Mijn medische ontdekkingen

Mijn medische ontdekkingen

sinaasappel
Een sinaasappel is een helende vrucht; ook de bloesems genezen

Medische ontdekkingen hoeven lang niet altijd in een laboratorium te worden gedaan. Heel veel zaken worden heel gewoon ontdekt in de praktijk. Je krijgt immers mensen bij je met verschillende klachten en als je een beetje geïnteresseerd bent in je werk, kom je heel veel te weten over hoe je hen het beste kunt helpen.

Dat is ook hoe ik een paar baanbrekende feiten aan het licht heb gebracht. Ik was zelf ziek en had een praktijk met zieke of ongelukkige mensen. Daarbij ben ik ook nog helderziend, waardoor ik ontdekkingen heel snel kan testen. Mijn ontdekkingen zijn cruciaal: zonder deze kennis kun je nooit welke ziekte of klacht ook genezen! En mét deze kennis dus wel, zoals je op de pagina ‘getuigenissen‘ kunt lezen. Ik vertel het kort en bondig.


Ontstaan van ziekte en ongeluk

 

Tegenslagen en ziektes veroorzaakt door shockervaringen:

Ten eerste heb ik ontdekt hoe je eigenlijk überhaupt ziek kunt worden of onredelijk veel tegenslagen te verduren krijgen. Tegenslagen worden meestal veroorzaakt door de volgende factoren, waarbij de eerste lang niet altijd aan de orde is:

  1. (Iemand verwenst je uit jaloezie of boosaardigheid en zet kracht op die verwensing).
  2. Ten gevolge van die verwensing, maar veel vaker zonder dat, krijg je een shock of traumatische ervaring te verduren. Het kan een val zijn, een ongeluk of ook een nare opmerking van iemand waar je enorm van schrikt. Een ongeluk wordt uiteindelijk veroorzaakt door een tekort aan vitamine A. Als je het niet gelooft: ik ben behoorlijk onhandig, maar heb nog nooit iets gebroken.
  3. De shockervaring blijft in het gebied van Wernicke in je hersenen zitten, waar de herinnering eraan wordt opgeslagen. Dit gebied is in werking wanneer je iets hoort of leest en poogt te begrijpen. Maar het probeert ook een ongeluk te begrijpen. Dat lukt niet door de schrik en daardoor gaat de herinnering aan het gebeurde niet naar de frontale cortex (vlak achter je voorhoofd) om verwerkt te worden.
  4. Op zo’n moment schiet er een gedachte bliksemsnel door je heen: ik zal nooit meer kunnen lopen; of: ik zal mijn studie nooit kunnen afmaken; of: ik heb mijn partner helemaal niet verdiend, ik mag niet met hem of haar doorgaan. Of: nu zal ik altijd dik blijven; nu word ik lelijk; nu blijf ik voor altijd ziek. Enzovoort, enzovoort, enzovoort.
  5. Na die gedachte stopt een stukje van je hersenen ermee: de seintjes die moeten worden doorgegeven om die dingen wél te kunnen, worden niet langer doorgegeven. Je hersenen werken namelijk als een soort Ginie, zo’n geest in de fles: dat wat jij ze opdraagt, doen ze en nu heb je (per ongeluk) doorgegeven dat je niet meer gaat studeren enzovoort. Dan gaan je hersenen zorgen dat je dat ook echt niet meer kunt.

Ziekte veroorzaakt door stress

De tweede ziekmaker is stress. Als je onder te grote spanning staat, omdat je baan bijvoorbeeld te veel van je vergt, je een kind hebt dat extra veel aandacht nodig heeft, je een zware studie volgt of nog iets anders doet wat eigenlijk te zwaar is, kun je zowel lichamelijk als geestelijk ziek worden. Dit is uiteraard lang niet altijd je eigen keuze.

Als je niet ontspannen bent of onder dwang staat, span je onbewust een heleboel spieren. Daardoor raken die overbelast en word je op een gegeven moment ziek. Een paar voorbeelden ter illustratie: je longen kunnen verkrampt raken, waardoor je COPD oploopt. Heel veel huidklachten hebben als diepste oorzaak een fout in je spijsvertering: een zweer die de ziekte van Crohn veroorzaakt, collitis ulcerosa of het prikkelbare darmsyndroom bijvoorbeeld. Je kunt ook angstig worden door stress en dan verkrampt raken: heel erg veel klachten vinden hun oorzaak in overbelasting. MS is ook een heel goed voorbeeld van ziekte door jarenlange overbelasting.

‘Stoornissen’ zoals AD(H)D, dyslexie, autisme, het syndroom van Tourette of andere leerstoornissen worden erg vaak veroorzaakt door de weinig pedagogische aanpak in het onderwijs. Kinderen worden veel te jong gedwongen te leren lezen, onder dwang samen te spelen en heel lang in een kring stil te zitten wachten. Hun hersentjes zijn daar nog niet klaar voor en dat veroorzaakt een enorme spanning: ze moeten zich immers enorm inspannen om te doen wat de juf wil. In Rusland is het onderwijs streng, maar wel zeer pedagogisch. Zo begint het leren bijvoorbeeld pas met 7 jaar en daardoor kennen ze deze stoornissen daar nauwelijks.


Genezing van ziekte en ongeluk

Voedingsstoffen werken sámen!

In de (medische) wetenschap halen ze stoffen en stofjes steeds verder uit elkaar. Ze krijgen de meest vreemde en onuitspreekbare namen en hebben veel bijwerkingen. Dat komt doordat je altijd in een geneesmiddel het basismineraal of de basisvitamine moet gebruiken en nog liever – indien mogelijk – het gelijk uit een helende plant halen.

Mijn eerste ontdekking was dat in alle planten (kruiden, voeding, bomen, bloemen) alle voedingsstoffen en alle aanvullende stoffen voorkomen. De meeste niet in hoge mate, maar ze zitten er wel in. Eén of soms twee stoffen komen veel voor en die verschaffen de helende werking. Bij een sinaasappel wordt de helende werking bijvoorbeeld veroorzaakt door vitamine C met resveratrol, chroom met hemoglobine, vitamine B12 met alfaliponzuur en vitamine B-complex met ethyleen.

Waarom is een sinaasappel nou wél een genezende plant en boerenkool niet? Er zit immers vier keer zoveel vitamine C in boerenkool! Het antwoord: in boerenkool zit alleen een grote hoeveelheid aan vitamine C met histamine en vitamine A met zeaxanthine. Om helende eigenschappen te hebben, had er wat meer ijzer met lood in moeten zitten. Dat neemt echter niet weg dat boerenkool enorm gezond is! Het kan je ook best versterken, maar het geneest niet zoals een echte helende plant.

Tevens heb ik ontdekt dat bij iedere vitamine, bij ieder mineraal en bij iedere neurotransmitter vier aanvullende stoffen horen. Om te genezen heb je altijd zo’n basisvoedingstof nodig en minimaal één bijstof. Om aan te geven wat ik bedoel, geef ik het voorbeeld van hoe vitamine C werkt: de vier bijbehorende stoffen zijn resveratrol, quercetine, bioflavonoïden en histamine. Zoals je hierboven zag, zit in een sinaasappel vooral veel histamine. Dat zorgt dat je aderen en ook je luchtwegen niet gauw dichtslibben. Daarom is een sinaasappel bovenal heel helend voor je longen en helpt sinaasappelsap goed bij griep.


Traumaverwerking

Om klachten die door een shockervaring veroorzaakt zijn, te verwerken, is traumaverwerking à la Sophia nodig. Die bestaat niet uit eindeloos praten over je ervaring en al helemaal niet uit oogbewegingen daar nog bij (EMDR), waardoor je het trauma juist op slot zet in plaats van het te verwerken. Dan zit het in de kast en gaat het op je onderbewuste werken met alle gevolgen vandien. Nee, ik help je je trauma’s te verwerken en niet zelden doe ik dat zelf voor je. Als jouw hersenen dat niet meer kunnen, is mijn helende gave verrekte handig! Ik zoek ze samen met je op en als je er niet over kunt praten, doe ik dat alleen. Als je zelfs niet in staat bent te zeggen dat je inderdaad de shock hebt meegemaakt die ik bij je gevonden heb, verwerk ik hem ook zelf. Daarna kun je er eventueel wél over praten en is de pijn verdwenen plus de gezondheidsklachten of andere narigheid die deze ervaring gebracht heeft.


rij-supermarkt
Misschien kun je je boodschappen bij een iets minder drukke winkel doen …

Stress en zelfvertrouwen

Om stress te verwijderen heb je meer nodig dan alleen onthaasten of ontstressen. Natuurlijk kunnen allerlei ontspanningsoefeningen en een rustiger levensstijl heel veel goeds doen, maar je hersenen maken daarna weer stress aan, omdat ze zo geprogrammeerd zijn. Om dat te stoppen heb je héél veel zelfvertrouwen nodig, want stress komt voort uit angst dat je alles wat je moet doen, niet zult aankunnen. Eerst heb je vertrouwen nodig dat je het wél kunt en daarna kun je bekijken of het mogelijk is om een paar taken te laten vallen of te verminderen. Wellicht kun je een rustigere baan zoeken, wat langer over je studie doen, een ingewikkelde relatie op een zachter pitje zetten, hulp krijgen voor je gezin of nog andere dingen doen om jezelf te verlichten.


Zo zie je dat je helemaal naar de kern van een probleem moet gaan om het te kunnen oplossen. Samen met die andere spreuk ‘voor ieder probleem is een oplossing‘ is dat mijn vaste uitspraak geworden. Ik heb er al veel mensen mee genezen en ben niet van plan daarmee te stoppen voordat iedereen gezond en gelukkig is!

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: