Massage voor je lymfestelsel tegen cellulitis en voor een goed gewicht

Massage voor je lymfestelsel tegen cellulitis en voor een goed gewicht

Al jaren vertel ik – eerst schoorvoetend, daarna steeds meer zelfverzekerd – dat over- en ondergewicht uitdrukkelijk NIET door overtollig vet veroorzaakt worden, maar door een disbalans in je lymfestelsel. Oftewel een opstopping in je lymfevaten. Verketterd word ik ermee. Uitgelachen en aangevallen door woedende medemensen, die heilig geloof aan de dokter hechten en ondanks dat die hen niet kan helpen, niet openstaan voor meer diepgaande oplossingen voor hun klachten. Er is een andere veelvoorkomende oorzaak voor onder- en overgewicht, namelijk een te hoog vitamine B12-gehalte. Vandaag zul je zien hoe alles écht in elkaar zit. Waarom tot nu toe niets je voor altijd slank en mooi maakt met een gladde huid. En hoe dat wél gaat gebeuren, als je het volledige verhaal kent. Dit is traditionele kennis uit Griekenland, die ik met mijn ervaring en helderziende gave heb gestaafd. 

 

Lymfedrainage

Hoe komt het nou dat ik het opeens over lymfedrainage heb? Wel, ik ben niet zo van de massages en heb me er nooit zo in verdiept. Wat ik wél wist, is dat massages en baden weliswaar een prima ondersteuning zijn voor bepaalde gezondheidsklachten, maar dat de diepere oorzaken ook aangepakt dienen te worden. Maar afgelopen week benaderde een mevrouw me met een verhaal over speciale massages voor het lymfestelsel in Turkije. Ze viel ervan af, maar moest ieder jaar weer naar de spa, want het effect hield ruim een half jaar stand en niet langer. Ze had op mijn website meer gelezen over het lymfestelsel en wilde graag weten waarom ze iedere keer weer aankwam en of daar iets aan te doen was. Ik vroeg haar uit over de massages en gaf haar de informatie.

Daarna toog ik uiteraard het internet op om te kijken wat ik nog meer kon vinden over deze specialistische massages. Hier dus het echte verhaal over wat je lymfestelsel en vitamine B12 te maken hebben met overgewicht. En trouwens ook bij óndergewicht! Ja, massages en baden helpen om op een goed gewicht te komen. Ze helpen ook eventjes tegen cellulitis, alleen is er nog een diepere oorzaak, die eveneens aangepakt moet worden: shocks, trauma’s, programmeringen (verwensingen, jaloezie, liefdeloosheid etcetera) door anderen en een gebrek aan zelfvertrouwen. Je kent het rijtje inmiddels uit je hoofd, als je mijn artikelen vaker leest. Cellulitis wordt óók veroorzaakt door dezelfde verstoring in je lymfestelsel die ook over- en ondergewicht in het leven helpt. Aan je huid zie je dan dat je aan je vochthuishouding mag werken.

Waar komt de kennis van die lymfedrainages, zoals deze massages ook wel genoemd worden, eigenlijk vandaan? En jawel, het antwoord is gevonden, want op mijn millenia-oude geneeswijzer staat dat massage bedoeld is om seksuele gevoelens op te wekken, maar er staan ook meerdere soorten baden op. Modderbaden, baden met eucalyptusolie, baden met zoet en met zout water en zelfs zweethutten in de vorm van stoombaden. Allemaal hadden ze een ander doel. Waarom massage nu wél nodig is en heel vroeger niet? Omdat er nu totaal geen liefde en warmte meer aanwezig is en mensen daar een ernstig gebrek aan hebben. Aanraking geeft een beetje warmte en liefde mee. Erkenning voor je bestaan. Vandaar ook de diepgewortelde onzekerheid bij echt iedereen. Deze kennis is bewaard gebleven in het oude Griekenland, waar al deze baden en massages bekend waren en gebruikt werden. Tot op de dag van vandaag zijn er vele natuurlijke spa’s in Griekenland. Ze zijn niet zo bekend als de Turkse, maar de kennis komt uit het oude Griekenland, net als de mediterrane en midden-oosterse keuken. In Rome en Perzië ontdekten ze de kennis van de Grieken en namen ze artsen en koks aan, die het hun ook leerden. De Perzen gaven het weer door aan hun buren in Centraal-Azië waar de Turken deels vandaan komen en zo is de kennis er nog steeds. Doorgegeven binnen families meestal en nu mag iedereen het weten.

 

Koper en muziek

Dan ga ik nu vertellen waarom je lymfestelsel zo belangrijk is om op een goed gewicht te komen. Het lymfestelsel heeft namelijk als taak om je vochthuishouding goed te laten verlopen. Loopt dat niet naar behoren, dan krijg je oedemen oftewel zwellingen. Na een tijdje raak je helemaal opgezwollen en dat is eigenlijk altijd op een aantal plekken: in je maagstreek, wat komt door een slechte spijsvertering; op je heupen, wat doorkomt door een slechte doorstroming van je lymfe vanuit je benen; na een tijdje ook op je bovenrug en bij vrouwen in de borsten. Je ziet niet vaak mensen met dikke armen, die verder slank zijn en dat komt doordat vocht zwaar is en zoveel mogelijk naar beneden zakt. Je ziet om die reden wél vaak mensen met opgezwollen voeten en onderbenen. Omdat lymfe een trage, stroperige vloeistof is, die niet aangepompt wordt zoals je bloed, is beweging belangrijk. Door beweging komt je lymfe beter in actie en word je niet zo snel dik. Bij mensen met ondergewicht loopt de lymfe juist te snel door hen heen en houden ze helemaal geen vocht vast. Vet is een buffer om beter tegen hitte en kou te kunnen en niet zo gauw blauwe plekken en andere huidverwondingen op te lopen. Heb je er te veel van, dan krijg je hartproblemen en infarcten, maar geen overgewicht!

massage-aziatisch
Bij deze Aziatische massage worden koperen klankschalen gebruikt

De brandstof waar je lymfestelsel op werkt, is ijzer. Logisch, want er is nogal wat kracht voor nodig om die dikke stroop je lijf door te jagen. Maar om je ijzer op peil te houden, is koper nodig! Allemaal van die dingen die de reguliere wetenschap na 500 jaar nog altijd niet ontdekt heeft, maar het is wel waar en kijk hier rechts maar eens naar deze Aziatische massage met koperen – jawel – klankschalen. Ze worden op de patiënt gezet en daarna gaat de masseur er klanken laten uitkomen. Tonen hebben ook geneeskracht, zoals je misschien wel weet. In dit geval is het de toon si. Uit de klankschalen komen – zoals je op de foto wel kunt zien aan de grootte van de schalen – echter meerdere, verschillende tonen en dat is een aanwijzing dat de kennis wel doorgegeven is, maar dat er fouten ingeslopen zijn door het verstrijken van de tijd.

 

Vitamine B12

Nu de vitamine B12 nog, want daar heb ik het ook altijd over. Hoe die in het geheel past, dat is als volgt: als je een shock geskipt hebt, is één van de gevolgen een te hoog vitamine B12-gehalte. Dat kan zorgen voor geprikkeldheid en aanhoudende tegenslagen, maar ook voor overgewicht. Je gaat opzwellen, doordat er plekken in je lichaam waar je klieren hebt – zoals je oksels, heupen en knieën – bloed lekt naar je lymfestelsel. Dat hoort niet, maar je gezondheid breekt gewoon stukje bij beetje af, wanneer je nare gebeurtenissen meemaakt. Plus als je zelf een te hoog B12-gehalte hebt gekregen, geef je dat door aan je nageslacht. Dat is hoe mensen steeds vaker en ernstiger ziek worden.

In dit geval, van het lekken van bloed naar je lymfevaten via je klieren, zijn je aderwanden poreus. Zo komt er vitamine B12 in je lymfestelsel en dat geeft geprikkeldheid, waardoor er opstoppingen ontstaan in je lymfevaten. Het vocht loopt niet meer goed door en zo zwel je op. Dit geldt niet voor mensen met ondergewicht, maar misschien begrijp je nu wel waarom er meer mensen met overgewicht zijn dan met ondergewicht: bijna iedereen heeft immers wel gelazer met de vitamine B12. Ze denken dat ze een tekort hebben, maar de vitamine blijft steken in hun darmen. Dat geeft geprikkelde en geagiteerde darmen en feitelijk hebben ze er te veel van. Een lymfedrainage stimuleert de lymfevaten wel, maar als je probleem erg diep zit, zal het helemaal niet helpen. Bovendien wordt daar het probleem van het te hoge vitamine B12-gehalte niet opgelost én blijft alle narigheid die je meegemaakt hebt in je leven en waarvan de gevolgen (erfelijke ziektes) in je DNA zitten, ook onaangeraakt.

 

Conclusie

Om echt te genezen, is een totaalpakket nodig aan behandelingen voor trauma’s, een gebrek een zelfvertrouwen en een tekort aan liefde en erkenning, genezing op het allerdiepste niveau van het fijnstoffelijke en aanvullende voeding en muziek. Waarom het fijnstoffelijk moet, kan ik ook kort verklaren met een voorbeeld. Ik ben momenteel bezig met een jongen, die slachtoffer is geweest van een satanist. Die heeft zijn verdorven ‘kennis van het kwaad’ op hem losgelaten en ik zie overal in bloedvaten, lymfevaten en zelfs in zijn urineleider heel fijne zwarte touwen zitten, die elkaar overal en ergens met een knup kruisen: een soort enorm fijn, zwart visnet dat overal door hem heengaat en alle bloed- en lymfevaten en zijn urineleider blokkeert. Zijn bloed stroomt daardoor traag en met moeite, net als zijn lymfe en hij heeft een probleem aan zijn prostaat. Dat geeft allerlei uiteenlopende klachten. Zijn hele rechterarm voelt zwaar aan en hij heeft er veel last van. Het was de satanist om zijn artistieke gaven te doen, vandaar die rechterarm. Dat visnet is op het lichamelijke niveau waar artsen kijken, onzichtbaar en dus vindt hij daar geen erkenning van zijn klachten. Ik zie het echter wel, maar moet het in concentratie knup voor knup losmaken. Als ik de ergste knopen los heb, kan de rest met vruchtensap en bepaalde kruidentheeën verder losgemaakt worden, maar zover zijn we nog niet. Niet iedereen heeft te maken gehad met een satanist – denhemelzijdank! – maar de diepste oorzaak van alle klachten bevindt zich op dat niveau en moet daar dús opgelost worden.

kardemom
Kardemomzaadjes

Advies

Om van vocht af te komen, moet je NIET liters water drinken! Ik weet dat iedereen dat zegt, maar dat is echt onzin. In water zit immers behoorlijk wat natrium – kijk maar op de fles of op de website van je waterbedrijf – en natrium wordt in je cellen opgeslagen, waardoor je vet en vocht gaat vasthouden. Het helpt wel om minder eetlust te hebben, maar over- en ondergewicht hebben niet zo heel veel met voeding te maken, zoals je gezien hebt. Wat je lymfestelsel wél helpt, dat is het Indiase kruid kardemom. Hier links zie je de groene zaadjes, die je open moet maken om ze te gebruiken. Een heel gedoe en daarom wordt kardemom tegenwoordig ook gemalen verkocht. Je kunt het door de koffie en thee doen, door de zaadjes mee te koken in het water of het gemalen poeder in je filter of tussen je theebladeren te doen en het kan door je eten. Kijk maar eens waar je het bij vindt passen en ga het kruid maar eens ontdekken!

 

 

© Sophia  Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.