdat anderen jou in de weg staan. En dan gaat hij zitten wachten totdat hij doodgaat en klaar.

  Nederlanders kennen alléén eigenbelang en staan nooit klaar voor een ander. Ik bén een Nederlander en schaam me hier in Engeland om dat te moeten toegeven. Soms, als iemand vraagt waar ik vandaan kom, vraag ik of ik dat alsjeblieft niet hoef te zeggen en dan moeten ze lachen. Engelsen zijn heel anders en dat is in positieve zin.

  Er zijn genoeg andere landen op de wereld waar de mensen nog wél dankbaarheid kennen in hun hart. Laat je site maar bestaan! Stop alleen met je Nederlandse blog. Vertaal de artikelen van je site die nog niet in het Engels zijn, maar en ik weet wel waar je naar toe kunt met je gave. We moeten de wereld toch genezen, nietwaar? En niemand anders kan het, behalve jij. Ik weet nu wat je denkt: ik kan het alleen met behulp van medisch personeel en van mensen die me de kruiden in een ander land laten kennen. Natuurlijk heb je anderen nodig! Dat heeft iedereen, maar jij bent de spil in het genezingsproces van de mensen. Zonder jou blijven ze ziek worden of worden ze sowieso niet beter. Hou de moed erin, meiske!

  Ik weet dat ik hard ben, maar zo hard zijn 17 miljoen mensen nú tegen jou. Op die paar lieve vrienden van je na, die het zelf ook moeilijk hadden, stond niemand voor je klaar, toen je zo ziek was. Nu je je zoon kwijt bent, is het weer hetzelfde. Jij bent geen freak, maar een uniek talent en je bent psychisch zó sterk in evenwicht dat je de sores van de hele wereld aan kunt. Létterlijk!! Jij kreeg alle zorgen, gekte en problemen van letterlijk de hele wereld op je af en bleef nog altijd als een rots staan. Daarbij is jouw denk- en deductievermogen ook uniek. Niemand kan de kennis achterhalen die jij hebt achterhaald. Niemand heeft daar het IQ én EQ voor. Jij bent zo in evenwicht dat niemand merkt dat je zo’n ontzettend hoog IQ hebt.

  liefs en een dikke kus,
  Theo

  1. Lieve Theo,

   Nou, daar had ik een mooi antwoord klaar en opeens zit ik op een andere pagina! Overnieuw maar dan he. Ik ben het dus helemaal met je eens dat Nederlanders ijs- en ijskoud zijn. Op die paar lieve mensen na, die je bijna nog op de vingers van één hand kunt tellen. In Griekenland ontliep ik de Nederlanders altijd, want ze waren koud en gemeen. En weet je wat? Mijn jongens denken er precies zo over als jij en ik.
   Ik heb altijd Griekse les gegeven en dan probeerde ik de Nederlanders bij te brengen wat ‘filótimo’ is: de eer om een ander te mógen helpen. De eer om de rekening bij het restaurant te mógen betalen. Hier probeert iedereen daar juist onderuit te komen en daarom zijn Nederlanders zo impopulair in alle landen op de hele wereld. Ik zeg altijd gelijk dat ik Griekse ben en dan is alles goed. Als ze mijn Nederlandse paspoort en naam zien, bevriezen de mensen altijd en dat zegt wat!
   Voor mij ben jij geen Nederlander! Jij hebt een Grieks hart en dat hebben mijn vrienden ook.

   Ja, ik ga mijn artikelen vertalen en doen wat je me aanraadt. Het is doodeng, maar ik weet in mijn hart dat je gelijk hebt. En ja: ik ben inderdaad psychisch zo’n dikke baobabboom haha! Nou, ik ga maar beginnen dan.
   Heel erg veel liefs en een dikke kus terug
   Sophy

   1. Weet je wat ik het állerergste vind, Theo? Dat mensen een PGB krijgen en dan zó inhalig zijn, dat ze alleen maar medische “hulp” daarvoor inkopen, die ze weer van de belastingen terugkrijgen aan het einde van het jaar. Van alle kanten moeten ze hébben en kríjgen en dat is erg!

    Lieve mensen, ga je schamen als je zo bent! Denk eerst eens aan een ander en niet altijd alleen maar aan jezelf. Dit soort mensen wil ik nooit meer om me heen hebben, echt nooit meer! Ik gooi ze direct aan de kant, als ze nog eens opdagen. Niet alleen Nederlanders zijn zo. Alle West-Europeanen hebben die mentaliteit, maar hier is het in het kwadraat. Duitsers denken groots, Fransen ook en die zijn lief voor kinderen en Belgen zijn heel vriendelijk. Noren en Denen zijn stoer en Zweden zijn ook vriendelijk. Engelsen zijn vriendelijk en ontzettend artistiek. Wees van binnen geen Nederlander!

 2. Hoi Sophia,

  Bedankt voor het delen van al je waardevolle kennis! Met jouw tips en adviezen kunnen mensen hoopvol en optimistisch blijven i.p.v. bij de pakken neer te gaan zitten en zichzelf op te geven. Het is namelijk vreselijk om ziek/ongelukkig te zijn en geen hoop meer te hebben dat je weer een gezond en gelukkig leven kunt hebben. Uiteraard hoor je als mens je verantwoordelijkheid te nemen voor alle keuzes die je maakt. Ook voor de gevolgen die daarbij horen!

