Mijn kerstboodschap: een verlichte mensheid

Mijn kerstboodschap: een verlichte mensheid

Het is de tijd van advent en dat zou een mooie, vrolijke tijd moeten zijn voor iedereen. Vol met lichtjes in huizen en winkels, maar ook binnenin je ziel. Vandaag vond ik dan ook op Twitter een prachtadvertentie van een schoenenwinkel in Groningen, waar ze voor de kerst schoenen uitdelen aan dakloze mensen. Officieel duurt de kerst misschien twee dagen, maar eigenlijk is het de hele maand december feest. Als je dan geen thuis hebt of geen familie, kan dat zó eenzaam zijn. Daarom heb ik een mooie kerstboodschap, die ik zal proberen over te brengen, ook al explodeert mijn hoofd bijna van de pijn. De ziekte van Crohn is er dan wel uit, maar de slagader in mijn hoofd werkt nog niet altijd even goed mee en mijn ijzerniveau laat zich ook nog niet aanvullen.

En ik héb dus ook wat te vertellen, ook al wist je het eerste deel ervan al wel zo’n beetje: nare, negatieve mensen kunnen geen bommetjes geladen energie meer in elkaar draaien om jouw geluk naar zichzelf toe te trekken. Het bleek dat ze naast een kerncentrale, de wet van Einstein over relativiteit en nog een boel meer onzin ook nog het ijzer dat binnenin de aarde zit, konden misbruiken om anderen hun levensgeluk afhandig te maken. Tja, ijzer is nu eenmaal magnetisch. Nu snap je wel waar die zogenaamde ‘wet van de aantrekking’ vandaan kwam met al dat gezever over aantrekken en afstoten! Ik heb er iets tegen gedaan, waardoor ze niet meer kunnen hamsteren van het leven. Ik kan er gewoon niet over uit dat je zó sneu kunt zijn en zó bang voor het leven, dat je niet normaal en spontaan kunt leven zoals ieder ander. Leven moet je toch echt zelf doen! Daarbij is het gewoon stom om je hele omgeving te verpesten met je jaloezie, wraakzucht en gemeenheid. Een beetje vrolijkheid kan er toch wel af?

En weet je wat de ironie van het geheel is? We hebben op de wereld grofweg zo’n 1 miljard onbehandelbare griezels, ook ongeveer 1 miljard goeie mensen en de hele rest had aangeraakt kunnen worden door alles wat goed en heilig is in het leven en dan ook kunnen opbloeien als lichtmens, zoals ik meestal zeg. Een mens die het lichtje in zichzelf heeft gevonden en aangestoken. Wij hadden al die mensen kunnen aanraken met onze ziel en dan had hun ziel ook licht gegeven. Dan hadden zij zich ook ingezet voor een betere wereld en hadden ze daartoe de intuïtie en kennis enzo, al die gereedschappen die je hebt als je het lampje in je ziel hebt aangezet, gehad. In plaats daarvan hebben we moeten vechten tegen dat vreselijke uitschot, dat ons geluk wegsteelt, ons huwelijk kapotmaakt en er dan met onze man of vrouw vandoor gaat en ons ziek maakt. Zij hebben de verlichte mensen verduisterd in plaats van dat die de anderen konden helpen met hun eigen lichtje. Dat gaat we vanaf nu anders doen! Doe je mee?

Als die Indiase goeroes of bijvoorbeeld iemand als Deepak Chopra het hebben over verlichting, is dít wat ze bedoelen! Ze maken het ingewikkeld, omdat die negatieve monsterlijke types de boel altijd weer komen vergallen me giftige pijlen in de vorm van gedachten, woorden en daden. Aan hen kun je op geen enkele manier duidelijk maken wat de bedoeling in het leven is. Een normaal mens snapt dat gewoon en heeft daarin geen les nodig – een beetje steun misschien – maar mensen die zóveel woede en agressie in zich hebben, kunnen nooit begrijpen wat liefde en vrede zijn. Het feit dat je zulke emoties vasthoudt en niet verwerkt, komt doordat je hersenen je lichaam geen opdracht daartoe geven, zoals ik al zo vaak heb uitgelegd. Echt, agressie, criminaliteit enzovoort zijn doodsimpelweg een gevolg van een beetje verstoorde chemie in je lijf en dat is best te verhelpen. Maar daar moet je wel voor kiezen! Ik ben degene die het ontdekt heeft en die weet hoe het werkt. Als die griezels niet om me heen hadden gestaan om me voor schut te zetten en iedereen nota bene met technologie tegen me op te stoken, had de hele wereld het nu al een aantal jaar geweten. Het wordt tijd dat de wereld eindelijk eens naar me komt luisteren en kerst is een mooie tijd daarvoor.

Probeer maar eens het goede te zien in mensen. De giftige exemplaren laten zich wel zien, want hoe je ziet of iemand naargeestig is: door zijn of haar keuzes in het leven! Iemand die ervoor kiest om problemen op te lossen en niet bang is ervoor te werken, is in ieder geval niet negatief. Maar iemand die de makkelijke weg kiest en altijd een ander aanvalt, jaloers is en dan anderen kwaad doet, die heeft geen hart. Daar kun je voor je eigen geluk beter niet in investeren. Ze hangen aan je en stiekem doen ze je kwaad. Met energetisch gekonkel kan dat niet meer, maar ze roddelen ook en dat kan ontzéttend veel stukmaken in een mensenleven. Weet je hoe verstoord míjn voedingsstoffenhuishouding was? Ik had van geen enkele vitamine, mineraal, hormoon of wat voor stof ook, genoeg in mijn lijf en van sommige had ik veel te veel. Werd ik jaloers en agressief? Neen! Want ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om een ander zelfs maar een millimeter te krenken. Daarin ben ik zeer zeker geen uitzondering! Probeer maar eens het lichtje in de mensen te zien. Dan gaat het groeien. Dat is mooi.

 

Toch is ‘het lampje in je ziel aansteken’ nog een figuurlijke uitdrukking en niet iets concreets waar je zo mee aan de slag kunt. Je ziel, dat is dat etherische deel van je, dat sommige mensen kunnen zien en anderen niet. Het ziet eruit net als jijzelf, maar dan fijnstoffelijk en het is je essentie: je persoonlijkheid en jouw eigen lichtje dat je altijd bij je draagt. Het is dat deel van je dat eerst aan een ander denkt en dan pas aan jezelf en dat altijd klaarstaat voor een ander. Dat ene miljard mensen dat ik wel vaker noem, heeft dat lichtje al branden. De anderen hebben het lampje wel, maar weten niet zo goed hoe ze het aan moeten zetten. Hun ziel moet aangeraakt worden door iets wat gevoelig, lief en mooi is. Of ontzettend grappig en ik moet hierbij direct denken aan de geweldige filmpjes van Kevin Richardson op Facebook, die een wildekattenverblijf leidt in Zuid-Afrika. Hoe die schat van een man met leeuwen en zelfs hyena’s omgaat, dat is onvoorstelbaar. Laatst vertelde hij dat één van zijn leeuwinnen kanker had en dat hij de hele nacht had gehuild. Je kon aan hem zien dat het waar was en daarom deel ik hier een filmpje van hem, want ik draag er al jaren aan bij dat we allemaal elkaar gaan opbouwen in plaats van afbreken. Dit is mijn bijdrage voor vandaag.

 

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Volgend berichtLees meer artikelen

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.