Mensenrechtencommissie met Saoedi-Arabië

Het is al een paar weken geleden dat dit gebeurde, maar ik las het zelf pas later op Twitter en ik dacht: misschien weet je dit nog niet. Of wil je er nog heel eventjes bij stilstaan: je hebt de UNHRC, de mensenrechtencommissie van de VN en daar zit Rusland sinds kort niet meer in. Wie er wél in zit, dat is Saoedi-Arabië. Lekker logisch, vind je niet?

Schone luchten, eerlijke communicatie, naleving mensenrechten en meer
Schone luchten, eerlijke communicatie, naleving mensenrechten en meer

Vroeger had je een ander mensenrechten’orgaan’ binnen de VN en die was gewoon niet geloofwaardig. Die heette ‘mensenrechtencommissie’. Toen heeft Kofi Annan, tijdens zijn jaren als secretaris-generaal van de VN die mensenrechtentent eens flink gehekeld, zodat ze zich gingen schamen. Nu heeft diezelfde tent zichzelf weer bijeengescharreld en iedere keer kiezen ze leden. Die leden, dat zijn dan landen. Het slaat helemaal nergens op als je het mij vraagt, maar zo werkt het. Hier is een artikel dat erover gaat.

UNHRC staat voor United Nations Human Rights Council. Als je er meer over wilt weten, staat hier iets korts in de Wikipedia. Deze raad moet de naleving van verdragen op het gebied van mensenrechten beoordelen en dus is het dan logisch dat de landen die er deel van uitmaken, zelf ook enigszins met mensenrechten bezig zijn. Daarom zit Saoedi-Arabië er ook in, zie je? Daar worden mensen verminkt als ze stelen, krijgen ze stokslagen of worden ze gestenigd. Dat is hartstikke goed voor mensen, dat ben je vast wel met me eens. Toch?

Nu zijn er kortgeleden weer landen gekozen, die er wel en niet in mogen zitten, in die UNHRC-raad. Rusland is er uitgekeild, omdat ze bombardementen op burgerdoelen in Syrië zouden hebben uitgevoerd. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet helemaal geloof dat dit waar is. Er wordt zo ontzettend hard propaganda gevoerd tegen Rusland, dat het gewoon niet klopt. Zij hebben zich deels bevrijd van de Rothschildbank en ik denk dat dáár de angel zit van al die kwaadaardige berichtgeving over dit land en zijn president Vladimir Poetin.

Kanttekening hierbij: In het reguliere nieuws is het heel moeilijk daar berichten over te vinden, omdat daar dan enigszins verdraaid op vermeld staat wat Poetin deed met deze bank. De site die ik hierboven aanhaal, is de meest serieuze die ik kon vinden. Het gaat erom dat je weet dat Rusland minder onder de plak zit van die internationale bank, die landen dwingt tot het aangaan van steeds grotere leningen enzovoort. De internationale gemeenschap die wél onder de plak van deze bank zit, straft Rusland voor zijn wat grotere onafhankelijkheid en dat speelt een grote rol in de berichtgeving over dit land. Ik denk dat je dit begrijpt en misschien ook wel weet. 

Ieder land op de wereld dat het lef heeft zich te verzetten tegen deze uiterst agressieve wereldwijde terreurbank, wordt aangevallen door de VS, de NAVO en de VN. Iran, Noord-Korea, Libië, Rusland … begrijp je? Ik geloof dus helemaal niets van de geruchten dat die Poetin een dictator is. Wat ik wel geloof en ook niet meer dan logisch vind, is dat hij heel sterk moet staan om zo’n groot land goed en eerlijk te besturen. Rusland wordt van alle kanten zwaar aangevallen met beschuldigingen op allerlei gebied, iedere keer wordt het land weer zwart gemaakt om dingen die ze volgens mij en heel veel anderen helemaal niet hebben gedaan en Poetin moet dus wel stevig staan. Anders houdt hij dat werk niet vol! Bovendien staat Rusland onder enorme economische druk door allerlei handelsembargo’s op bijvoorbeeld het gebied van export van gas.

President Poetin is met een aantal landen in Zuid-Amerika en China bezig aan een vreedzame handelsroute. China is ook zo’n moeilijk land, dat volop in groei is en hartstikke moeilijk te beteugelen. Ik vind dat je een president niet mag verwijten dat hij niet altijd alles voor elkaar krijgt. Doe je dat toch, kijk dan eerst maar eens naar wie wij hier aan de leiding hebben! Mark Rutte die alles alleen maar voor zijn eigen belangen doet en het volk laat stikken en dan een koningspaar dat alleen maar een jetsetleven leidt en zich verder nergens om bekommert. Wij doen het een enorm stuk minder goed dan Rusland en China, waar in ieder geval uit alle macht gepoogd wordt om goed leiding te geven aan hun land.

Rusland is nu uit die mensenrechtenraad gegooid, omdat ze zogenaamd in Syrië op burgerdoelen zouden hebben gebombardeerd. Over Oekraïne wordt ook van alles gezegd dat de Russische regering daar zou doen, maar de meeste mensen daar willen zélf liever bij Rusland horen dan een apart, kansloos en corrupt land zijn. Waarom mag dat niet? Het is toch hun keuze? Ze spreken Russisch, zijn van origine eigenlijk Russen en dus is het juist onlogisch als ze niet bij Rusland horen. Zo kun je het ook bekijken!

Dit is wat ik vandaag graag met je wilde delen. Denk er gerust over na of niet natuurlijk: dat mag ook! Op mijn andere blog ben ik bezig aan een stuk over hoe je de leiding over jezelf weer terug kunt krijgen. Dus dan ben ik de laatste om te zeggen dat je iets moet. Ik wil je de andere kant van de munt alleen graag even laten zien, zonder dat die gelijk beschimpt en belachelijk gemaakt wordt. Dat is alles.

Ik wens je een prachtige dag. We zijn maar weer bofkonten hier in Friesland in ieder geval, want de lucht is heerlijk helder – bijna Heineken! – en het is rustig weer. Kom daar maar eens om in november! Trouwens, ik wens je gelijk een prachtig weekend, want ik denk dat ik morgen even pauze neem.

Cheers,

Sophy

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en facebook aanwezig zijn.

Twitter: @sophyvass   –   facebook/sophyvass   –   LinkedIn

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.