  Hoe sneller mensen aan de slag gaan met jouw tips en adiezen, des te sneller de wereld zal gaan veranderen in een gezonde, vredige en gelukkige wereld. Dat is precies de bedoeling, waar helaas weinig mensen zich van bewust zijn. Laat staan dat ze ernaar handelen. Ook zijn mensen te eigenwijs door te denken dat ze het allemaal zelf wel weten / kunnen, waardoor ze jou respectloos behandelen, niet waarderen, keihard negeren en vervolgens nog de grond intrappen ook. In plaats daarvan kunnen ze het beste met al hun bescheidenheid netjes bij jou aankloppen voor hulp.

  Er is maar één doel wat elk mens hoort te bereiken: 100% licht zijn en niets minder als dat. Jij bent de enige die weet hoe je dit doel kan bereiken en staat ook met alle liefde klaar voor mensen die wel 100% licht willen zijn! Nooit heb je me laten vallen. Iedere keer opnieuw spreek je me moed in en houd je me sterk. Hierdoor besef ik wat een bijzonder mens jij bent! Alles wat je doet, is positief en inspirerend. Je geeft het goede voorbeeld aan anderen. Ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb om je als mens te leren kennen. Ik houd namelijk niet van vooroordelen, maar juist van feiten.

  De waarheid is ook gebaseerd op feiten en leugens juist op meningen. De waarheid houdt je sterk, terwijl leugens je kapotmaken. Het is geweldig dat je keer op keer de waarheid deelt met anderen, ondanks dat ze geen onderscheid kunnen maken tussen waarheid en leugens en zodoende de waarheid blijven verdraaien. Het moet afgelopen zijn met alle illusies waar mensen mee leven en dat is jouw levenstaak! Ga zo door lieve Sophia en weet dat er hier in de wereld mensen zijn die wel liefde en respect voor je heben. We reizen samen naar onze bestemming toe.
  Groetjes >3 , Vera

  1. Lieve Vera,

   Wow bedankt zeg!! Toch nog reacties, ik had het niet verwacht. Mijn blog voelt ijskoud aan. De rest van de lezers heeft ervoor gekozen om door te gaan met dood zijn. Ze doen maar, het is mijn probleem niet meer. Ik heb deze mensen niet meer nodig om niet meer ziek, kapot en dood te hoeven zijn en dat geldt ook voor jou!

   Ik had het boegbeeld van goedheid en liefde moeten zijn voor het hele land en iedereen had me in hun hart moeten sluiten. Helaas mocht het niet zo zijn en ga ik nu verder. Ik heb het niet over voor zulke harde mensen om die te gaan genezen. Klinkt misschien hard, maar zo hard zijn ze ook voor mij.
   Voor jou hoop ik ontzettend dat jouw leven ook eindelijk weer op gang komt. De slinger moet weer aan en dat gun ik je zo!! Jij bent een voorbeeld voor iedereen met jouw warme karakter en je scherpe observatievermogen. Het maakt niet uit waar je bent, want je straalt overal!
   Heel veel liefs, Sophia

 3. Lieve Sophia,

  Ik begrijp het maar al te goed,dat jij na 9 jaar lang gratis advies geven en uit alle macht de mensen proberen te genezen, jij er nu de brui aan geeft, je zou voor minder! Ik zou het al veel eerder gedaan hebben!Maar toch ging je door met de moed der Titanen en moest je toekijken hoe beetje bij beetje alles van je afgenomen werd, jouw gezin, jouw waardigheid,…!Ik begrijp jou beslissing maar al te goed!

  Ik herinner mij nog toe ik vorig jaar in september, met mijn laatste krachten 5 uur gereden heb om naar jou toe te gaan en nog eens 5 uur terug! Iedereen verklaarde mij voor gek , maar het was het beste wat ik ooit in mijn leven gedaan heb! Niemand anders als jij hebt mij zo goed geholpen en genezen van mijn klachten! Ook bij mijn zoontje en partner zie ik positieve veranderingen! We kunnen eindelijk weer verder…en dat is heel wat!
  Daarom wil ik jou ook oprecht bedanken met mijn hele hart en wens ik jou ook een warm leven toe!

  Veel liefs,
  Isabelle

  1. Lieve Isabelle,

   Dank je wel, wat lief zeg!
   Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik je heb mogen helpen! Ja, ik vond het voor jou ook een mijl op zeven, helemaal uit België. Maar ik zag je ook weer opleven en nu je partner en zoon, wow ik ben gelukkig! Maak er maar een gelukkig en prachtig leven van!

   Inderdaad zou ik er allang mee gestopt zijn, als ik al die mensen niet van me af hoefde te trekken. En dat waren mensen hier uit Nederland, die mijn eigen genezing in de weg stonden plus die van alle anderen. Ik had dus geen keuze dan maar doorgaan en doorgaan. Maar nu ik zover genezen ben dat ik in ieder geval weer de kracht heb om verder te gaan, kap ik ermee. In ieder ander land, inclusief België, was ik er wél doorheen gekomen en hadden de mensen me gewoon geaccepteerd. Helaas kon ik daar niet heen vanwege mijn jongste zoon. Dat verandert nu allemaal.

   Heel veel liefs voor jou en je gezin en al mijn dank voor je vertrouwen in mij! Sophia

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

%d bloggers like this: